User Tag List

Sayfa 18/43 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
808 sonuçtan 324 ile 342 arası

Konu: DBY Detailing Studio

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Alii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne kadar efektif oluyor abi bu iş? Bende bazen arabanın önünü komple (tampon, kaput çamurluklar) kaplatsam mı diye düşünüyorum, sonra arabaya cila atınca geçiyor Hakikaten merak ediyorum.
    Benim tavsiyem önce uzun süre koruma sağlayacak bir cila ardından kaplama ve kaplamanın üzerine cila sürmektir. Ben bu şekilde yapmıştım, şeffaf kaplamada herhangi bir solma veya matlaşma olmamıştı.

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakan abi koruyucu içerikli waxların üzerine kaput koruma filmi uygulandığı takdirde filmin yapışmasında sıkıntılar olabiliyor. yüzeyin yağsız ve silikonsuz kalması şart. bunun yerine çizikleri tamamen giderdikten sonra alkolle güzelce temizleyip yapmak hem daha kolay hem daha uzun ömürlü oluyor. 3M llumar ve solarguard markalarının kaput filmleri solma ve çatlama konusunda başarılı. sararma falan yaparsa hafif bi cila ile toparlamak kolay. ama mutlaka müşterilerime tavsiye ettigim bi olay var benim. 30-45-60 cmlik kaput koruma filmi boyutları var. Fakat malzeme ne olursa olsun yarım olduğu takdirde o çizgi şekli göz tırmalıyor. mutlaka ufak fiyat farklarına katlanıp tüm yapılması taraftayım ben.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı douu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan abi koruyucu içerikli waxların üzerine kaput koruma filmi uygulandığı takdirde filmin yapışmasında sıkıntılar olabiliyor. yüzeyin yağsız ve silikonsuz kalması şart. bunun yerine çizikleri tamamen giderdikten sonra alkolle güzelce temizleyip yapmak hem daha kolay hem daha uzun ömürlü oluyor. 3M llumar ve solarguard markalarının kaput filmleri solma ve çatlama konusunda başarılı. sararma falan yaparsa hafif bi cila ile toparlamak kolay. ama mutlaka müşterilerime tavsiye ettigim bi olay var benim. 30-45-60 cmlik kaput koruma filmi boyutları var. Fakat malzeme ne olursa olsun yarım olduğu takdirde o çizgi şekli göz tırmalıyor. mutlaka ufak fiyat farklarına katlanıp tüm yapılması taraftayım ben.
    Wax sürdüğümü kim söyledi ki .
    Yazdıklarına katılıyorum ama uygulama öncesinde cila sürdüğüm halde 7 yıl boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bende Lumar'ın filmini kullanmıştım; ancak yaptırdığım zaman hem aracın tipi kayıtlarında yoktu; kaputunda scoop olmayan model baz alınarak ancak kaput ucuna yaptırabilmiştim. Ön tamponada kaplama yaptırcaktım ama dediğim gibi adamların kayıtlarında (kesim yapabilmek için) benim aracın tipi, boyutları...vs kayıtlı değildi bende tampon üzerine yapıştırıp fazlalıkları jiletle almalarını istememiştim, özetle tam istediğim gibi bir işlem yaptıramamıştım ama kaputtaki faydasını çok gördüm, özellikle 2 tır boyu mesafe bırakmama rağmen hiç temizlenmeden yola çıkan hafriyat kamyonlarından zıplayan gök taşlarının kaput filmine temas edip hasar vermemesi ile ödediğim parayı sonuna kadar helal etmiştim.

Bende bir soru sorayım 3M'mi, Xpel'in filmini mi yaptırayım ?

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Berkay hocam selamlar tekrardan , mercedes forumundan da konuşmuştuk hatırlarsan arabalarımız getirmeyi düşünüyoruz ancak bir şey sormak istiyorum bu otopark.com un çektiği videodan haberin var mı açıkçası biraz şaşırdım oradaki söylenenlere. Anlam veremedim orada söylenenlere

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ceyhun737 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Berkay hocam selamlar tekrardan , mercedes forumundan da konuşmuştuk hatırlarsan arabalarımız getirmeyi düşünüyoruz ancak bir şey sormak istiyorum bu otopark.com un çektiği videodan haberin var mı açıkçası biraz şaşırdım oradaki söylenenlere. Anlam veremedim orada söylenenlere
    Otopark.com ne videosu çekmiş, link var mı?

