tfp galıba gaz kelebek sensoru gorudugum kadarıyla :D rolantı ayrı oluyo o daha degısık bısey bu benım d14 dede var gaz kelebek acısı ıle ılgılı bı sensor galıba ..
Printable View
ima obd1lerde olur ya da 0 larda
tüm bandı değiştirir sadece rolanti gibi değil distribitör gibi düşünün widebandsiz kurcalamayın ama
yeni konu açmak yerine buraya bakmanız açısından güncel
erkut abı ıntegra gazkelebegı dırek oluyrmu bıze artısı nedır
ben aracıma integra gaz kelebeği,port poliş,super tec süpop,blok ve kapak taşlandı,crx 3-4-5 dişlisi (5.vites 3000 devir 82km ) chip 51mm krom düz boru,s2000 egzost ile vti ile yürüyorum bazılarını geçiyorum bazılarından 1 boy yiyorum
ben aracımdan memnunum :)
1 boy yeiğim vti dede headers,60 lık düz boru,dc egzost,hava filtre kiti var belirteyim
Abi selamlar Şeref abilerin orada benim arabayı görmüşsündür. Şanzıman uğraştırdı durdu 7 kere falan şanzıman indi bindi bir türlü ayar tutmadı.
Si ayna mahrutisi almıştım kalın gelmiş taşlandı vs. taktık 1-2-3 var 5 ten atıyor 4 yok
indi bişiler yapıldı değişik versiyonları oldu bunun bir türlü olmadı anlayacağın.
si 5. vites dişlisi komple takıldı onda da aynı sorunlarla karşılaşıldı aynı zamanda.
arkadaşlarımı arıyorum onlar takmışlar olmuş benim arabama niye olmuyor.
Şanzımanım L3 şanzıman 89 olduğu için iki şanzıman arasında şu farkları gördük şanzıman içerisinde bulunan dişli takımlarının oturduğu rulmanlar bende daha kalın ama iç çapları aynı,bir de ayna mahrutinin oturduğu rulmanın dış çapı yine aynı şekilde daha büyük benim arabamda.bunun dışında diğer her şey aynı abi.
birde benim vitesim ortada duruyordu yayını ters takmışlar o sorun çözüldü.
şeref abide yasinde illet ettiler arabamdan dolayı :)
benim arabanın şanzımanı hala dükkanda duruyor komple şanzıman aldık benim arabaya onunla geziyorum 15 gün arabasız kaldım bu durumdan dolayı.
Dükkana gelirsen seninde yardımlarını beklerim. Benim sistem olursa benden çıkan 5 i sana hediye edicem :)
çok geçmiş olsun garip bi versiyon farkına denk gelmişsiniz l serisi de s20/40 gibi içi çok saçma çıkabilen farklı versiyona sahip bi şanzuman grubudur arada bikaç kez geldim şanzumanı inceledim hatta grup verdim dizili test için ama yardıma gidemedim çok yoğundum neyseki şeref usta sorunu başka şanzuman takarak çözmüş diğer şanzumanı da beraber inceleye ölçe toplayıp test etmeyi düşünüyoruz zaten
bu arada crx 5 hediye kelimesini duyunca nedense dişleri çıkan vampir gibi oldum :hahaha:
versiyon farkı sorununu iyi biliyorum muhtemelen o şeyi hatasız dizip ufak bikaç değişiklikle 4.25 + uzun 5 li hale getiricez seref ustayla trde eşi olmayınca adamların da pek şansı kalmamış vakit olsun yeterki olmadı şeref ustayla o şanuzmanı yakıp uçurumdan atıcaz :hahaha:
ehehe setup güzel tabiki daha iyi gidebilir bi ara görüşelim çanlandıralım o setupı
si lar tartıda 980 geliyolar
bu araç zaten bazı vtiları geçiyo iyi yürüyorum sağlıklıyım diyen hafif modluları geçemiyo yani bi sorun yok şu an sağlıklı sağlıksız 2 crx arasında 10 boy fark olur onun gibi düşün
erkut abı bgun forumdan donerken benzınde arac kasmaya basladı lpgde yapmıyor bunu arac kafasını egıyor gaza asıldıgımda benzın pompamda mı acaba sıkıntı yoksa su lanet karburatormu kelek yapıyor bıze :(
öncelikle paylaştıgın bilgiler için teşekkürler. bende de d16a9 var araçta vtı gaz kelebegi 4-2-1 head ve aem filtre var ekstra olarak eksoz s300 beyin almyı yada p29 u ciplesek nasıl olur abi bunların yanımda piston girdigimizde yag pompasını degişmemiz gerekirmi sorun yaşarmıyız
tavsiyelerini bekliyorum erkut abi teşekkürler
senin aracında benzin pompası yok benzin otomatiği var ama bence deponun ordaki yakıt filtreni değiştir orginal kullanmanı öneririm muhtemelen oradan çıkar sorun ikinci ihtimalin benzin otomatiği olsun yani
o setupa chip yeterli gelecektir daha fazla doldurursan piston egzantirik falan s300 / neptune / ectune gibi şeyle şart diyebilirim yağ pompası herhangi bi durumda açılıp kontrol edilmeli tabi içini tr de pek fazla açıp bakan insan yok duruma göre deşipmesi ya da modifiye edilmesi gerektiğine karar verilir
erkut izmite veya istanbula geldiğinde görüşelim
yakında istanbul izmit içi değirmendereye kadar gidicem görüşelim
bilgilerin için teşekkürler erkut abi :D :D
Merhaba Erkut Abi
Gecen istanbul a geldiginde konusmustuk.
