User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
90 sonuçtan 77 ile 90 arası

Konu: eg kasa tıkırtılar

burrburn
    Misafir
    EG hatch lerde ön-yanlardan ve özellikle arka kısımdan gelen sesler bir kısmını menteşeler oluşturuyor. kapılar normalden cok uzun ve haliyle ağır olduklarından aslında düzenli aralıklarla kapı ayarlarının yaptırılması gerekiyor. bagaj kısmı ise çift kademe açılan sistem (alt kaporta ve cam9 oldugu için ses cıkartmaya cok müsait. o kısımdaki menteşelrin iyi çalışır olduguna ve gevşememiş olduguna bakmak lazım.

Araçta halı altına yapılan ekstra kaplama ve yalıtım malzemeleri zamanla araçta koku ve bazen rutubet oluşmasına sebep olur.

Bir de pandizot yerine özellikle tesisat kullanan arkadaşların araçlarında MDF imalatı yapılırken orjinal tutunma yerleri iptal edilebiliyor orası dümdüz hale getirilip MDF'yi de "sağlam otursun oynamasın ses yapmasın" mantığına dayanarak bir kaç milimetre geniş yapıyorlar yerine ilk oturturken bastırarak hatta zorlayarak oturtuyorlar ve bu zamanla oradan başlayarak kapı arkası orta direkte bulunan bakalit kaplamalara kadar gerginlik yarattığından deformasyona ve hatta öpüşme yerlerinde boşluk / pot oluşmasına sebep oluyor. Aynı drum bagaj tabanına koyulan orjinal olmayan hemen hemen her türlü malzeme için de geçerli. 300 kg a kadar bagaj tesisatları mevcut. Bunlardan birini araclarımızdan birine kayup 6 ay kullandıgımızda nasıl bir zorlanma olabileceğini bir düşünün.

Sun-roof u olan araçlarda ara sıra mekanizmayı kontrol ettirmekte fayda var. bir de bagaj altında istepne bağlantıları gevşemişse cok tıkırtı yapar. orada istepne kısmına konulan takoz, kriko gibi sert maddelerin de bir yerlere değmeyecek şekilde konduğundan emin olun.

hepinize kolay gelsin.

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ey maşallah gerekli yorum yapıldı bize kontrol etmek kalır , bu durumda ısı ve ses yalıtımdan kaçıyoruz, stepne kısmını belki ses ve ısı yalıtım yapabilirim sanırım, kapı fitillerine de hortum sıkarım taktıkmı, bagaj fitilini de yeniledikmi sıkıntım gider heralde klipsleri de yenileriz tamamdır , sökme işinden vazgeçtim
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

burrburn
    Misafir
    Herhangi bir yerde bulunan fitillerde yapılacak değişikliklerde orjinalin dışına çıkmaktan kaçınmanızı öneririm. Neredeyse universal olarak gösterilen Toros station ın yeterli uzunluktaki bagaj fitilinin uygulanmadıgı araç kalmadı sanırım fakat uygulandığında güzel fakat zamanla özelliğini yitirdiğinde bazen de sertleştiğinde orjinale dönüşü zorlaştıracak etkilere sebep oluyor.
    Orjinal fitiller bulundukları yeri kapatmıyorsa yani görevini yerine getiremiyorsa bunun iki sebebi olabilir. Birincisi fitil eskilikten ya da dış etkenlerden dolayı özelliğini esnekliğini yitirmiş ve basılıp kalmıştır, ikincisi ise kapı, kaput, sun-roof ya da bagaj ayarları olması gerekenin dışına çıkmıştır, yeniden ayarlanmalıdır. Ancak genelde kolaya kaçıp fitili kalınlaştırma yoluna gidenler daha sonradan keşke olayı kökünden halletseydim diyebilirler, diyenleri de duydum.
    Orjinal fitiller servislerde cok pahalı olabilir fakat yerli ya da nereli olduğu belli olmayan 5 para etmez malzemedense en azından kaynağına güvenilir bir yerden japon yan sanayi malzeme iş görür bence. Hem daha ekonomik olur hem de daha uzun ömürlü.

