User Tag List

Sayfa 217/306 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267 ... SonSon
5801 sonuçtan 4.105 ile 4.123 arası

Konu: Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Waxy'den çok performans bekleme . Jant fırçası dediği ile ben aracın altını ve elim, belim, boyum yettiğincede aksları ve davlumbazları temizliyorum Jant yüzeyini temizlersin de fırçanın sapı uzun ve kılların olduğu yerde geniş. O yüzden anca benim kullandığım alanlarda daha rahat kullanırsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Waxy'den çok performans bekleme . Jant fırçası dediği ile ben aracın altını ve elim, belim, boyum yettiğincede aksları ve davlumbazları temizliyorum Jant yüzeyini temizlersin de fırçanın sapı uzun ve kılların olduğu yerde geniş. O yüzden anca benim kullandığım alanlarda daha rahat kullanırsın.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi waxy yerine hangi ürünü önerirsin? Araba sıfır ve boya korumalı olarak teslim alındı , ben ayda bir ya da iki haftada bir el ile cila yapmayı düşünüyorum.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi waxy yerine hangi ürünü önerirsin? Araba sıfır ve boya korumalı olarak teslim alındı , ben ayda bir ya da iki haftada bir el ile cila yapmayı düşünüyorum.
    Anıl, 20 TL'ye Waxy yerine aynı dükkanda aynı paraya Gtechniq c2V3 veya Soft99 Fusso'nun bölünmüş olanından alırdım. ama bu iki ürün autoglym srp ile uyumsuz olabilir (vaad edilen koruma süresini elde edemeyebilirsin)
    Fusso'nun da çizik maskeleme özelliği var (SRP kadar olmasa da ...)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anıl, 20 TL'ye Waxy yerine aynı dükkanda aynı paraya Gtechniq c2V3 veya Soft99 Fusso'nun bölünmüş olanından alırdım. ama bu iki ürün autoglym srp ile uyumsuz olabilir (vaad edilen koruma süresini elde edemeyebilirsin)
    Fusso'nun da çizik maskeleme özelliği var (SRP kadar olmasa da ...)
    Abi 2 ayda bir fusso uygulamak daha mantıklı o zaman . Her şampuanlı yıkamadan sonra quick ile parlaklık sağlarım fusso 1-2 ay ' çıkarır galiba değil mi

http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fus...m__isp32528945

Ürün bu mu abi ?
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @ErdemK. kili Onrcn abinin dediği gibi gyeon iron'la yapın yüzeyi çok iyi temizlemiş olursunuz. İpa'yı suyla durulamanıza gerek yok, 500 ml'lik ipa alın 1 litrelik şişeye 500 ml ipa 500 ml su koyun. Arabaya sıkıp iyi bir mikrofiber bezle silin
    gyeon iron jant temizleyici ve demir tozu sökücüymüş bunu arabanın kaportasında sıkıp sonrasında henüz ıslakken kil mi yapmalıyım ?
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Silence45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bir iki ufak öneri alsam çok iyi olur.Araç beyaz corsa, bu güne kadar ne yapılmış, yapılmamış bilmiyorum ancak ben baştan girişmeyi düşünüyorum genel olarak.***** yılların verdiği yorgunluğa göre hangi sırayla gitmemiz daha doğru olur ? Kil, pasta, cila vs ? Sonrasında ise haftada veya 2 haftada bir kendim cilalamayı düşünüyorum.Bu konular hakkında biraz bilgi alabilir miyim? En doğru ürünlerle yapmayı düşünüyorum.

will - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soft 99'un altına el ile hangi pastayı atmak uygundur. srp yada pb black hole düşünüyordum fakat dolgu özelliğinden dolayı uyumsuz galiba. amacım kılcal çizikleri olabildiğince kapatmak

kurtlukaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gyeon wet coat bildiğim kadarıyla wax, sealant üzerine uygulanabiliyor ama ne kadar verimli olur onu bilemem. Ben cilasız otomobile uygulamıştım; vaad edilen 2 ay koruma süresini görmüştüm.

Elinde çok fazla aynı işlevi gören ürün var. Glossworks glaze zaten oldukça dolgulu bir ara ürün, bunun üzerine fk1000p veya collinite uygulayabilirsin.
    Cherry wet wax dolgu içeren krem tipi cila olduğundan onun öncesinden glossworks glaze kullanmana gerek yok ve haliyle sonrasında da ürün kullanmana gerek yok. Tek ürünle maskeleme ve koruma elde edersin.