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otopark.com ne videosu çekmiş, link var mı?

Video bu abi 23dk'dan sonra baslıyor muhabbet bir 3-5 dakika sürüyor

https://www.youtube.com/watch?v=z_1fN1akUj4

1881 - 193

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Yalnız bu arkadaş naif baya. Diğer pist'e çıkan ikili olsaydı biraz daha +18 konuşabilirlerdi. Biliyorsunuz ağızlarının ayarı yok onların.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı douu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarına katılıyorum ama uygulama öncesinde cila sürdüğüm halde 7 yıl boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bende Lumar'ın filmini kullanmıştım; ancak yaptırdığım zaman hem aracın tipi kayıtlarında yoktu; kaputunda scoop olmayan model baz alınarak ancak kaput ucuna yaptırabilmiştim. Ön tamponada kaplama yaptırcaktım ama dediğim gibi adamların kayıtlarında (kesim yapabilmek için) benim aracın tipi, boyutları...vs kayıtlı değildi bende tampon üzerine yapıştırıp fazlalıkları jiletle almalarını istememiştim, özetle tam istediğim gibi bir işlem yaptıramamıştım ama kaputtaki faydasını çok gördüm, özellikle 2 tır boyu mesafe bırakmama rağmen hiç temizlenmeden yola çıkan hafriyat kamyonlarından zıplayan gök taşlarının kaput filmine temas edip hasar vermemesi ile ödediğim parayı sonuna kadar helal etmiştim.

yani abilerim film çekilmeden önce bathe+ yada wetcoat gibi slikonsuz(öyle biliyorum) hemde nano ürünler ile korumaya alsak kaputu yararı olur illaki . daha sonrada film çekilir. yanlış mı düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Merdi kıpti şecaat arz ederken sırkatin söyler; videonun 9:20 dk'nda vatandaş Borusan'a gerçekleri söyleseymiş de gaz pedal modülünün ücretini de öğrenmiş olurdu.

Detailing kısmına gelirsek; Berkay'ın tek yanlışı sökülmeyen parçayı söküp boyayıp uhu ile yerine yapıştırması olmuş. Gerçi çok büyütülecek birşeyde yok; beğenmediysen götürürsün Berkay'a, o da hatasını düzeltir yeniden boyar olur biter. Zaten sen boyanmasını istemişsin, beğenmezsem o kısmıda boyatırım demişsin, o zaman büyütülecek birşey yok, gri kalması hoşuna gitmemiş, ufak tefek hatalarda yeniden boyanma sürecinde giderilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi 2.400 tl para verip verilen sözden 11 gün daha bekletilmek pek de nırmal değil sanki? Ben Antalya'dan arabayı getireceğim yani böyle bir bekleme Süreci olacaksa ben bu kadar anlayışlı yaklaşmazdım , ayrıyetten araç üzerinde hala kaplama kaldığı ,içinin detaylı temizlenmesini , kaplamaların da son güne bırakıldığı söyleniyor , sizce 2.400 tl gibi bir rakam bu şartlar Altında değer mi , bu arada bende berkayın yaptığı işleri hep takdir ettim ve 2 aracımı da bırakmak istemiştim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şimdi 2.400 tl para verip verilen sözden 11 gün daha bekletilmek pek de nırmal değil sanki? Ben Antalya'dan arabayı getireceğim yani böyle bir bekleme Süreci olacaksa ben bu kadar anlayışlı yaklaşmazdım , ayrıyetten araç üzerinde hala kaplama kaldığı ,içinin detaylı temizlenmesini , kaplamaların da son güne bırakıldığı söyleniyor , sizce 2.400 tl gibi bir rakam bu şartlar Altında değer mi , bu arada bende berkayın yaptığı işleri hep takdir ettim ve 2 aracımı da bırakmak istemiştim
    Berkay'ı da dinlemek lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Berkay'ı da dinlemek lazım.
    Kesinlikle abi bende o yüzden yazdım zaten müsayit olduğunda cevap verecektir bize

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arkadaş ne anlatıyo hakikaten borusan a video copy paste edip başina iş açacak...araca sonradan yapılan hiç birşeyin garantisi olmaz borusan bu olayın bu şekilde olduğunu öğrense arkadaşla bayaği uğrasır.

berkay konusunda illaki detailing sürecinde sarkmalar olabilir.elindeki iş yoğunluğuna bağlı olarak böyle olduğunu tahmin ediyorum.düzelmeyecek hatalar yoktur illaki berkay telafi edecektir.
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş sarkmış olabilir, emek olan hassasiyet isteyen işler bunlar illa ki vardır bi açıklaması.. Beğenmediğin yerleri de gider söylersin düzeltilmezse şikayet edersin tamam.. Bidaha boyanıcak ama memnun kalmadık.. E boyanıcak işte Berkayın menteşeleri temizlemeyi unutacağını falan da sanmıyorum açıkçası..

