Çok yerinde bir yorum, kusura kalmayın arkadaşlar hwralde kimse yaptıgınız işi küçümseyemez ancak sanki biraz fazla abartmadınız mı?
Printable View
valla banada bu detailing işi çok pahalı gelirdi
bir ay araştırdım izledim yaparım bu işi dedim elim yatkındır böyle işlere
malzemeleri aldım polisaj makinasınıda bi tanıdıktan makinada makita iyi bi makina olmasına rağmen öldürdü beni
1. gün çamurluklar kaput 2. gün sağ taraf 3. gün sol taraf 4. gün tavan tamponlar günde 6-7 saat uğraştım sadece pasta cila işi bu bide daha detaylı iç temizliği ve motor temizliğide var
resmen azıma ..ıçıldı ben böyle yorgunluk yaşamadım yaptıkça alışılıyo son gün çok daha rahat yaptım ama yinede mükemmeli yakalayamadım harelerin %80'ini anca alabildim
şu andan sonraki düşüncem aldıkları para sonuna kadar hakkıdır forumdaki detailingcilerin
bugün sıfır veya sıfıra yakın bi araç alsam 1500 TL civarı verip uygulama yaptırabilirim değer çünkü hakkaten yapmayan uğraşmayan bilemez
atladığın bi nokta var. %20-25 karı küçümsemedik. farazi konuşuyorum 700 lira para harcadığım bi işleme yaptırmak isteyen kişi hakkı 500 lira derse itiraz etmeyelim mi ? amme hizmeti mi yapıyoruz ?
asgari ücretle çalışan çok zor şartlarda evine ekmek götürmeye çalışan bir çok adam var. kuruşuna kadar helaldir o adamın kazandığı para. saygım sonsuz. burda kimse o adama laf etmiyor zaten. ben de orta 1den beri çok şükür babam annem her şeyimi karşılamasına rağmen her yaz tatilinde girdim çalıştım bi yerlerde. demir atölyesi de dahil. bu işe başlamadan önce çalıştığım yerde 600 lira maaş alıyordum. asgari ücret 700 lira civarlarında iken. para kazanmanın ne kadar zor olduğunu elbette biliyorum. ama atladığınız bi nokta var inatla kimsenin anlayamadığı. ben burayı açarken kredi çektim yatırım yaptım. ben bu iş yerini çalıştırırken burdan 3 tane eve ekmek götüren adamın geçimini sağlıyorum kaba tabirle. ben malzeme alıyorum o seramik koruma ürünlerinden adetli olarak. parasını peşin ödediğim malın parası bana 2 ayda belki 3 ayda dönüyor. ticaretle uğraşan adam anlıyor elbette anlatmak istediklerimi. bi de işin ekstra tarafı biz mal satmıyoruz hizmet satıyoruz. insanları bişeye ikna etmeye uğraşıyoruz. yeri geliyor ben ayda 5 bin liralık mal alıyorum. ve o kadar mal 3-4 ayda bitiyor. %20-25 kazanmayalım mı ?
insanları mesleklerinden soğutup kapattırıcaksınız dükkanlarını sonra arabanızı yıkatıcak yer aramak zorunda kalıcaksınız yav 20 liraya yıkadığı arabanın 15tlsi kar olsa nolur bütün gün kaç araba yıkıcak adamlar yada boya korumadan %50 kazansalar nolucak 2 günde 1 araba yapıyoruz diyolar bende eskiden bu işi yapıyodum açıkcası şuan açsam 100 liradan aşşağı araba yıkamam beğenmeyen si..irsin derim çok açık şekilde :)
Şuan aile şirketimizin ortağıyım ben o kadar kar etmiyorum yaptığım işten ama ben aynı gün içinde 10 firmayada mal satıyorum 2 günde 1 firmaya değil o yüzden yıkama yada detailing ile çalıştığınız başka işleri kıyaslamayın büyük firmalar büyük paralar kazanıyo kar marjıda az olsa :)
sizin kazancınıza veya fiyatlarınıza laf etmiyorum, sonuç olarak zaruri bir iş değil yaptığınız isterseniz %250 kâr edersiniz ve işine gelen gelir yaptırır ***** serbest piyasa koşulları. en son yorumumda da bahsettiğim gibi konu detailing sendikası ile devlet arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerine döndü (belkide ben öyle anladım) ona istinaden yazdım. benim gözümde bu işi hakkıyla yapanlar günümüzün zanaatkarlarıdır.
