bence hiçbir parçayı alma :)
vtec üst kapagı tak paran ziyan olmasın kardesim...yani ben yapmıycam orjinal üst kapagıyla binicem deme :)
he turbo yaparsın 200hp binersin orjinal üst kapagınla...bence vtec topla yavas yavas :)
Printable View
bence hiçbir parçayı alma :)
vtec üst kapagı tak paran ziyan olmasın kardesim...yani ben yapmıycam orjinal üst kapagıyla binicem deme :)
he turbo yaparsın 200hp binersin orjinal üst kapagınla...bence vtec topla yavas yavas :)
kardeşim tork'un çok çok artar sıkıştırman 11.5 lara gelir..iyi bir yazılımla güzel gücler cıkar alıcan non vtec olarakta gayet keyifli arabalar var..keyifli olucağının garantisini veriyorum ama o sanzumanı kısaltman lazım :D daha sonrada egzantirik girersin :)
israf ....
faruk sana hastayım yine parayla ilgili bişey söyledin israf :D :D :D
güzel bilgiler geliyor..
VTEC in yoksa , Turbon olsun arkadaşım .. yada 2 si birden :) ..
Tek egzantrikli motorlarda bile yaptığmız çalışmalarda ilk olmazsa olmaz VTEC kapak ..
Kolay gelsin kardeşim ..
vtec yap kasma. boşu boşuna paranı çöpe atma. vtec kapak, vtec piston, sıkıştırman 11.96 kardeşim. güzelde bir yazılımla 190+hp lere oynarsın o hacimle, paranı ve kendini üzme...
yada turbo yap orjinal kapağınla...
yaptığın hesaplamalarda yanlışların var. vtec piston, b18 oem kapak ve oem contada(0.029) sıkıştırma 11.39 olur, ince conta (0.019) da ise 11.61 olur.
bu specte vtec kapak koyunca 160 hp gibi rakam şaka ve komik olur integrada o hacimle:) en az 190 var yani, biz kemalcanın arabaya yaptığımız için biliyoruz. stok typer (eksoz,filtre) ile 230 km kadar 1 boy vardı roll de. :)
ARP kol civatalarına tamamen katılıyorum. güzel verimli devir dönmek için şart.
Compression Calculator - Honda, Acura Tech Website, tutorials, tuning and HOW-TO's. Drag racing, street racing, road racing - C-speedracing.com
bu siteden gerekli hesaplamaları yapabilirsin.pistonu değiştiğin zamanki elde edeceğin sıkıştırmayı felan.bende şimdilik aynısını yapacam.pr-4 beyni ECU ile yazılım değiştirecem.orj vtec piston-yatak-sekman-port polish-ince conta headers-filtre kiti. bunları yaptıktan sonra eminimki tatminkar bir motor olacaktır.
Alicann şu an benim araba 11.3 veriyor sıkıştırma değerii büyük ihtimal benim araçta vti piston var önümüzdeki ay kapak koyarken görecez hiç uğraşma kapak koy
Ankarada aracı alırken ölçüm yaptırdık bms garaj kazım ustaya
aynen o değerler komresyon değerleridir.sıkıştırması değildir bencede. ama 11,3 de düşük gibi kompresör değeri için.benim motorda cumartesi ölçtük 1-2-3. göz 13,6 son göz 12,8 çıktı. seninki nasıl öyle düşük çıkmış
Ya oğlum uğraş uğraş, GSi ile seni geçicem üzücem sonra ağlıcan falan gerek yok bence otur evinde :D
Makat 200 hp civarında dolu ve içi sökük bir gsi ile tillahı gelse baş edemez, zamanında draglarda ne türlü başarılarda bulunduğunu bilirsin, lex takıpta 106 gti bile geçemeyen çok gsi biliyorum ben rahatına bak neyin ne olduğunu biliyoruz allaha şükür :) Verim için sadece lex yetersiz, sıkıştırma, ecu, yürüyen aksamda değişiklik ve içini sökmek gerekir bilmem anlatabildim mi :) 1000 kiloya indirip cai, ss headers 63 düz boru 63 son ss koyduğun bir gsi harikalar yaratır, daha bunun ince contası, complu pistonu, lex i, beyni var anladın beni :) Biri GTi sınıfı öbürü aile arabası bunuda anla :D