Valla iyi olur adresi pmden alayım müsait olduğum bir zaman baktırayım
Printable View
aslında banada, com2000 değiştirebilecek, kırık sağ aynayı değiştirebilecek ve cruse control takabilecek bi usta lasım.
Hepsi bende mevcut :D kendi aracımı yaptırdıgım yer fakat reklama gırer vs dıye paylasım yapmıyorum
Hazır konusunu denk getirmişken sormak istediğim var onlar konusunda daha önceden ilgilenen uğraşan arkadaşlar varsa biraz bilgi verebilirlerse sevirinim.
Yakın zamanda 1.6hdi 207 almayı düşünüyorum ve sanırım stock olarak pek kullanmam illaki yazılım ve egsoz sistemi icin bişiler yaparım.Fakat benim merak ettiğim yazılım ve egsoz sistemi icin neler olabilir ve alınabilen değerler nelerdir? daha önce turbo yada dizel arac deneyimim olmadıgı icin pek bilgi sahibi değilim acıkcası.. Hani yapılırsada ne gibi iyileştirmeler ile sorunsuz ve güzel verim alınabilir?
arkadaşlar yukarıda arkadaş belirtmiş ama bende sorayım. 207 hdi 1.6 sahibiyim. yazılım + ses için neler yapmam gerekiyor ? stage1 + kat iptali egr iptali son susturucu iptal , dp, freeflow, qtp , warex vs. liste nasıl olmalı? uğraşmaya değer mi ? daha önce aynı motorda sorun yaşayan oldu mu ?lamba yakar mı? yoksa hiç bulaşmadan sadece stage 1 mi uygulanmalıdır ?
.................
Stock turbosu fazla kucuk, o yuzden sadece yazilim falan gibi basit islemlerle cok zevk alamassiniz bence. En iyisi buyuk turbo, buyuk nozzle'lar, yazilim, egr iptali, dp falan filan. Yani oyle 1.6 tdi lar gibi bi yazilim bi downpipe yaptim 160hp oldu degil bunlar. Ancak cok saglam motorlar oldugunu soylebilirim. Uygun turbo, yazilim, nozzle (uygun olcude buyutulmus), ve diger destekleyici islemlerle 200hp alinabilir. Tabi balata lazim, ayrica nozzle buyutme isin icine girdikten sonra, baya duman atiyo (ki bence 10 numero bisi )
Arkadasimdan gordugum tecrubeyle yaziyorum, umarim yardimi dokunur.
1.6 Hdi Otomatik c4 var, Şamandıra arızam hala devam ediyor. Söküp bakacağım bir türlü elim gitmedi.
Yakın zamanda enjektör diplerinden mazot geldiğini farkettim (sıkıştırdım biraz) pompacı ya gitti araba o ringler ve 1 enj. için meme değişti.
Şuan bir sızıntı yok. Sadece 3000 devir civarı gereksiz bir şıkırdama duyuyorum ve az da olsa perf düşüklüğü mevcut.
Tüm filtreler değişeli 6.000 km oldu. Sabah çalıştırdığımda arabanın etrafından geçersem iğrenç bir koku geliyor bunu neden yapar ?
Ayrıca bilgi ekranında "risk of filter blocking" yazıyor. Bu ne anlama geliyor ?
araç 216 bin de egr vs temziliği faydalı olur mu ? DPF iptali yazılmış ama benim araçta mevcut mu bu ? Yazılım ile nasıl kapatılır.
100 tane soru sordum ama cahillik dert başa.
arkadaşlarım abilerim 1.6tdci 2005 model focus sahibiyim. dün aracımın kat ını boşalttırdım ve susturucu iptal ettirdim güzel bi ses aldım tadın da oldu. ama biraz daha homurdanmasını istiyorum ve biraz daha agrasif olsun istiyorum ne yaptırmam gerekiyor. ( yakın zamanda yazılımda atılacak yazılımdan sonra seste değişim olur mu ? )
Kardes şimdi Apaçi olarak ben en başı çekiyorum. Eski focusumda 4 kez ( aldığımda olan egzoz ile 5) komple baştan sona egzoz sistemi yaptım.
