bızım burda bır arkadasta olucaktı yasın olmadı sorarım duruyorsa uygunsa alırız sna
Printable View
kardeş bı daha bu turboyu yaptırmam ya.istedıgın kadar guzel yapsınlar 2 basmada gene ötüyor.yaptırdım en ufak ses yoku tymula bascına bı bakalım dedık 2 3 4 yaptım sonra bıd aha 2 3 4 5 yaptım petrolde durduk bı baktım basladı ufak ufak uguldamaya sacımı basımı yolacam artık.
tamırsız cupra turbosu olsa uyguna alırım belki:(
Yasın aynı malzemler ıle yapmıyorlarmı? onlarında kalıte kalıtemı?
Bu arada Kamer gecmıs olsunn...Trajı komık adamsın wallahı
Nereye gonderdin soylede herkes faydalansin:)
Yok ben sadece bostanci kuzey turboyu duydum iyi diye
cahit bulamadı cooler ı galiba :D
bostancı imamoğğluda çok iyidir :) adanada olmaz o iş sanki :)
bostancıyı duymadım ama mutlaka iyidir tabi siz öyle diyorsanız. adanada turbo ile ilgili yeterli ekipman ve tamirci yok malesef. benzinli turbolarını sorunsuz hallediyorlar ama dizelde sorun yaşıyoruz.
dizeldeki sorunda genelde hep yüksek basınca maruz kaldığındasn oluyo benzinlilerde basınçlar çok düşük olduğundan sorun çıkartmıyo :)
sorun sadece yüksek basınç değil.burda defalarca yaptırdım turbomu ve yüksek basınç da basmadım daha doğrusu basamadım. duman olayından dolayı vnt ler kurum bağlıyor ve kilitleniyor.wg açmıyor.turboyu açıyorsun temizletiyorsun geri kapatıyorsun düzeliyor sonra iki sıkıyorsun hop yine kilitleniyor. bunu istanbulda çok daha farklı ve güzel yöntemlerle temizliyorlar ve uzun süre kurum derdin olmuyor. burda o imkan yok işte malesef :(
senın turbocu umranıyedeymiş hiç duymadım valla orda sanayiye gtmişliğim varda.ordada general turboyu biliyorum.ama sizin gibi stok dışı güçlerde turbolarda ne iş yaparlar bilmiyorum tabi oyuzden kimseye burda tavsiye edemem.ama ilgileniyordu general turbo para göz değildi.ama allah turbocuya düşürmesin tabi ötmelerden falan :D bizimkide azcuk ötüyor ustamız sorun yok dedi.nezaman patlarsa götürücem artık kuzeyemi verir imamoğlunamı bilemem:) bu arada 1 sene önce tamir takımı 300 tl idi şimdi ne durumda:)
benim 2001 model Seat ibiza 1.9 Tdi 110 hp Evo 2 modeli olan aracimda son zamanlarda bayagi bir sorun yasamaya basladim.aracim 150.000 kmyi geçtikten sonra basladi bunlarin hepsi.
ilk sorunu sabahlari eksinin altina düstügü zaman aracin motoru yaklasik olarak 8 sa fazla çalismadigi zaman motor kulagi kopacak sarsintida ve gürültülü çalisiyor saniyelik olarak yanliz ve bu esnada 1 veya 2 sn mavi duman ve bu dumani attiktan sonra aracim direk düzeliyor.aracim sarsintili bir sekilde çalisir çalismaz kapatip açtiktan sonra normal bir sekilde çalisiyor.benim sorunum sadece çok soguklarda ilk çalistirmada sorun yasiyorum.
bu sorunu ilk yasayinca isitma bujisinden yaptigini düsündüm tamirci arkadasima bir kontrol etmesini söyledim.kontrol ettigi esnada 2 sinin artik çalismadigini ve degistirmisken hepsini degiselim dedi bende tamam degistik bir faydasi olmadi.
bu sorunu yasayan veya basina gelen oldumu ve sizce bu sorun ne olabilir?
2.sorunum ise aracim bazen gereksiz bir sekilde araci kesiyor ve gaz yemiyor o anda sanki turbosu devreye girmiyormus gibi düz dizel gibi gidiyor kontagi kapatip açtigim anda geri düzeliyor.bir defa ariza kaydinda turbo basinç kaybi ile ilgili birsey yaziyordu.bu sorunu sizce neden yapar
ankarada ben 900 lıra verdım ıcını degıstırtmeye.100km yapmadan elımıze aldık ayrı mesele:D burda tekrar 500e yaptırdım baya degısıyor fıyatlar
Fevzi Yılmaz turboda cok iyidir....
Balance makinesi sıfır...
İşcilik ve esnaflık 10 numara...
Turboların tekrar tekrar kurum yapması EGR den ve kalın mazottan..
Formul EGR iptal edilmeli..
Turbonun kendini kapaması VNT sıkışması,Wastegate ayarı,hortumunda çatlak veya N75 valfi....
o kadar duman atıyosunuz insanları zehirliyosunuz ayıp ayıp yasin :D
kimdi lan o köfteci ? :D:D
Global warming
Yasın sordum sattgını soyledı..Mehmet abıde wardı sıfır olarak bılgın warmı?
Turbonu bi kontrol ettir belki onda sorun vardir. Gec calisma isine gelince, benim ibizada basima geldi ama ilk calismada degildi her zaman ayni sekildeydi. mars komurlerini degistirdik ve enjektorlerin tamir takimi var onlari degistirdik. arac bu islemlerden sonra sabah bile yarim marsta calisiyor :)
bumerang cooler :D satıyon geri geliyor :D
Pd de enjektor tamir takimidami varmis
Peki enjektör büyütme işi nasıl yapılıyor? Direk enejtör mü değişiyor yoksa nozzle mı değiştiriliyor sadece? Tr de yapan var mı sadece nozzle değişimi?
İyiymis tamir takimi olayi peki hangi durumlarda gerekli?
Nozzle olayi birazdan serdar duser buraya yazar sana tabi arabani belirt once:)