o işin reçetesini doktor yazar sen once bı muayeneye gotur aracı recete kolay ıs.
Printable View
alipta uygulama yapan oldumu??
dün ozan garajda bişeyler yapıyordu ama onumu uygaladı soru işareti :))
sacma sapan bir ürün . ben begenmedım kullanması zor .yedırene kadar kuruyor urun yanında kesınlıkle bır yardımcı olmalı 2 kısı anca yapabılır oda tam anlamıyla deıl alıstıgımız sekılde nanoyu sık ardından kalıntı olan yere tekrar sık yumusat olayı yok bunda surdugun yerı sılemedın dırek ız kalıyor amator kullanıcılar ıcın sıkıntı yaratabılır.
clean yerıne ıpa kullanın clean denılen zımbırtıyıda begenmedım .ipa daha ıyı dıcem zaten cleanda ipa ama en azından sısesıne para vermemıs olursunuz.
uygulama bezlerıde hıc hos deıl markanın bosa para 4 e katlanmıs pecete boyutunda anlamsız bı bez.
Valla o sekilde oldu her acidan kargo bir sorun urun bir sorun.pek hoslanmadim bn ustesinden gelirim ama amator kullanici icin zulum olur.
Bnm isler biraz ticari oldugu icin acikcasi cok farkli urun fantazisi yapamiyorum ama denemek isterim acikcasi.bi sonraki nanonu nanolex kullanicam bununda sozunu veriyim hatta
kullanıcı yorumları her zamn bnm için önemlidir :) demekki uzak duruyormusuz :)
Ridvan, Nanolex pek fantazi urunu degil aslinda :) Sonuc olarak detailingworld'de yer alan bir firma ve inanmasam zaten getirmezdim ;) Adresini pm lersen sana haftaya ufak bir sample yollayayim, hem Nanolex Ultra, hemde normal Ipa dan cok daha etkili Nanolex Paint cleanerdan. Deneyimlerini paylasirsan sevinirim ;)
durumu su sekılde acıklıyım.
yerlı mal dedık aldık.aquart yada nanolex e ulasabılıyoruz.cok kasarsam qtechnıc yada wolf's da getırebılırdım .
gecenlerde bı arkadas denemıs aracını sıvrı zekalının bırı prılle yıka dıyınce oda o sekılde yapmıs.tamam prıl yag cozucu sılıkonda cozebılırde tam anlamıyla yuzey hazırlamada yeterlı olmayabılır nıtekım o sekılde olmus.
kosa koca bır camurluk e aracın muhtelıf yerlerı benek benek . nano bırlesmemıs kısacası .
dedım ne kullandın nasıol dedı.alla alla dedım falan fıland erken .
aramıs nasıl duzeltırım demıs fırmaya bızım arkadas.
fırmada daha tam onu cozemedık ama pastayla duzelıyor denmıs .
pasta uyguladık baktım olucak gıbı deıl 2000 zımparayla gırdım %90 kadar duzelme oldu.
bıdaha yapmadan once haber ver bırlıkte yapalım dedım.
ama baskasının bnm gıbı bır arkadası olmayabılır.
o halde kımsede arabasını gormek ıstemez acıkcası.
bugun bn denedım .tamam malzeme guzel katman olusuyor ıyı hos hersey guzelde.
1ncısı uygulama bezı dıye sattıkları bez bnce 5 para etmez.
2.ncısı clean dıe yuzey hazırlama dedıklerı spreyde gereksız bır urun onun yerıne ipa alsan en azından markaya ve sıseye para vermıceksın.
