görüşlerimizin bu kadar paralel olmasının kullandıgımız araclarla bi ilgisi olabilir mi acaba:)
Printable View
14 60 lı şöle bi video koyup olayı noktalıyım
kesıcıde 217 km gibi bi hız yapıyor 106 görulduğu uzere..
http://www.youtube.com/watch?v=9XQzoeHgOuA&feature=user
Yok abi kıyamazdım kuzuya gerci simdi bindigim arac da turbo ama onun turbosu bahsettigimiz turbodan sayılmaz heralde...Saka bi yana eger komple kit yoksa günlük kullanım icin custom kit turbo bi cok problemi de beraberinde getiriyor bu da benim gibi biri az bi rolanti dengesizliğini bile problem eden biri icin baya büyük soru isareti demek...
o arabaya yapılacak işlerm olarak.hafif volan ve 1.4 baskı balata tavsiye ederim (quick silver volant ve baskı balata) arabanın alt devrini dahada güçlendirir.fakat bu arabaya 13/59 ayna mahruti eklediğin zmn.araban çok sıkı olacaktır.tavsiyem şudurki uzun ömürlü olması için 14/60 kullan yada arabayı aşiri sıkıştırma 8000 devir üstü gereksiz.
hayırlısı olsun.
aracın güzel olur 13/59 u biraz zor bulabilirisn ama 14/60 da kötü bi şanzuman deil aracından geyet güzel bi performans alırsın 13/59 rolling yapabilirsin ama 14/60 ı hem sıfır hem de rolling de kullanabilirisin.
Düşüncen nedir Şahan?Netleştirebildin mi?Arkadaşlar değişik öneriler sunmuş...tekrar tekrar aynı mevzuları telakki etmeye luzum yok..Bu arada Volkan kardeşim verimli güzel noktalara değinmiş..
arkadaslar meraba ben kibrisdan bana 106 gti egsantrik milleri lagzim yardimci olursaniz sevinirim ve ayna martu
böle bı araba yapacaksan alt devirleri çok ta düşünme zaten yürüyecegin araba yanı rakıp olarak gene hondalar olacak onlarında doğuştan kötü alt devirleri :)
en cok kullanılan sehır ıcı kullanım ve drag ıcın ıdeal olan 14.60...
pejo partner ve cıtroen berlıngo 1.9d lerin ayna mahrutisi birebir uyar...
ayrıca max speed düşmemesi için saxo 1.4 yada 106 xs 5.vites dişlisi öneririm...
boru çapı kesinlikle 51 olsun...60+ için slincer lı son susturucu almassan sıkıntın çok büyük olur...
14 60 ideal bence veya arkadaşn dediği gibi 13 59 ve uzun 5. vites dişlisi yapabilirsin
61mm lik ara boru çok fazla , bnm arabada 51 lik ara boru ar kat ve orta yok arabada 3500 ün altı ölü ama 3000-3500 geç deliriyor
Sehir icinde gunluk kullanacaksan 13/59'u dusunme derim sahsi gorusum budur .. Daha kisa & 14/60'a nazaran daha serilestirebilir araci ama .. Durmadan vitesle oynayacaksin sehir ici trafiginde ister istemez .. Bunun seneye yayarsak baski balatanada etkisi olucak .. Soyle dusun normalden kat kat debriyaja bas cek yapacaksin .. 14/60 'da bu bir nebze de olsun azdir ..