yerim kadıköyde efes garajı kuşdili caddesinde aslında otopark uzun yıllardır yıkama vardı sadece abone araçlar için kullanıyorduk abone sayısı artınca içinden çıkılmaz hal aldı ve kaldırdık
Printable View
köpüklerin hepsi aynı değil bazı yıkamalar çöp konteyneri yıkamak için satılan köpüklerle araba yıkıyolar haliyle içinde ki malzemeler boyaya bile zarar vericek cinsten oluyo galvaniz sacı bile biraz karartıyolar ama araba yıkamak için satılan kaliteli köpükler aynı değil gerçi onlarda çok fazla temizlemiyo arkasından eldivenle bidaha yıkamak gerekiyo :)
Sonax ta normal rafta duran litrelik sonax cilali yikama sampuanini acip kopuklendirme yapan makinanin icine koyuyorlar . Bu sayede sampuanin aracin tumune yayilarak uygulanmasi saglaniyor ve ardindan aracin ustu icin ayri alt kismi icin ayri 2 sungerle yikaniyor.
Tum sonaxlarda boylemi bilemiyorum ama göztepe sonax butik bu şekilde yikama yapiyor.
Yani her kopuren malzeme zararli olmayabiliyor ;)
tabiki her köpüren şey zararlı değil sabun mesela:D
Avrupa yakası fatih civarlarında nerede yıkatıcaz yav
zıpzıp kardeşim uygulamaya yüksek fiyat verdiği için gidip dükkanını basmayı düşünüyorum orasıda uzak
İşçiligi görsen veya başında dursan öyle düşünmezsin :) Ben sana aldıgım malzemelerin bütün aldıgım fiyatlarını elemana verdigim ücreti önüne sunsam sen manyaksın dersin :) bu kadar riske giriyorsun :) bu tarafa yolun düştügünde sadece bir demo uygulama yapmak isterim
havalar ısınsa da bi bıcbıcı yaptırsam araca..Böyle dedikçe daha çok soğuyo nedense.
Arada kafama estikce Altunizade Total'de (Capitol'un taraftaki degil de hemen sirtindaki) kendim su+kopuk+su yapiyorum, 2 veya 3 liraya mal oluyor, mukemmel temizlenmiyor ama %80 tatmin edici, 20 lira verip tatmin olamamaktansa 2-3 liraya gore fazlasiyla aldigim temizlik beni memnun ediyor :)
He tabi hepsi tekrar bi polisaj islemi gecirene kadar :D Yaza girerken boyayi toparlarsak eger, kovami sampuanimi eldivenimi alip suyunu kullanmak icin giderim, o acidan da tatmin edici :)
valla şu havalar düzelsin bana yakın olduğu için sonax bakırtaşta yıkatmaya başlıcam buralarda onlar gibi yıkayan yer yok adamlar temizlerken benim canım sıkılıyodu 1 saatten fazla sürdüğü için
joy bebeğim uzaksın bana :(
ankara tiflis cad. serwax mümkünse uzak durun. motor temizliği deniyor, kaputu açtım sağında solunda hala yapraklar duruyor. iç dış yıkama deniyor kalorifer havalandırmalarında tozlar, arka koltukta yağ lekeleri duruyor. aracı teslim aldım paspasın üstünde ne bir koruyucu kağıt hiçbirşey yok. inşallah esnaf nasıl olunur kısa zamanda öğrenirler...
Her köpük boyaya zarar vermez,yurtdışında bu işi hakkıyla yapan yerlerde köpükle yıkıyorlar tertemiz oluyor detailing forumlarda görüyorum.Fakat bu köpük işine türkiyede güvenmem ve hiçkimseyede tavsiye etmem.Köpüğü sıkıp sungerle girişmenin manası yok onun özelliği zaten sungersiz köpük ve tazzikli suyla ne var ne yok indirmek.Biraz önce yıkadım arabayı otoparkta canavar gibi temizlendi babadan kalma jantlar sunger arabada mikrofiber eldiven.Üstünede ince kat CG geçtim canavar oldu :) benı memnun edecek yıkamacı daha anasının karnından doğmadı ahahah
benzinlik, kendin pişir kendin ye style :)
Göztepe sonax butik , zorunlu kalmadıkça artık başka yerde yıkatmam aracımı.
Evim evim güzel evim.Benım gibi guzel yıkayabilen yıkamacı varsa gelsin yıkasın hodrimeydan neredeyse hepsi şişirme yıkıyor.Daha jantları sungerle tertemiz yıkayabilen yıkamacı görmedm.
http://i304.photobucket.com/albums/n...0221-00205.jpg
Göztepe sonax butik ;) çok memnunum, gidip de şikayeti olana rastlamadım :D
altınzade Zadex de yıkatıyorum gayet memnunum.