Turbo yeni ve orj ama otme sesi egzosdan degil emmeden geliyor gibi emin degilim
Aracda egzos yok sadece kat in icini kirdirdim. Sona kadar orj borulama sondada free flow remus susturucu var.
otme olayi her devirde var hatta motor sogukket cok cok fazla rolantide bide fazlasiyls duyuyorum. Egzos tek degismiyor diye biliyorum mil ike beraber. Ama benim problemim neyden oldugu cunki herhangi bi cisim emme yada kanatciklarin zarar gormesi mikin asinmasi gibi bir durum soz konusu degil.asinan mil bosluk yaoar ben sokturdugumde sadece yag boslugu vardi yok denecek kada.
Beyler birsey sormak istiyorum. Duzborulu megane 1.5 dCi aracınız var. Ama ses tok. Egzozda spiral yok. Ustanın dediği spiral koyarsak alt devirlerde ince cozurtulu ses olacağı. Bu doğru mudur ?
çarşı karıştı
arkadaşlar arabada özellikle 1. viteste sarmaya başlayana kadar gaza basınca sanki yemek yerken boğazında bişey kalınca böyle zor nefes alır ya insan hır hır, bide titrer aynı öyle oldu 1-2 defa ama gaza basınca düzeldi. ben mafdan şüpheleniyorum. aklına bişey gelen varmı filtre bakımı yeni yapıldı aracın yani 1-2 ay oldu, olay şimdi çıktı piyasaya nedendir _
turbocuk istiyoruz
bu avans olayı geç çalışmaya sebep de olurmu? bir kaç defa kontak yapıp ısıtıyorum önceden civ diye alırdı şimdi 8 9 yapıyor. birde mesela duman dedin ben dumana dikkat edemedim yolda geldi başıma zaten arabada duman atma yok siyah beyaz , avansi nasıl ölçtüre bilirim
teşekkür ederim
turbocuk istiyoruz
Bugün özel serviste bilgisayara bağlattırdım arkadaşın önerisine istinaden avans değeri düşük çıktı aracımda yarın pompacı da avans ayarı yaptıracağım ayrıca pompacı arkadaş pompayla biraz daha oynayabilirim daha fazla güç alırsın dedi bu konuda fikri olan varmı
arkadaşlar biraz araştırdım 1.9tdi VE motorların pompa ayarları bilgisayara bağlayarak pompa milinden yapılıyormuş, benim tamircide zaten o kablo yok, en son triger kayısı değiştirdiğimde kesin kaydı avans ondan oldu. bu hafta sonu gidip söyleyim düzeltsin , teşekkür ederim![]()
turbocuk istiyoruz
VE pompalı motorlarda triger bakımı sonrası mutlaka cihaz ile timing yapılmalıdır yoksa araçtan verim alamazsınız.
RACE WERKS
Bugün ayar yaptırdım titreme sorunu ortadan kalktı daha önceden çekmiyormuş araba resmen aşırı fark oldu bu kadar olacağını tahmin etmiyordum
Arabamin ustundeki turboyu farkli bi proje icin satmayi dusunuyorum 1749vb hibrit. Dusunen olursa yardimci olurum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)