mbulur Nickli Üyeden Alıntı
150 hp için turboyu değiştirmen gerekecektir, ancak iş sadece turboyla bitmicektir, debriyajındada modifikasyon gerekecektir, çünkü standart debriyajın özellikle 4. ve 5. viteslerde kaçırma yapacaktır, bronz debriyaj şehiriçi kullanım konforunu bozacaktır, bununla beraber turbonun büyütülmesi sonrasında intercooler ında büyütülmesi gerekebilecektir.
Kısaca, 120 - 125 hp aralığında bir güce razı olursanız, daha önce yazdığım az sayıda işlemi yapar sıkıntısızca binersiniz. Yok ben 150 hp yada üzeri isterim derseniz, sadece turboyu değil başka birçok parçayı da değiştirmeniz gerekir, masrafınız oldukça yukarı çıkar, arabanızın kullanım konforu bozulur.
Karar vermeniz gereken iki durum var:
1) Arabanızı bir mikrar güçlendirip (120 - 125 hp civarı) motorun üretim toleranslarından çok uzaklaşmadan, fazla para ve zaman harcayıp, oto sanayi sitesini de ikinci adres yapmadan, sıkıntısız günlük olarak kullanmaya devam etmek.
2) Otomobil üzerinde çok değişiklik yapmayı seven kullanıcılar gibi aşırı modifikasyon yapmak, bir yığın para, zaman ve emek harcamak, kesinlikle öngörülemeyen ve mutlaka önünüze bir seferde değil, aşama aşama çıkacak bir takım sıkıntılarla boğuşmak ve en sonunda "bu kadar uğraştım, başka bir araç alıp artık onunla uğraşırım" deyip harcadıklarınında tek kuruşunu geri alamadan, hatta orjinal yani stok hale dönmek içinde bir miktar para harcayıp en sonunda da arabayı satmak.
Karar sizin.