3ncusu malzemeyı uyguluyorsun bır yerı hafıf unuttun mu dırek kuruyor buğu yapıyor.duzeltmek ıcın mecbur pastaladım kalıntı olan yerlerı .hıc bır sekılde elle cıkmıyor.kı uygulama yaptıgım yerın acık hava sıcaklıgı max. 20 derece.
acıkcası amator tek kısı bu ıslemı yaz gunu gunduz vaktı golgede yada gunes ısıgı altında bnce mukemmel yapamaz.yaptık bu kadar oldu olur sonuc bnce.
nano (nasiol)onerrım ama amator kullanıcıya deıl.yada once baska panelde dene kendını gelıstır sonra hata yapmadan araca uygulamak lazım.
bnm gorusum budur.
yok yanlıs anladın.kendı aracıma pek zaman ayıramıyorum .dolayısıyla zaman ayırdıgımdada bıldıgım elımın altında olan beyaz arac ıcın butık malzemelerımı kullanıyorum.o yuzden ole soledım.
nanolex ıle bn 2010 yılında gorustum.senden once bn nıyetlıydım .neden malzemeye ınanmamazlık yapayım ki :D
Kafam dağılsın diye bende ürünü uyguladım. Şu an Duster'ın üzeri saten kumaşla kaplanmış gibi oldu. Uygulamada bir zorluk göremedim, Aquartz'dan hallice bir uygulama zorluğu var; en az 2 tane tertemiz kupkuru mikrofiber beze ihtiyaç var, biriyle ürünün fazlasını alıp diğeriylede parlatma işlemi yapılması lazım.
Mikrofiber bezleri 4'e katlamakta fayda var.
Ürünün sarfiyatı da gayet yeterli düzeyde, idareli kullanıldığında 1 araca 2.katı atacak kadar bile arttırılabilir, ben bunu yapmak yerine kapı içlerine surdum.
Zar zor bitirebildim, utanmasam jantlarada sürecektim ama jantlarda 4nano var diye elleşmedim.
Gel gelelim, ürünü uygulamadan önce adam gibi temizlik şart, ben ne yaptım;
1-Yıkama
2-Kil
3-En düşük aşındırıcılı SİLİKONSUZ VE CİLASIZ bir pasta ile elle ve cila pedi ile 1 kat daha derinelemesine temizlik yaptım.
4-ipa+su karışımı ile yüzeyi sildim.
5-Pek aklıma yatmayınca sonax lack prepare ile 1 kat daha temizlik yaptım.
İyice kuru olduğundan emin olduktan sonrada ürünü uyguladım. Ürün çabuk kurumaya başlıyor, bunun en baba nedeni hava sıcaklığının yüksek olmasıdır.
O yüzden de büyük panelleri hatta mümkünse tüm panelleri küçük bölümlere ayırıp parça parça ürünü sürün, yoksa işiniz zor. Kurudumu çıkartması zor.
Bugün birazda yol yaptım, yola çıkmadan öncede bug film'i uyguladım, garibim zr53 üzerine zor tutundu. Sürat yapmadığım için çok sinek böcek yapışmadı ama yinede video için yeterli sayıda var. Hafta içi yıkama yapacağım esnada video da çekip sizlerle paylaşırım.
Özetle ben beğendim.
Bu arada, öncesi sonrası boya kalınlığınıda ölçtüm, bug film içinde ölçüm yaptım.
Sonuçlar fena değil.
Fotoğraflar ve videolar ilerleyen günlerde gelecek.
havadaki nemdenmidir nedir, camlara kaydirici surerken 15 saniye icinde kürleşti.
Deli etti beni, kollarım koptu, cikarana kadar.
Daha once bole olmuyordu, peh..
çok çabuk kuruyor hemfikiriz :D
stabil 22 derecede uyguladım donma vs olmadı...
suyla teması olunca sıkıntı çıkarıyor onuda denedim su sıktım üstüne kasıtlı :D
ben begendim ürünü ilk izlenimler gayet iyi...
dayanım gücü ne durumda ilerliyen zamanda onuda görecegim...
Bugün ofisten çıkar çıkmaz soluğu akaryakıt istasyonunda aldım, arkadaşım sağolsun su tuttu ben videoya çektim ve sonrasında da fotoğrafladım.
