msd buji kablosu ve iridyum buji yerine;
ngk power cable 01H ve bkr7en11 buji tercih edebilirsin.
gaz kelebeği içinde itr nin 62mm plate ölçüsü olan kelebeğini kullanabilirsin. (kıbrıs tan fuat tan temin edebilirsin)
Printable View
msd buji kablosu ve iridyum buji yerine;
ngk power cable 01H ve bkr7en11 buji tercih edebilirsin.
gaz kelebeği içinde itr nin 62mm plate ölçüsü olan kelebeğini kullanabilirsin. (kıbrıs tan fuat tan temin edebilirsin)
bilgiler için sağol bilalde sunu sorucam ozaman herkez arabam 13.5 cr diyo pistonlar custom da diil bu nasıl oluyo?bendeki cplerden takıp conta kapakla oynasalar yine bukadar olmaz zannedersem
herkes niye 13.5 diyor çünkü gelen piston kutusunun üstünde b series 12.5 cr yazıyor ince conta ve yüzey taşlama ile olur herhalde diyorlardır :)
piston geldiği zaman içindeki kağıttan bakacağınız 3 değer var.
piston bore size
piston compression height
piston dome volume cc.
bu 3 ölçü ile zealautowerks te kendi sıkıştırmanızı hesaplayabilirsiniz.
krank stroke b16 nın 77.4mm olduğu için sıkıştırma malesef problem ki zaten 12 sıkıştırma ideal bir sıkıştırma. cp piston ince conta kapak yüzey temizleme ile 12 leri yakalarsınız.
extra olarakta gömlek çapınızı değiştirirseniz 84 ve üstüne çıkarsanız bu sefer sıkıştırma oranında çeşitlilik artar. daha yükseklere çıkarsınız. fakat 82mm kadar hazır piston bulmak sıkıntılı. custom harici tabi.
ff vtecte 81,5 mm vardı 12,5 cr idi yanılmıyosam.
Ondaki ateşleme sistemi nasıldı Bilal abi?
peki yukarıda yazdığınız bujhi ve kablosunu klasik f-h-e lu vs bi vtec'te kullansak azda olsa faydası olur mu gereksiz mi olur yoksa, özellikle buji orj 6soğukluk diye biliyorum çğnlü
ozaman basitce:emme kelebek ateşleme portpolish kaliteli bi headers ssr hytech 82 mm kadar shelf piston yay şapka stage1 veya 2 egzantrik ve yazılımla 200 hplerde sağlıklı bi vtimiz olur.tabi listeye eklenicek seyler olabilir ama basitce böle.ondan sonrası stroker falan toda:) girer işin işine oda kasar zaten.. birde filteli eksozsu headerslı araçlarda bence oem malzeme kullanılmalı buji buji kablosu vsvb en iyi yürüyenlerde böyle oldu hep.
eğer bolt-on kullanıcaksanız kapağaı açmak istemiyorsanız jun marka egzantirik öneriyorum..part kodu:1004M-H005
292derce 11.7lift değeri
eğer piston koymak istiyorsanız o setup içinde yardımcı olabilirim..
Valla 2 gün kimse yazmayınca herhalde bu konuda bilgi alamayacağımı sanıyprdum, ama bakıyorm ki değişik fikirler çıkmaya başladı.
Yanlız bende biraz kafa karıştı :-(
ben en hızlı olmak peşinde değilim ama 200 Beygirleri de gröebilirsem mutlu olurum tabiki.
Şimdi benim setupa göre
1- Gaz Kelebeği 70mm gerek yok mu??
2- Skunk Stage 1 işimiz görüyor anladığım kadarıyla
3- çok kafa karıştırmadan piston olarak CP piston ince conta kapak yüzey temizleme
yaptık mı bu işlem tamam mıdır.
dostum bence önce neyapmak istediğine karar ver hızlı olsun istemiyorum diyosun 200hp olursa sevinirim diyosun.. ozaman hiç girmicen headers filtre egsoz kelebek 170-175 hp bincen. bundan daha yukarısı hızlı oluyo çünkü.. stage1 iyi güzel hoşta otobana çıkınca iş değişiyo elin egzantirikli 106-saxosu 2-3 boy atıyo gidiyo. herşeyi tabloya göre değerlendirmemek lazım kağıt üzerinde olmuyo herşey. 106-saxo kovalıcaksan piston bikere kesinlikle şart. egazntrik, piston ve sıkıştırman limit olması lazım.
Katılıyorum amaç çok önemli ;)
Bilal abiler FF'i 1.6 da limit yaptılar belki daha yukarısı olur fakat fayda maliyet ve amaç çok önemli. FF in amacı Typer kovalamaktı fakat s2000 kovaladı :D
Güzel kardeşim, önerilerin için tşk ederim.
Ben başda konunun piston da yapmak istediğimi belirttim ama dereceli konusunda fikrim olmadığından, konuyu açmışdım.
Piston konusunda bana Erol Bey bayağı yardımcı oldu, ve dediği gibi 12,1 -12,5 sıkıştırmalı sıfır Piston alacağım CP.
Dediğin de haklısın 106lar, saxolar hafif olduğundan güzel yürüyorlar. Buarda da çok ciddi 106 var.
ben hp piston + dereceli ve tüm ekipmanlarım ile alabilirsem (Neprun ecu vs davar), güzel olur anlamında demek istedim.
ben 200 hp piston + dereceli ve tüm ekipmanlarım ile alabilirsem (Neprun ecu vs davar), güzel olur anlamında demek istedim.