Örneğin 3 ay önce salıncak burçlarını değiştirdim (ön iki rot kolundakiler) sadece burçlar (4 adet) 50 tl civarı tuttu, malzeme yerli. gecen hafta hepsi tükenmiş duruma geldiler neredeyse yolda gidemez hale geldim. Gittim servise sipariş ettim orjinal burçları, fabrikadan getirttiler bugün taktırdım. 4 adet orjinal parça 16tl x 2 + 20 tlx 2 = 72 tl tuttu. Önyargıdan kaçının ne olursa önce orjinalini sorun. her zaman tutmaz ama bazen tutuyor mesela fan motoru parçacılarda 50 tl ye kadar inmiş serviste 650 tl

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek kapı fitili 280 lira , iki kapı artı bagaj fitili değiştirirsek 1000 liraya yakın para , ne gerek var o 1000 lirayı bana ver çıt çıkarırsam şerefsizim mühim olan en ucuz yapımla kaliteli sağlamlığı yakalamak bence, o da çıkma olarak geçerlidir
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bu soyup soymama işi çok takıldı kafama sizce ne yapmalı
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oldumu 1 kere olucak mali zırt pırt söküp takma sansın yok 3 günde toplansın ama tam olsun yarını öbürgünde ses geldimi burdan degil yeni yaptık dersın

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lütfen ne konu sahibi nede başka arkadaşlar alınmasın ama hep Peugeot'lara sesli yok tıkırtısı bitmez deniyordu bakıyorumda herkezde tıkırtı varmış.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada kapı fitillerini yenilemek yerine eski fitilin ince kısmını bir noktadan yarıp içine komple boydan boya eczaneden alıcağınız serum hortumunu sokun. Böylecek eski kondisyonuna yakın bir dolgunluk elde edebilirsiniz.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dün komple bagajda ne varsa indirdim, plastik ceplikleri oturttum altına kenarına sünger bant yapıştırdım, stepnenin altında bulunan krikoyu gazeteye sardim bu güzel sıkıştırıp sabitledim, üstüne ayhandan aldığım mdfyi oturrttum altına da o koltukların arkasından gelen kalıfı sokuşturdum cuk oturdu kalıp gibi oldu bagaj, üstüne halıflexi monteledim, kenarboş kalan kısımlara da aracımda bulunan tornavida takımını falan microfiber bezlere sarıp sıkıştırdım, subwooferı da oturttum , cuk oldu bagajdan gram ses gelmiyor artık, yani %70 kesildisesler, şimdi yine var çok hafif ufak tefek sesler ama onlar normal artık bu model bi arabaya göre, fazlasını kestik bu bize yeter, 2010 araba tokluğu beklemek yersiz )
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

tolgakaynak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation

Alıntı Malii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün komple bagajda ne varsa indirdim, plastik ceplikleri oturttum altına kenarına sünger bant yapıştırdım, stepnenin altında bulunan krikoyu gazeteye sardim bu güzel sıkıştırıp sabitledim, üstüne ayhandan aldığım mdfyi oturrttum altına da o koltukların arkasından gelen kalıfı sokuşturdum cuk oturdu kalıp gibi oldu bagaj, üstüne halıflexi monteledim, kenarboş kalan kısımlara da aracımda bulunan tornavida takımını falan microfiber bezlere sarıp sıkıştırdım, subwooferı da oturttum , cuk oldu bagajdan gram ses gelmiyor artık, yani %70 kesildisesler, şimdi yine var çok hafif ufak tefek sesler ama onlar normal artık bu model bi arabaya göre, fazlasını kestik bu bize yeter, 2010 araba tokluğu beklemek yersiz )
    Evet gayet güzel oldu güzelce sarıp sarmaladı bagajdakileri BENİM BANTLARIMIDA BİTİRDİ..... MÜBAREK KOLİ BANDI GİBİ ÇİFT TARAFLI KULLANDI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 liralık bantları kankalarımızdan sakınmayalım beyler, bagaj toparlama olayını herkese öneririm
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Canın sıkıldıkca ses geldıgını dusundugun yerlerı sokup vıdaları klipslerı vs.kontrol edıp bıraz ızolasyon yapıp saglam monte ettıgındede seslerın bı sure tamamen kesılır..

tolgakaynak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    derli toplu çok güzel oldu bagaj. onun haricinde plastik aksamlardan gelen sesler işte... oakdarda olsun

olcay_bora
    Misafir
    bende de kapılardan ses geliyor açmıştım bi ara ne bilim cam elektrk kabloları kapı kilidninin demirleri fln teller cart curt onlar oynuor bantlı süngerler fln iice doldurup içini o oynayan kısımları sesi azaltırsın bidaa çıt çıkmaz bide kapı içten açma kolunun yaylı kısmı ses yapıyor onu ancak deiştirerek giderebiliorsun. bagaj hakkında bilgim yok bnm arkadan hiç ses gelmior

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)