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Xpel kullanmadım abi. Videolarını izledim. Başarılı görünüyor. 3m kullandığım için yorum yapabiliyorum. Ama genel olarak sorarsan abi solargard. Üzerinde Varlığı ve yokluğunu anlayamazsın bile. Mikron kalınlığı olarak 3m daha üstün. Ama solargard ince diye en ufak darbede delinecek demek olmuyor tabi

xpel çizik olayı falan gerçekten çok başarılı fakat sitelerinde uygulama fiyatlarını baya yüksek olarak gördüğümü hatırlıyorum. En azından Adana'da o fiyatlara iş yapmam zor görünüyor. Kullandıklarım arasında en olumlu geri dönüş aldığım malzeme solargard. Oracal da kullanıyorum yeri geliyor. Burda müşteriye oracal satmak bile ayrı mesele..

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GOLF R sahibi fazlasıyla titizmiş anlaşılan. Adam arabayı komple naylonla sardırmıs
    seffaf film kaplanması canlı bakıldıgında parlaklıgı etkiliyor mu? yada uzun vadede filmin sararmasından görüntü bozukluguna neden oluyor mu?
    son olarak da film üzerine cila su kaydırıcı gibi parlatıcılar sürülebiliyor mu? sanki kiri üzerine daha cok yapıştıracakmıs gibi bir duruşu var.
    Ümit Bey aracına çok düşkün ve hassas. Özellikle bu şekilde orijinal kalmış bir aracın ilk günki durumunu muhafaza edebilmesini sağlamak için böyle bir yöntem tercih etti. Llumar Boya Koruma Filmleri oldukça şeffaf ve parlak olduklarından yansımayı ve parlaklığı bozmadan oldukça güzel bir görünüm sağlıyor.

Filmin üzerine her türlü cila uygulanabilir. Hatta ufak kılcal çizikler için polisaj dahi yapılabilir. Dediğiniz gibi plastik kökenli malzeme olduğundan boyaya göre daha rahat kirlenebilir. Ama bunu da kaliteli bir wax ile engelleyebilirsiniz.

Alıntı ARZ1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiyedeki Donanım olarak en dolu ve stock hatasız düşük kmli golf R diyebilirim araça masallah ,arac sahibi de z20let nickli ümit abide foruma üyedir zaten

berkay abi eline sağlık bu arada tekrardan
    Güle güle kullanın Ali.

vtec26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Video bu abi 23dk'dan sonra baslıyor muhabbet bir 3-5 dakika sürüyor

[url]https://www.youtube.com/watch?v=z_1fN1akUj4[/ur]

Eskişehirden Ankaraya koruma yaptırmak için gittim. 1.5 günde biter demişti. aracı öğleden sonra teslim etmiştim saat 3-4 gibi. iki gün sonra Berkayı aradım aracın 1 saate hazır dedi. Yanımda 2 tane hatunla arabayı almaya gitmiştim saat 6 gibi ve daha koruma yapılmamıştı akşam 10 a kadar bekledik dükkanda. Berkayın foto. makinesindeki fotolara bakıyordum ordaki eleman neden motoru hiç çekmedin dedi. Hemen kaputu açtım ve motora hiç dokunulmamış olduğunu gördüm .Sonra eve gidince ertesi gün, arabanın heryerine detaylı baktım. ön ve arka çamurlukların yarısı ve tamponlarda hiç bi işlem göremedim ( kılcal çizikler olduğu gibi duruyordu ). Sonuç olarak anlaştığımız parayı verdım fakat anlaştığımız sürede anlaştığımız işlemler olmamıştı. Gidecek arkadaşlar varsa size 2 gün diyorsa bilinki 4 günden önce çıkmaz aracınız.
    Naturally Aspirated FTW
    e36 3.28 Coupe individual

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Selamlar Ceyhun. Evet hatırlıyorum tabiki konuştuğumuzu..
    Videodan haberim var. Açıkcası videoyu çeken arkadaşlara da oldukça uzun bir şekilde ilettim rahatsızlığımı. Ancak oluşturulan platformda iş yapılan esnafı düşünmeden bu şekilde rahat rahat yorum yapılması da geri dönüşü olmayan bir durum maalesef.

