Aynen videodaki gibi 15dk gitmiş sabah babam sönmüş ışık :)
Videoda duman atamadığı için filtre doluyor diyor peki yazılım yapılsa araca daha mı sıklaşır filtrenin dolması ?
Printable View
Bu biraz kullanmakla alakalı. Gaza ne kadar bastığınızla , kullandığınız yakıtla v.s.
Daha bu ışığı görmemiş 50-60k km ye gelen müşterim var.
15 günde bir bu ışıkla uğraşan müşterim de var.
DPF ini iptal ettiğimiz veya iptal edilen 1.6 TDI ların sayısı güngeçtikçe artıyor, gerçekten baş belası.
yazılımm yaptırıp ta : Slomo: ısıkla sureklı :agbe: gezen arkadaslar da var :sinir:
hıc yanmıyan da var :smokin:
arada bır yanan da : Hücre: :argue:
cıhaz ıle gezıp yandıkca sondurenlerde var :cokgreen:
:su:
Peki diğer PDF'li araç sahiplerinde bu şikayetten varmı ? aracım ışık yakıyor arasıra gibisinden
Var tabii diger markalarda da cesıtlı sebeplerden dpf yanıyor.
Yakıttan sıkıntı olacağını sanmıyorum 5 senedir aynı pompadan mazot alıyoruz.
Kısa süre mesafe kullanınca yanıyormuş sanırım bizdede öyle oldu.
Yaza doğru garanti bitiyor yazılım yaptırırız kesin DPF iptalide yapınca duman atıcak mı peki rahatlıyor mu araba?
Edit: bu arada araba 58.000km'de 5.000km dir bizde ilk defa yanmıştı.Önceki sayfadaki videoda araç 7500km'de 2 defa yandığını söyledi araç sahibi.
çok alt veya çok üst devirlerde uzun süre seyreden araçlarda daha çok yanıyor benim gözlemlediğim kadarıyla, bi tanıdık 1.6 tdi jettada 35bin km dir hiç yakmadı ancak poloda arkadaşım 40 binde 3 kez yaktığını söyledi :)
selam vagcı kardeşlerim abilerim:)
kardeşimin çalıştığı servise işten baya anlayan yeni bir usta başlamış işe. hazır işi bilen adam gelmiş dedim bi kontrole sokayım aracı dedim. hem araçta satılık varsa bişeyi yaptırırım hesabı yaptım check up ücretsiz nasılsa bana:) yürürde sıkıntı çıkmamış şükür. motora bakmışlar hem teste çıkıp hemde enjektör değerlerini kontrol etmişler adam demiş bu enjektörler ne böyle hiç kurum yok değerleri çok iyi bişi yaptırdınızmı falan demiş. burda fikir olsun sizin içinde oyüzden paylaşıyorum.. ben şuana kadar hiç carbon clean yaptırmadım. bizden önceki sahibide shell gtl kullanıyormuş bende gtl alıyorum yılda bi defa falanda würth katkı atıyorum. bunların dışında ilk çalıştırma ve kullanım şeklini anlatmış kardeşim. onu zaten burda bilinçli dizelciler uyguluyor. ilk çalışmada anlık tüketim normale düşene kadar bekliyorum. hararet kıpırdayana kadar yüklenmiyorum. onun dışında devirsiz bırakmıyorum aracı. çok sakin kullandıktan sonrada eve yaklaşınca rampada var orda yükleniyorum arabaya:) bide stop etmeden 30 sn civarı bekliyorum. bıraz uzun oldu arkadaşlar kusuruma bakmayın. bu enjektor değerleri bunların dışında şans işide olabilir bakımlı olduğuındanda olabilir. fikir olsun diye paylaşmak istedim
stock araç için fazla pimpirikleniyorsun Kadir enjektörleri rahat bırak relax ol biraz :D:D
ya ben titiz adamım napayım serdar:D ben relaxımda onlar stres altında çalışıyor:D ayrıca enjektörler pahalı yaratıklar:D
o zaman sana pd motorun asıl kronik problemini soyleyim egzantrikler aşınır zamanla onları kontrol etmek lazım öyle cihaza bağlayıp yolda gazlamakla olmaz bu işler :D
Hop dostum nasil anlicaz onu ust kapagi acarakmi:) yada distan neyden anlasilir
külbütör kapağını açıp kontrol etmek lazım işi bilen birine gidersen kontrol edebilir :)
Bilseydim bugun bakarlardi yaf neyse daha 128 binde bisi olmaz sanirim. Su koyuverdigi nasil anlasiliyor?
Bende de PD150 Golf var, bu egzantrik işini yabancı forumlarda da çok duydum. Sanırım fazla ısınmadan aşınıyor, bu zaten devir bandında ingilizce'de "flat spot" denilen hissiz aralıklar ile anlaşılabilir. Örneğin akselerasyon esnasında gaz açısı sabitken bir duraksama oluyorsa bu kuvvetle muhtemel egzantrikten kaynaklanıyordur. Benim aracım da 135k'de, bakalım şimdilik bir şey yok bekliyoruz. :)
ısıyla alakası yok egzantrik kamları enjektörlere şırınga mantığıyla yakıt bastırdığı için aşınma oluyor. aşındığında genelde itici sesi gelmeye başlar motordan performans düşer ve ilk çalıştırmalar da zor çalışabilir araç. egzantrik değişimi zor olmamakla beraber egzantrik fiyatlarıda uygundur korkmayın :)