bu iş o kadar sinir bozucu bir iş ki içine girdiğiniz zaman anlıyorsunuz. Yaw telefon ediyor yıkama fiyatı soruyor x diosun y olmaz mı diyor. Olmaz diosun küfür ediyor kapatıyor. Arabamı yeni aldım aman dikkat edin yıkarken diyor tamam diosun anlatıosun o zaman benim arabamı sen yıka diyor bana. Yıkama yapıosun ödeyecek arabasına koku asıosun yok ondan koyma california scentsleri görüyor bundan koy diyor. Onlar satılıyor diosun kaç para yaw hep burada yıkatıyorum zaten diyor ki ilk defa gelmiş. Bazılarıda bundan sonra burada yıkatırım dio. Sabah açarsın bayan arabası ile gelir camı açar ne kadar der. Günaydın hoşgeldiniz x lira dersin. Hiç bişey olmamış gibi geri vitese takıp gider. Ne teşekkür ederim ne bişey der. Dünya kadar şey sayarım böyle
:) bunlar sadece sizin işe mahsus degil her işte mevcut esnaflık
2200 kışının çalıştığı bır yerın günlük kar'ı bızım yılık ciromuzdan fazladır..
her ışın kendıne gore zorluğu vardır, ben en zoru benım ışım off puff demiyorum, ışımı severek yapıyorum eğer yapmasam 1dk durmam kapatırım dükkânımı, hıç bır zaman çalışmaktan korkmadım, yanınızda çalışanlara Allah guç kuvvet en onemlısı sabır versın ışlerı zor..
yıkamaya gelen bır arabayla 30/45 dk arası temızlığı ıle ılgılenıyorum, arabadan kalan kazancım 3tl, emın olun çoğu arabada 3tl kalmıyor bıle :) çalıştığım ortamda yazın nem oranı 70/85 arası değışıyor butun gun havasız in gıbı yerde güneş görmeden çalışıyorum, kışın eksılerde olan havada ayaklarım su ıçınde donarken buz gıbı bezle arabayı kuruluyorum, amacım kendımı acındırmak değıl, konu uzadıkça uzar ama hala bazı arkadaşlar ınatla gereksız fahış fıyatlar ıçınde olduğumuzu çok para kazandığımızı düşünüyorlar benı uzen bu(duşunduğunuz gıbı para kazansak emın olun hıç bırımız buraya cevap yazmazdık kabuğumuza çekılıp konuyu okurduk)..
madem burası bır forum ortamı burda bılgı paylaşıyoruz herşeyı açık konuşuyoruz, bende sıze karşı net oluyorum, matematıksel açıklamasını yapıyorum ama sana ınanmıyorum dıyen varsa gelsın dükkânıma, her oğlen yemeğını tatlısına kadar soyleyecem çayımız kahvemız kolamız sodamızda var, 1 ay mısafırım olsun gelirken 1 kalem 1 defter getırsın yeter başka bışey ıstemıyorum..
yıkamadan kazancımız 20tl de 3tl yanı %1.5, %20'lık karda 3 gun boyunca (toplamda 36 saat) uğraştığımız bır araçtan kalan kar, 1000 lıra dıe düşünürsek 200tl kazanıyoruz ve saat başı ucretımız 5.5tl..
sızın elemanlarınız 8 saat çalışıyor sanırım, ayda 208 saat, asgarı ucretı 1200tl dıe düşünürsek saat bası 5.7tl ye denk geliyor, yanı %20 dıye çok gorduğunuz rakam aslında sızın zor şartlarda çalışan elemanlarınızla aynı oran ve bız 30 gun boyunca full seramık yapıp %20 kazanç sağlamıyoruz..
kimseyle polemiğe gırmeye çalışmıyorum yada sıdık yarısıda yapmıyorum sakın benı yanlış anlamayın ama yıkama ışınde para var detaılıng ışınde paranın a.ına koyuorlar dıye düşünenler yanlış düşünüyorlar bunu bılsınler..
eğer kendıne güvenen varsa, ben yıkama masrafını 3tl ye çekerım dıyorsa buyursun gelsın yarın, patron koltuğuna otursun ben eleman olarak çalışmaya devam ederım, araç bası bana 7tl versın kendısı 10 lıra alsın anasının ak sutu gıbı helal olsun, hıç sermaye harcamadan ayda mın 3000 lıralık masa başı ış ısteyenlere duyrulur...
hadı benı tanımazsınız etmezsınız daha once sızın gıbı duşunup şmdı yanlış duşunduklerını belırten arkadaşlar var hıç değılse bıraz onlara saygı duyun...
abı ınan abartmıyorum dukkanda donen muşterı muhabbetlerınden rahat bır kıtap çıkar, hele kı 5 lıra ıçın ne yalanlar söyleyen adamlar tanıdım şu dukkanda, artık ölsemde gozum açık gıtmem..