Arkadaş olayların heyecanı ile biraz abartarak biraz da eksik söylemiş bazı şeyleri.
    Mesela video da sürekli 5 gün dedi 18 günde verdi diyor ki bu tamamen yanlış. Aracı ilk getirdiğinde ve randevu aldığında standart wax uygulaması için sözleşmiştik ve bu sebepten 5 gün istemiştim. Ancak daha sonraki gelişinde wax yerine Gyeon Mohs+ Seramik Kaplama istediğini söyledi. Bende bu durumda toplamda 8-10 gün civarı zamana ihtiyacım olacağını söyledim. Bu nokta da en büyük hatayı yaptığını kendisine de söyledim.

Sonrasında açık söylemek gerekirse ilk 2-3 gün diğer standart işlerin yoğunluğunu atlatıp rahatça uygulamaları yapmak için aracı beklettim.

Uygulamalar başlayıp boya üzerindeki çizikleri giderdikten sonra boya yüzeyindeki portakal kabuğu görünümü beni çok rahatsız etti. Böyle bir uygulamanın sonucunu yeterince göstereceğini düşünmediğimden aracın sahibini ''bilgilendirirerek'' ama extra hiç bir maddi beklenti içine girmeden sadece sonuç daha iyi olsun diye tüm panellerdeki portakal kabuğu görünümünü gidermek için normalin 3 katı iş yaptım. Mesela video da bu durum oldukça basit olarak geçiştirilmiş ancak komple fiber gövdeye sahip bir araçta bu işi yapmanın ne derece emek ve uzmanlık gerektirebileceğini ancak bu işin içinde olan birisi anlayabilir. Velhasılı 10 gün için sözleştiğimiz işler haliyle uzadı bu süreçte. Ayrıca aracın kaplamasını sökerken planda olmayan şeylerde oldu. O yüzden aracın kapı içi döşemeleri ve aynalarını sökmek durumda kaldım. Bu bile neredeyse yarım günden uzun zaman kaybına sebep oldu.
    Göğüs kısmındaki plastik kısmın boyasındaki problem de biraz benim hatam biraz da araçtan kaynaklıydı. Aracın double din çerçevesini monte ederken uydurma iş yapılmış ve çerçeve plastik aksama silikon ile yapıştırılmış. Boyamak için mecburen silikonları temizleyip boyadıktan sonra tekrar silikonla yapıştırmam gerekti. Ayrıca gri boyadığım parçaları yapıştırırken de farkına varmadan bir damla akrilik yapıştırıcı eldivenime bulaşmış ve boya yüzeyine zarar vermiş. Bu noktada ben hatamı kabullenip tekrar boyayacağımı söyledim zaten. Bu yüzeydeki kusurları özellikle göstermesine anlam veremedim. Yani aslına bakılırsa toplamda c.tesi günleri dahil 14 iş günü, pazarlar dahil 16 gün sonra aracı teslim ettim. Yani en kötü şartta dahi 6 günlük bir gecikme oldu ilk konuşmamıza göre. Bu da zaten yaptığım fazla işler düşünüldüğünde çok abartı bir süre değil bence. Ayrıca arkadaş 2400TL anlaştık falan demiş doğru demiş de uygulamayı yapalı 2 ayı geçti hala paranın yarısını vermediğini söylememiş ki bir hafta sonra vereceğim diye söz vermişti.

Araçta hala kaplama kaldığını söylemiş ama kaplama dediği tamponun en alt ve en uç kısmında tırnak büyüklüğünde ufak bir parça kalmış. Açıkcası hiç fark etmedim, kendisi de bir hafta sonra tesadüf farketmiş. Geldi 1dk içinde çıkarttım videoyu çekmeden önce.

Merdi kıpti şecaat arz ederken sırkatin söyler; videonun 9:20 dk'nda vatandaş Borusan'a gerçekleri söyleseymiş de gaz pedal modülünün ücretini de öğrenmiş olurdu.