Öncelikle şunu söyleyeyim, su kaydırıcılığı ve tozluyken bile verdiği saten kumaş etkisini çok beğendim. Uygulamayı yapalı 6 gün oldu, bu süre içerisinde İstanbul-Bursa-İstanbul seyahatim oldu, bol bol toza maruz kaldı, çamur hiç görmedi.
Videolarda da göreceğiniz üzere kaputun bir kısmında su iticilik yok, neden yok çünkü orada bug film var, ve bug filmi biraz kalın sürmüş olacağım ki, su ile zor çözüldü, biraz ovalamak icab etti Ne yalan söyleyeyim, bug film zr53'ü bozdu sandım, ama 5dk uğraş sonucunda boncuklanma geri gelince derin bir oh çektim. :D:D:D
Önce fotoğraflar
http://i1117.photobucket.com/albums/...ps61ffcb77.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/...ps64afbbe6.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/...ps709d059d.jpg
Aha bu da videosu
Videoda kaput ve çamurluğun uç kısımlarında suyun boncuklanmamasının yegane sebebi: anam o bölümlerde bug film vardı, meret suyla zor çözüldü, ilk etapta bir beyazlık aktı gitti ama şampuan değdirmeden, ovalamadan çıkmadı. Bug film'i az ve öz sürün :D:D
Nasiol ZR53 nano car coating - YouTube
Sparis etttikten sonra kafamin rahat zamanim rahat olan bir zaman bekledim ve gectigimiz haftasonu uygulamayi yaptim.
Bastan sunu söyliyeyim, ben amatör birisiyim
Uygulamayi yapicak arkadaslara önerim
- Kesinlikle zaman sikintin olmamali
- 2ci bir arkadasin yardimi cok dokunabilir (bende tek basima uyguladim)
- yilmadan yorulmadan uygulanmali
- güzel isiklandirilmis, tozsuz bir mekanda uygulamak
- pasta makinasini yakininizda bulundurun
- aracin %100 kurulanmis ve ayna cita vs gibi yerlerde su kalmamasi icin hava ile silinmeli arac
yaptigim hatalar
Ön kaputu 6 ya bölerek yaptiktan sonra, öz güvenle diger parcaya yöneldikten sonra, aceleci davranip, ilk camurlukta ilk hatalarimi yaptim. sonra yanlis kristallesmeleri fark edince, pasta makinasinla cok ugrasarak kristalleri yok edip bastan camurluk ve kapilarida 2 ye 3 bölerek uyguladim. Basari kacinilmazdi. Birde aynadan damlayan bir damladan dolayi ayni islemleri tekrar etmek zorunda kaldim
Genel durum
ürün zor, zahmetli, ama diger amatörler icin üretilmis cilalardan kat kat iyi
Umarim ürünü 6 ay kullanabilirsem, ürünün vaadettigi gibi, bence cok basarili
sagolsun belediye aracimi ücretsiz olarak cicek zannettigi icin fiskiye ile yikadi, sonrada kirlensin diye 1ci köprüdeki yol calismasinda dur kalk yapinca tüm tozlar yapistigindan yikatmak zorunda kaldim. ilk izlenim müthis
boya üzerinde teflonumsu bir yüzey ve parlakligi müthis. Prof birininin alt yapisini daha iyi hazirlasa ve uygulansa, daha da iyi olurdu, ama kendim yaptigim icin daha gözüme hos gelmekte
zahmetli, aslinda prof insanlarin elinde muhtesem sonuc verebilicek bir ürün
ben ugrassam da etsemde sonuc olarak harika
birde 5-6 ay bu sekilde kalirsa, dahada muhtesem olucaktir
Bundan sonra ne firca nede baska ilacla, sadece su ile veya cilali sampuanla yikayarak, parlakligi daha uzun süre yasamak istiyorum