Çoğunlukla Kendim YıkıyorumUygulama Yapmak İsteyenlere Autojoyu Tavsiye Ederim Başarılı ve Haresiz Meguiars Uygulamaları Var
![]()
anadolu yakası mümkünse sahil yolu bostancı civarı iyi bir uygulama merkezi lazım 200 tlyı aşmayacak pasta cila cı tavsiyesi kısacaaklımda maxcar idealtepe meg var?
Bakırköy - Florya civarında Mahir Oto Kuaför-Yıkama'ya yaklaşık 3-4 senedir gidiyorum. Çok memnunum, şiddetle de tavsiye ediyorum...
Yenilenen çalışma yapısı ve titizliği ile Altunizade ZADEX müşterisinin istediğini çok iyi biliyor ve en iyi hizmeti sunuyor. Şiddetle tavsiye ederim.
Bazı yıkamacılar hatta İzmir'deki çoğu yıkamacı ben şampuan vereyim onunla yıkayın yada diğer malzemeleri vereyim dedim mi tamam diyor. Baran onu demek istemiş bence. Hepsini bilememde bir ara bu köpükler ilk meşhur oldugunda heryerde bunlarla yıkama yapılıyordu. Aracın üzerindeki cilayı söküp attıgını gözlemledim ben sık yıkandıgında zaten içine porçöz vs. basıyorlarmış kirden çabuk arındırsın diye direk kimyasal. Ayrıca jant için sarı bir madde sıkıyorlardı her seferindede sıkmayın diyorum balta yıkamacıya o dönemki. Birdahada gitmem zatenAdam güzelim jantları yaktı. Bildiğin boyanın bir kısmı sararmıştı. Jantçıda yapılan inceleme sonucu kimyasal sebepmiş. O yüzden dikkat etmekte fayda var.
arkadaşlar bir yıkamacı olarak size şunu söyliyeyim müşterilerde dahil kimseye anlatamıyorum bu fırçasız süngersiz köpükle yıkama olayı tamamen kandırmaca müşteri o köpüğü görmediği zaman aracını yıkatmıyor ama o köpük özellikle araba yoldan geldiyse jantlar sıcaksa yada kaporta sıcaksa aracı mahfediyor hele eski amerikan aracınız varsa aliminyum parlatma oluyo genelde jantlar bu jantları bildiğin simsiyah yapıyor boyayıda acaip solduruyor öle sadece cilasını götürse razıyım ve o köpüğün koyulduğu büyük bir tüp var onun içine 2 litre ilaç gerisi su dolduruluyo o ilaç tüpe doldurulurken üstünüze başınıza değerse resmen yakıyor çamaşır suyu dökülmüş gibi bembeyaz ediyor hele kimyasal jant temizliyicilerden hiç bahsetmeyeyim
Köpük kötüdür diye birşey yok, her markanın içeriği aynı değil çoğunuzun favori markası meguiars ında köpük için kimyasalı şampuanı vardır, daha kaliteli bir sürü markanın da köpük için kimyasalları var.
Piyasadaki ucuz yıkamacıdan fazlasını beklemek saçmalık zaten 3 krş 5 köfte yok, adam para kazanmak için tabiki çabuk temizleyen çabuk etki gösteren ağır kimyasal kullanacak kostik, çamaşur suyu, asidik...
Bir şampuan ne kadar kolay kiri çözüyorsa o kadarda kolay wax boya koruma çözer.
Ağır kimyasal olmayan kaliteli bir köpükle aracın kabası alınır, ardından eldivenle kovayla araç yıkanır basınçı çok yüksek olmayan makineyle durulanır en zararsız ve temiz yöntem budur. (Kabası alınmadan eldivenle girişilirse çok kolay çizilir boya)
Profesyonel değilim burda daha iyi bilenler vardır tabiki ama benim gördüğüm bu.
en pahalı köpüğü araba sıcakken nikelaj kısma bi uygulayın ozaman görürsünüz
bu köpüklerin hepsinin içeriği aynı sadece içindeki kimyasalın suya nekadar karıştırıldığı farkı var okadar en iyi araç yıkama aracın üzerindeki kiri tozu tazzikli suyla indrdikten sonra kaliteli oto şampuanıyla süger aracılığı ile yıkamaktır
ben boyayı soldurduğunu düşünüyorum kesin tespit etmiş değilim ama aliminyum parlatma jantı bence kesin karartıyor bu bitek benim gözlemlemem değil arabamı götürdüğüm servite sonax yada meguiarsta yıkatanlarda var ordaki müşterilerden birinin başına gelmişti jant simsiyah olmuştu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)