En sesli hali;
60 lik Krom DP ve 76lik duzboru.
Yazılım seste artış sağlıyor biraz.
Haa ama baştan söylüyorum geri düşer aracın. Hani ses istiyorsan olacak en sesli hali bu şekilde alırsın ama araban çok geri düşer. Pedal boş gibi bir his bırakıyor.
Yazılımda yapacaksan en güzeli;
60lik DP 60lik ara boru sonda no name freeflow susturucu. Hem gaz tepkin olur hem yürür.
Dediklerinde cok mantıklı seyler ama ben zaten 120-130 hp limitleri benim icin yeterince tatminkar olacaktır.Sonucta cogu zaman eşim ve cocugumla kullanıyorum aracı arada bi gazlamak icinde bukadar masraf benim icin cok zahmetli olur..Benim beklentim dediğim gibi o güclerde motorun bana kısa vadede sorun cıkarmaması.. Suan 1.6 16v palio kullanıyorum hani üzerine harcadıgım para yerine swap yapaydım yeminle daha ucuza gelirdi.Bana hem masrafsız olacak tabiri caizse taş gibi olacak hemde biraz zevk vericek söyle bastımmıda uzıcak kanser etmicek :D
Dizel e gecmemdeki en büyük sebeplerden biriside bu.Yoksa Atmosferik aracın benim gönlümde yeri büyük.Şimdi hayatım boyunca hep 8000 devirmi döndüm hayır ama ne bileyim benzinli aracın devir bandı olsun egsoz sesleri olsun daha güzel geliyor.böyle vites yükseltmeden bagıra bagıra gezicek o araba:D
İşin icine turbo girdimi olay değişiyor işte ufacık bi yazılım ile bile cok tatminkar gücler elde edilebiliyor bu gücleri atmosferde almak haha nerde :D
ee dizellerdeki yakıt ekonomisi *****.Hani suanki aracımdanda biliyorum basmazsan yakmıyor ama basıncada yakmam demiyor yani.ama dizellerde bukadar ucurum yok arada.
Turbo dizellerin benim icin gözümde en büyük artısı düşük devir yüksek tork buda şehir ici şartlarına bambaşka bişi trafikte bile ne devir dönmeye gerek kalıyor nede cayır cayır devirli gitmeye...
Sizlerinde dedigi gibi hdi motorların saglamlıgı benim icin önemli olanda bu.Bakalım bide dizeli deniyelim belki vazgecilmez olur benim icin bilemem :D
120-130hp de stock turboyla mantikli degil bence, cunku gercekten ama gercekten kucuk o turbo (207 1.6 hdi'den bahsediyorum). Extreme bir tuning yapmadanda, kucuk capli turbo oynamalari lazim bence, sonucta stock turboyla 120hp almak ile sadece ici veya komple buyutulmus turbodan 120hp almak farkli olucaktir, cunku turbonun uzun donemdeki yorulmasi daha az olucaktir. Sadece kucuk bir not olsun bu size :)
çok ta aşrı bi ses istemiyorum gaza basınca biraz daha tatmin olayım istiyorum.. ama denicem bu tavsiyenizi :D
alacağın 207' de orjinalde kat yada dpf olacak birde son susturucu. turbonu kontrol ettirirsin, turbonda üfleme , yağ sızdırma vb sıkıntılar yoksa, enjektörlerin sağlıklıysa, dp, egr iptali ve yazılım en ideali ve masrafsızı. biraz daha yüklenirsen baskı balata kaçıracak vb birsürü sıkıntı. günlük kullanım için en ideali arkadaşların da belirttiği gibi dp, egr iptali ve yazılım. opel astra 95hp 1.3 dizel motorların turbosu avuç kadar ama 2 senedir sorunsuz 130 hp gezen arkadaşım var. motoru ısıtmadan sıkarsan, soğutmadan kapatırsan her aracın turbosu erken vakitte bozulur.