d14 sarı otomatik 99 vardi bende
big tube aldım.
emme yi degistirmek istiyorum bide beyin de alip kurcalama niyetim var.
d16 emme istiyorum, (beyin i takicagim sekilde düşünürsek, benzin rayı ve regilator gereklimidir? Yoksa orjinalleri işimi görürmü)
kelebek degistirmeyecegim.
p28 + neptune beyin düşünüyorum, öncesinde sen bir test yapiyorum onu bekle demistin.
bide otomatik Şanzımanın devir araligini biraz yukari çekebilirmiyiz?
beklerız istanbula :) kafamdakı soru ısaretlerınde cozmemde bana yardımcı olursan sevınırım :)
92-95 SOHC VTEC D15B motor çikisli Emme Manifoldu ve üzerindeki tüm hersey.D14 is ve karbüratörden enjeksiyona geçmek isteyen arkadaslar için birebir. Liste su sekilde ..
-Emme Manifoldu * 250TL
-Gaz Kelebegi *120TL
-Benzin Rayi *80TL
-Enjektörler *90TL
-Sensörler (MAP+TPS+IACV+IAT) (*60+60+80+25TL)
PAKET Fiyati : 450TL -- Fiyat düştü 380TL --350TL](ayri satis fiyatlari mallarin yaninda belirtilmistir)
Erkut abi liste bu almayı düşünüyorum bu yaza kadar aracı karbüratör belasından kurtarmak istiyorum. ekstra bunlara ilaveten e.tesisatı beyin yada (ms ) benzin pompası gerekicek yapmısken ince conta crx header 48 mm düz güze bi son susturucu . bu işe girişsem mi acaba aracta belirgin bi farklılık hissedermiyim cok performans olsun önemli deil sağlıklı olsun karb cok sorunlu . 1500 tl yi falan gözden cıkardım ben . D serisi üstadı olarak önerilerini bekliyorum abi tesekkürler
eğer ecu olursa regülatör yakıt rayı gerekmez zaten gerekemz o şeyler ectune automatic ecu desteği veriyo vitesleri selenoidleri kontrol ediyo p28 üzerine düşünebiirsin
inşallah sıkıldım ankaradan :)
gayet sağlıklı olacaktır meraka etme kullananlara ulaş şikayet eden görmedim
canı sıkılıp kaşınanlara :D Super D (Page 1) - Honda Engines - www.9000rpm.co.za
oem parçalarla güç artırma ek bilgi;)
Peki erkut abi d14a4'ün sıkıştırmasını nasıl yükseltiriz?
Sorum olmicak sadece tebrik mesajı yazmak istedim. Siz olmasaydınız sanırım fazla kişi Sohc olayına pek el atmicakti.
Kişisel tavsiyem D serisinde kısıtlamayın kendinizi imkanlar dahilinde J serisinede bir el atın allah aşkına nasılsa alayı Sohc :p
abi çok pardon j serisi ne ya :D
Cancım şöyle açıklayayım. :D J Series Honda/Acura'nın V6 gurubu tamamı Sohc motorlarıdır. Türkiyede bazı Accordlarda var.
Bknz : Honda / Accord / 3.0i / ACCORD V6 200HP ORJİNAL , 170.000km sahibinden.com'da - 69106207
Amerikada genelde J32A2 (260 hp 315 Nm tork) motor kodunu EG'ye swaplarlar. O Seride en yeni teknoloji ve yüksek güç üreten Acura ZDX'tir. Tabiki oda Türkiyede yok :/
Peki bunun manuel vites olma imkanı nedir
4 Silindir olan F22B1 şanzumanları uyuyor bunlara, onlar sayesinde manuele çevrilebiliyor. Aslında daha kolay yolu Acura Type-s olan J32A2 manuel onların şanzumanlarıda daha kolay uyuyor.
Konuyu saptırmiyayim, amacından aşdı biraz :)
erkut abi teşekkürler cevap için
EJ9larda OBD2 protu nerede acaba bulamadımda ya da var mı öyle bir port?
P3Y beyin var araçta
çok zor olan bi malzeme bi bakıyım belki vardır bende yine de extradan 23 tane kablo çekilmesi gerek
cumartesi angaradayım erkut ustaa , feyz almaya gelıyorum senden :D