User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
24 sonuçtan 20 ile 24 arası

Konu: Seramik aslında nedir? Glass coating nedir?

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı aposport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Bu seramik ile ilgili benim de bir sorum var ama.

Geçen yıl yaptırdığım Nanolex C9 uygulamasından sonra arabayı boyacı fırınına almışlardı. 1 gün sonra teslim alabilmiştim.

Şimdi sorduğum seramik uygulamalarında aracı uygulama sonrası fırına ya da kapalı bir ortama almadıklarını hemen sahibine teslim ettiklerini söylüyorlar.

Bu ne kadar doğru? Ürünler mi gelişti? Uygulamacılar mı üçkağıt yapıyor?
    Mantıken mutlaka bir kürleşme süreci olmalı. Ama uygulamayı yapan yer'in/kuruluş'un uygun saklama ortamı yoksa direkt teslim ediyor olabilir.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

[RaCeR] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı aposport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Bu seramik ile ilgili benim de bir sorum var ama.

Geçen yıl yaptırdığım Nanolex C9 uygulamasından sonra arabayı boyacı fırınına almışlardı. 1 gün sonra teslim alabilmiştim.

Şimdi sorduğum seramik uygulamalarında aracı uygulama sonrası fırına ya da kapalı bir ortama almadıklarını hemen sahibine teslim ettiklerini söylüyorlar.

Bu ne kadar doğru? Ürünler mi gelişti? Uygulamacılar mı üçkağıt yapıyor?
    Ürünlerin farklı kürleşme süreçleri var ama min. 12 saat su vs temas etmemeleri gerekiyor. Bazen araç sahipleri de uygulama yapanları sıkıştırıyor benim kapalı garajım var orada beklesin diyor başımıza geliyor ona yapacak bir şey yok aşırı derece etkileyeceğini düşünmüyorum. Bu arada nanolex c9 dediğiniz si3d mi?
    Alıntı JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
    ALLAHINI SEVEN DEFANSA GELSİN

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk defa fırında kurutan duydum, işe yararmıki

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarar tabi ki. Normal seramik ya da porselen imalatında da pişirme var bildiğiniz üzere.
    Kürleşmeyi sağlar, gözenek azaltır, daha da sağlamlaştırır. Tabi dediğim normal seramik imalatı için geçerli boya korumada ki kimyasalın içeriğini tam bilmiyorum ama seramikleşme için ısı gerekir. Bu arada bilmeyenler olabilir, SiO2= Kuvars minerali. Hatta bir Mohs sertlik skalası vardır. Mineral sertlik sınıflandırmasında kullanılır. Yumuşaktan serte:

Talk - Jips - Kalsit - Fluorit - Apatit - Ortoklas - Kuvars - Topaz - Korund - Elmas.

Bu demektir ki sırasına göre her mineral kendinden bir öncekini çizebilir. Bu skala da Kuvars, çizilenlerden çizenlere geçiştedir, Mesela Fluorit iğne ya da çakı ile çizilirken, Kuvars çizilmez, camı çizer.

Yani uygun kürleşmeyle teoride böyle bir sertlik ve koruma elde edilmesi lazım gelir benim yorumum. Bunda da ısıl işlem mutlaka olmalı diye düşünüyorum.

aposport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı [RaCeR] Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ürünlerin farklı kürleşme süreçleri var ama min. 12 saat su vs temas etmemeleri gerekiyor. Bazen araç sahipleri de uygulama yapanları sıkıştırıyor benim kapalı garajım var orada beklesin diyor başımıza geliyor ona yapacak bir şey yok aşırı derece etkileyeceğini düşünmüyorum. Bu arada nanolex c9 dediğiniz si3d mi?

Selam,

Kullanılan malzeme linkteki malzemenin aynısı.

http://www.detailturkey.net/konu/nan...one-red.22409/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)