Geçen yasin 1.6 polosuna Cruse Control taktırdı. Adam devamlı adana mersin gidip geliyor. Aracın ne kadar yaktığını ezbere bilir. Benim Bildiğim aracı herhangi bir hıza sabitlediğinde mümkün olan en az yakıtı tüketerek o hızda gitmek ister.. Ama tersi bir durum oluşmuş.. Adam sabitleyip gittiğinde 1lt ye yakın fazla tüketim söz konusu.
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
curise control normal kullanıma göre biraz daha fazla yakması lazım benim denediğim böyleydi
körler sağırlar
Pd140 2.0 tdi ile , cruise control ile daha az yakıyorum ama şöyleki
Düzlükte ve yokuş yukarı araç cruise da duruyor, en ufak yokuş aşağı olduğunda cruise u kapatıp kendi haline bırakıyorum, düzlüğe geçip aynı hıza kadar yavaşlayınca tekrar açıyorum.
Böyle yapmazsam benimkide cruise ile daha fazla yakıyor
Aynen bendede 0 lt gösteriyo, ama biraz hızlanınca vites küçültüp hızlanmayı engelliyor. Araç dsg. Düz viteste farketmez sanırım
yakıt konusunda jant lastikte etkiliyor. 17 vossen varken şehiriçi 1lt net fazla yakıyordum. lastik basınçlarınızıda kontrol edin.
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
Kendim kullandigimda 1.6 tdi polo ile 95 km ye sabitledigim zaman 3.5 litre yakiyor arac Adana-Mersin yolunda. Hiz sabitleyici de 4.5 lt nin altina dusmedi..
Nevsehirden Adanaya ise 270 km yolda hiz sabitleyicide 3.7 litre yakti. Ben kullaninca 3.4 litre yakti. Yolun egimine gore farkediyo ama her türlü hiz sabitleyicide benim arac daha fazla yakiyor
nazar duası بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا"" وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ ح
cruise kontrolde daha fazla yakıyor. benim tecrübelerimde o yönde.
çünkü hedef olan hızdan aşağı düşüldüğünde hızlı bir şekilde hedef hıza geri dönüyor araba. fakat kendiniz arabayı sürerken daha yavaş ivmelenme sağladığınız için daha az yakıyor.
özellikle mersinden otobana bağlandıktan sonra baya bi yokuş çıkıyorsun.. orası çok etkiliyordur cc deki tüketimi..
polo 1.6 tdi için orjinal wastegate arıyorum elınde olan varsa 0 2. el fark etmez saglam olsun yeter.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)