6 sayfadır ceramic pro nun yararlarını okumaya çalışıyorum ama sanırım yarın detailing dükkanı açacak kadar bilgi sahibi oldum
Seramik aslında ''nano'' boya koruma ile aracınız daha az kirlenir, yıkamak daha az vaktinizi alır . Uv ışınlarını engellediği için güneş yanığı oluşumunu geciktirir yada engeller . Ürünün özelliğine ve kalitesine göre kılcak çiziklere karşı korur .Başlıca yararları bunlar ..
Bu seramik kaplamada ''carpro'' ve "rupes" nasıldır ?
Seramik öncesi polisaj uygulamalarında illaki Sıfır ped Sünger vb mi takılmalı, burada bunu yapacak bir yer düşünemiyorum.
Tahmini yarım gün - 1 gün(sabahtan akşama) şeklinde teslim süresi ve 1000-1500 lira arası fiyatlar var.
Ancak forumda 2 günden Sıfır malzemelerden ve 5-6 lira gibi fiyatlardan konuşuluyor.
Günlük olarak ciddi yol yapıyorum ve senede 2 kere boya koruma yaptırıp her Yıkama sonunda nxt wax vb attırmaktan bıktım. Çözümün seramik olacağını düşünüyorum ama hangi marka, fiyat işçilik uygulama vs tam olarak nasıl olmalı?
Mert mesafeye yola ve işçiliğe vereceğin paraya acımadan götürüp forumda da ismi geçen/bilinen/örnek uygulamaları olan bir yere bırakıcaksın arabanı, 3-4 gün tatil yapacaksın tabiri caizse hacım.
Seramik uygulamanın kürleşme süresi kullanılan malzemeye göre değişiyor nacizane bildiğim kadarıyla, ama ortalama 2 gün sürüyor diyelim.
Normal bir uygulama yapmak zaten ( misal 105-205-glaze-wax ) yıkama ve temizlik hariç 6-7 saat sürüyor ortalama olarak, yarım günde veya 1 günde araba teslim ediyorum diyen adam ya seramik yapmıyordur ya da yapmayı bilmiyordur bence.
Misal Onurcan'ın uygulama yaptığı 420d 3 gün misafir olmuş :)
http://www.techturkey.com/forum/uygu...ygulamasi.html
daha once yazmistim seramik diye bir urun yok. fiyati kaktirmak icin yapilan taktik bu, insanlar nano diye satilan urunlerin uzaya goturmedigini gordu, para vermez oldu simdi seramik diye para veriyorlar ayni urune
Yolun düşer mi bilmem ama düşerse eğer Adana'ya gelirsen aracının uygulamasini yapmak isterim. Dogukancokca instagram hesabım. Uygulamalar Hakkında fikir sahibi olabilirsin. Araç sayısı 4 veya daha fazla olursa uygun ortam olduğu takdirde yerinde uygulamaya da geliyorum.
siz detailing sektörü çok zor diyorsunuz da siz hiç tekstille uğraştınız mı :D ?? şükredersiniz ,
herneyse bu detailing işlerinde canım çok yandı, daha ben hakkıyla yapan yer pek görmedim 2 yer var memnun kaldığım ama yazıp reklam yapmiyacm , ama boş reklam çok var bu ara instagramda sıfır arabaları cilalayıp cilalayıp güzel fotoğraf çekenler çok moda , kimleri gördük duyduk uçuyo kaçıyo çok iyi işte böyle iyi araba yapıyolar vs vs diye , yalan , Türkiyede bu işi hakkıyla yapan yer ve kişi sayısı 1 elin 5 parmağını geçmez, bunu ne zaman dile geitrsem olur mu sen daha bizde yaptırmadın getir diye daha da belliyo arabanın anasını :D
Seramik mi ben arabada tek seramik bilirim o da seramik fren gerisi hikaye :D