Soft99 Fusso'da maskeleme özellikli bir ürün ama elindeki mevcut ürünlerden daha uzun koruma sağlar. Yine bu ürün öncesinde ve sonrasında dolgu içerikli bir ürün kullanmana gerek yok. Keza, soft99 ile uyumlu olan yine soft99'un hızlı cilasını kullanabilirsin veya yıkama esnasında soft99 extra gold şampuan kullanabilirsin.

kil - pasta- ipa -hare giderici- wax veya sealant sıralaması doğru olur. Wax üstüne sealant uygulaması doğru olmaz. Sealant uygulandıysa üzerine wax sürülebilir ama bence bu kadar üst üste aynı işi yapan ürün sürmekte mantıklı değil. Son sürdüğün korumayı yapacaktır. Sealant sınıfındaki ürünler genelde saf carnauba içeren wax'lardan daha uzun koruma sağlar. Collinite bir çeşit wax'tır ve Fk1000p'de sealant'tır ki solvent bazlı kokusundan da bunu anlarsın. Soft99 Fusso'da sealant sınıfında bir üründür.
    Hakan abi çok teşekkür ederim beni ve bizi aydınlattığın için , abicim cherry wet wax sealent mı birde jant temizleme fırçası olarak meg unun fırçalarına para vermek istemiyorum önerebileceğin kullanılışlı bir fırça var mı janta zarar vermeyecek

omco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gyeon iron jant temizleyici ve demir tozu sökücüymüş bunu arabanın kaportasında sıkıp sonrasında henüz ıslakken kil mi yapmalıyım ?
    Kili illa iron'la yapıcaksınız diye bir şey yok tabi pratik olur sadece. Demir tozlarından arındırmak için en iyisi bütün arabaya, jantlara sıkıp morarmasını beklemek bence. Ondan sonra kil yapmak daha sağlıklı olur. Youtube'da bir sürü var video var fikir vermesi açısından onları izleyebilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi 2 ayda bir fusso uygulamak daha mantıklı o zaman . Her şampuanlı yıkamadan sonra quick ile parlaklık sağlarım fusso 1-2 ay ' çıkarır galiba değil mi

http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fus...m__isp32528945

Ürün bu mu abi ?
    Anıl, Fusso 12 ay koruma vaad eden bir ürün, 1-2 ay değil daha fazla dayanır

Alıntı Silence45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bir iki ufak öneri alsam çok iyi olur.Araç beyaz corsa, bu güne kadar ne yapılmış, yapılmamış bilmiyorum ancak ben baştan girişmeyi düşünüyorum genel olarak.***** yılların verdiği yorgunluğa göre hangi sırayla gitmemiz daha doğru olur ? Kil, pasta, cila vs ? Sonrasında ise haftada veya 2 haftada bir kendim cilalamayı düşünüyorum.Bu konular hakkında biraz bilgi alabilir miyim? En doğru ürünlerle yapmayı düşünüyorum.
    2 hafta 1 cila sürmenize gerek yok. Kil-pasta ve cila sıralaması doğru sıralama ancak iyi bir cila (wax veya sealant) ile ortalama 3 ay koruma elde etmiş olacağınızdan 2 hafta 1 cila sürmenize gerek yok. Cila içeren şampuanlar ile aracınızı yıkarsınız; koruma süresine de destek olursunuz.

Alıntı will Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soft 99'un altına el ile hangi pastayı atmak uygundur. srp yada pb black hole düşünüyordum fakat dolgu özelliğinden dolayı uyumsuz galiba. amacım kılcal çizikleri olabildiğince kapatmak
    Soft99 Fusso hafif dairesel çizikleri maskelediğindenondan öncesinden aynı işi yapacak özelliklede yağlı bir ürün kullanmamak gerek, aksi halde koruma süresi azalır hatta ürünler birbirlerini de silebilir

Alıntı kurtlukaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan abi çok teşekkür ederim beni ve bizi aydınlattığın için , abicim cherry wet wax sealent mı birde jant temizleme fırçası olarak meg unun fırçalarına para vermek istemiyorum önerebileceğin kullanılışlı bir fırça var mı janta zarar vermeyecek
    Rica ederim; cherry wet wax, adı üstünde wax sınıfında bir ürün

will - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Soft99 Fusso hafif dairesel çizikleri maskelediğindenondan öncesinden aynı işi yapacak özelliklede yağlı bir ürün kullanmamak gerek, aksi halde koruma süresi azalır hatta ürünler birbirlerini de silebilir

daha iyi bir görüntü için soft99 altına pasta olarak ne kullanabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı will Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha iyi bir görüntü için soft99 altına pasta olarak ne kullanabilirim
    Çizikleri maskelemeyen, silikon ve wax içermeyen herhangi bir pasta olabilir. Çiziklerinizin durumunu bilemediğimden, ezbere bir reçete vermek doğru olmaz.
    Marka oalrak scholl concepts, menzerna, chemical guys kullanabilirsiniz.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kili işi tamam o bende
    soft99 da okey
    ancak ve ancak pasta ?

kili yaptık, duruladık kuruttuk, sonrasında ne tarz bir pasta? elle nasıl uygulanmalı ki soft99'dan max. verim alalım ? araç beyaz, teşekkürler süperman
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)