Kil deneyebilirsiniz.
İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..
aracın parlaklığını pasta ciladan sonra uzun süre sürdürmesi için nxt 2.0 kullnıyordum ama oda ömrü çok uzun olmuyor aracın parlaklığını uzun süre gösterebilcek ne var bildiğiniz be yenı aracın üstüne sürülen püskürtülen birsürü malzeme çıkmış ne tavsiye edilir
Mahşein üç atlısı
dmrc garaj
35 cvk 31 s2000
35 eu 122 vti
35 ke 9481 egk20
garajın diplerinde bayadır kalmış bi NXT varmış yeni buldum,üzerine baktım kullanım tarihi falan göremedim uygulasam sıkıntı olur mu sizce?
What Goes Around,Goes Around
aracın rengine göre blackhole veya whitediamon +jetseal + Collinite 915.
Uzun bir süre idare edecektir, tabi bunların ömürünü yıkama şeklinizde etkiler.
Güzel bir bez, kaliteli bir şampuan ile baya bi uzun ömürlü olur.
Güzelce çalkaladıktan sonra çok sorun olacağını sanmıyorum.
Kille sokebilirsiniz ancak arkadaslarinda dedigi gibi kil waxi da alicaktir. Kullanacaginiz kile gore bir mkktar cizebilit. Benim tavsiyem kesinlikle bilt hammer soft kil. Dogru uygularsaniz, kili dusurmez ve her panelde 1-2 kere guxelce yogurursaniz cozecegini sanmam.
Kilden sonra ise bence son zamanlarda revacta olan fusso coat urunlerini kullanabilirsiniz. Acikcasi ben kullanmadim, ama 12 ay koruma vaad ettigi soyleniyor. 12 ayi gectim, 4-5 ay bile disarda kalan bir araba icin mukemmel bir sure bence. Olmadi aracin rengine gore fk1000 yada colli olabilir...
Jetseal uzerine collinite va atmaya gerek yok bence. Altina glaze attiginiz surece zaten ustune sealant tarzi urunlerin omru duser diye biliyorum. Eger wax uygulayayim diyorsqniz kilden sonra colli fk ne seviyodaniz direk uygulamak benim mantigimda daha uzun sure dayabir.
Nxt yerine kullanilabilecek cok cok daha kaliteli malzemeler var piyasada. Bence paranizi ve emeginizi nxt e harcamayin
arkadaşlar bu sevdaya gönül vermeye hazır ama hiçbir bilgisi olmayanlar için önerebileceğiniz sadece bilgi içeren link mevcut mudur?
en kaliteli makina, uygulama ürünlerini alıp emek vermek istiyorum ama hiçbir bilgim yok maalesef. sonrasında yanlış şeyler yapıp boyaya zarar vermek istemiyorum.
okumalı öğrenmeliyim sanırım![]()
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
Hiç bir bilgim ve tecrübem yok bu konuda.Bende aynı şekilde yıkama-pasta-cila ve boya koruma hakkında bilgi edinmek istiyorum ve bunlara göre ürün temin etmek istiyorum.Ney nasıl hangi sırayla hangi ürünle en güzel yapılır nereden öğrenebiliriz pek tavsiye veya yapım konusu göremedim de.
Arkadaslar yeni konu açmıyım dedim,siyah araçlar için meguiars black waxnasıldır,kullanan oldumu,memnun bıraktı mı?
Hocam meguiars urunlerinin parlakligi guzeldir. Ama malesef koruyuculugu ve kaliciligi cok zayif bana kalirsa. Kullanicinin ihtiyacina gore degisir bence. Mesela sizin icin onemli olan parlakligidir, kolay uygulanabilir ve kolay ulasilabilir olmasidir, tercih edersiniz. Ama benim icin asil oncelik koruma ve dayanikliklik, bu sebeple tercih etmiyorum. Kotu urun degildir kesinlikle meg urunleri. Size kalmis...
Esasında benim için önemli olan yıkamadan sonra fazla yormadan uygulayabileceğim ve max parlaklık sağlayan bir ürün.Şu an bu ihtiyacımı meg nxt ile gideriyorum.Elektronik satış sitesindeki müşteri temsilcisi ile görüştüm,nxt ye göre daha parlak ancak koruması daha zayıf bir yüzey elde edersiniz dedi.Kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.nxt'm bitmek üzere.kaşıntı tuttu kış gelmeden almam lazım bir kutu wax![]()
Valla hocam nxt ile arasindaki farki kullanan arkadaslara sormak lazim. Kullanmadigim icin yorum yapamayacagim. Ama kolay kullanim istiyorsaniz bencr sivi waxlar tercih edin, hem surulmesi hemde silinmesi daha kolay. Ama korumasi kati waxlara gore daha zayiftir.
Iki urunude kullanan arkadaslar yanit verse daha iyi olur. Ama ben cok atla deve olacagini sanmiyorum aralarinda. Araciniz koyu renk mi bu arada?
Son 10 sayfayı okuyarak yazıyorum yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim ;
Herhangi makinem yok elle uygulama yapıcam,
İlk önce Normal şampuan ile yıkayıp
Sonrasında Kil (m34 ile kullansam sorun yaşarmıyım ve kil marka model fark edermi?)
Tekrar Yıkama (Meguiars Sarı)
Meguiars Glaze7
Üstüne Chemical Guys Jetseal
Üstüne Collinite 915 Wax
Bu işlemi ne kadarda bir uygulamam lazım ?
Aracımın kılcal cizikler mevcut azda olsa bu uygulamada parlaklık ve cizikleri alırmıyım?
CUP Edition
Finansinvest
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)