Detailing kısmına gelirsek; Berkay'ın tek yanlışı sökülmeyen parçayı söküp boyayıp uhu ile yerine yapıştırması olmuş. Gerçi çok büyütülecek birşeyde yok; beğenmediysen götürürsün Berkay'a, o da hatasını düzeltir yeniden boyar olur biter. Zaten sen boyanmasını istemişsin, beğenmezsem o kısmıda boyatırım demişsin, o zaman büyütülecek birşey yok, gri kalması hoşuna gitmemiş, ufak tefek hatalarda yeniden boyanma sürecinde giderilir.
    Haklısın abi sökülmeyen parçayı sökmemek lazımdı. Ama o benim hatam değil yumuşak yüzlülüğümden kaynaklı bir durum oldu. Olmayacak şeye olmuyor demek lazımken kendimden ödün vererek istediği gibi olsun diye uğraşınca değeri de olmuyor.

Alıntı Ramcho® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arkadaş ne anlatıyo hakikaten borusan a video copy paste edip başina iş açacak...araca sonradan yapılan hiç birşeyin garantisi olmaz borusan bu olayın bu şekilde olduğunu öğrense arkadaşla bayaği uğrasır.

berkay konusunda illaki detailing sürecinde sarkmalar olabilir.elindeki iş yoğunluğuna bağlı olarak böyle olduğunu tahmin ediyorum.düzelmeyecek hatalar yoktur illaki berkay telafi edecektir.

Teşekkürler destek için.

Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş sarkmış olabilir, emek olan hassasiyet isteyen işler bunlar illa ki vardır bi açıklaması.. Beğenmediğin yerleri de gider söylersin düzeltilmezse şikayet edersin tamam.. Bidaha boyanıcak ama memnun kalmadık.. E boyanıcak işte Berkayın menteşeleri temizlemeyi unutacağını falan da sanmıyorum açıkçası..
    Eyvallah abi. Menteşeleri temizledik tabi ki ama kalıntılar vardı. Onları da sonrasında tekrar temizledik zaten. Yani videonun çekildiği sırada eksik hiç bişey kalmamıştı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtec26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskişehirden Ankaraya koruma yaptırmak için gittim. 1.5 günde biter demişti. aracı öğleden sonra teslim etmiştim saat 3-4 gibi. iki gün sonra Berkayı aradım aracın 1 saate hazır dedi. Yanımda 2 tane hatunla arabayı almaya gitmiştim saat 6 gibi ve daha koruma yapılmamıştı akşam 10 a kadar bekledik dükkanda. Berkayın foto. makinesindeki fotolara bakıyordum ordaki eleman neden motoru hiç çekmedin dedi. Hemen kaputu açtım ve motora hiç dokunulmamış olduğunu gördüm .Sonra eve gidince ertesi gün, arabanın heryerine detaylı baktım. ön ve arka çamurlukların yarısı ve tamponlarda hiç bi işlem göremedim ( kılcal çizikler olduğu gibi duruyordu ). Sonuç olarak anlaştığımız parayı verdım fakat anlaştığımız sürede anlaştığımız işlemler olmamıştı. Gidecek arkadaşlar varsa size 2 gün diyorsa bilinki 4 günden önce çıkmaz aracınız.

Açıkcası hatırladığım araç ise sizin aracınıza yapılacak işlemlerin gecikmesinin neden kaynaklandığını tam hatırlamıyorum. Bir seneyi geçti sanırım uygulama yapılalı. Ön ve arka çamurlukların yarısı ve tamponlarda işlem göremedim diyemezsiniz derseniz de o zaman neden arayıp söylemediniz? Söylediniz de ben olumsuz bir karşılık mı verdim? Motor konusunu hatırlamıyorum, eğer söz vermiş yapmamışsam da parasını almamışımdır.

Ayrıca fotoğraflara da baktım herhangi bir sıkıntı göremedim. Eğer herhangi bir memnuniyetsizliğiniz olduysa da bunu bir seneden fazla bekleyerek neden şimdi buraya yazma ihtiyacı duyduğunuzu da açıklayabilir misiniz?

Bunun haricinde 2 gün 4 gün muhabbetine hiç girmeyeceğim. Sene de ortalama 250-300 araba teslim ediyorum her biri sizin dediğiniz gibi olsa bu nasıl mümkün olabilir?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)