User Tag List

Sayfa 15/50 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon
938 sonuçtan 267 ile 285 arası

Konu: tdci-hdi psa grubu hakkinda hersey....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,
    aracım 1.6 hdi 308 110 hp.
    Bu araç için sabit ve hareketli volan hakkında bilgi alabilir miyim?
    Aracımın üstünde şu an sabit volan var, sanırım yüzeyi tornalanmamış sıfır baskı takılırken onun için acayip şekilde titriyor kalkışta. Ve aracım şehir içi yaklaşık 6.8 lt yakıyor tamamen sakin kullanım. Eğer ben sıfır hareketli volan ve baskı balata takarsam bu yakıt miktarı azalır mı? Sabit volanın böyle bir etkisi var mıdır? Sabit volanda yığılmanın hareketliye göre fazla olduğunu, sürekli daha fazla gaza basma ihtiyacı doğurduğunu ve bu yüzden daha fazla yaktırdığını tahmin ediyorum. Görüşleriniz nelerdir? Hareketli volana geçersem bana artıları eksileri ne olur? Sabit volanı tornalayıp sıfır baskı balata takarsam artıları eksileri ne olur?
    Teşekkürler.
    110 luklarda orjinalde hareketli volan olması gerekir, eğer ki sonradan düz volana çevrilmediyse. 90 hp olanlar orjinalde sabit volanlıdır. Hareketli yani çift plakalı volan takmak yakıt tüketiminizi düşürmez, sabit volan performans için biraz daha iyidir çünkü daha hafiftir, hareketli volan oldukça ağır.
    Yakıt tüketiminiz, aracı kullandığınız trafik, kullanım alışkanlığınız ve aldığınız yakıtın kalitesiyle doğrudan alakalıdır. Tabii bunda filtre elemanlarınızın temiz ve aracınızın bakımlarının tam olduğunu varsayıyorum. 6.8 litre civarı tüketim şehir içi için iyi bir tüketim sayılır, o arabayla zaten şehir içi 5 lt civarı yakmanız zor. Bu arada arabanız kaç model ve partikül filtresine sahip mi?

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bu yakıtın sebebi ne olabilir Osman abi? Biraz fazla geliyor bana sanki, araba sokakta duruyor her gece buz gibi, sabah ısınana kadar fazla mı yakıyor acaba? Ne bileyim bir sürü şey düşünüyorum Şehir içi bu mazot fiyatlarıyla 28 29 kuruş fazla gibi geldi bana.

Abi yol bilgisayarında 6.3 diyor, ne zaman fullesem hep 6.8 civarı yakmış oluyorum hesaplayınca. Ama millet sanki daha az yakıyor benden gibime geliyor.
    308 hala sendemı kanki

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çift kütle yani hareketli volan yakıta etki etmez denmiş. Doğrudan etki etmeyeceğine katılıyorum. Osman abiye de katılıyorum kalkışta daha az gaz vererek yakıtın bir nebze düşecektir.

Fakat eklemek istediğim bir durum var ki bende 1.6 110luk 307 var. Aldığımızda hareketli fakat ömrü dolmaya yakın volan vardı. Son demlerinde kalkışta biraz gaz verip devirli kaldırıyordum. Yeni volan ve debriyaj seti ile daha az gaz vererek kaldırıyorum tabii.
    Eklemek istediğim konu şöyle ki ; aynı aracın 1.6 90 lık sabit volanlısını da kullandım, sonradan sabite çevrilmiş araca da bindim. Gözlemlediğim nokta benim aracım ayağımı gazdan çektiğimde çok daha akıcı gidiyorken sabit volanlı araç daha çabuk yavaşlıyor. Aynı akıcılık yok.

Bu durum yakıta bence çok önemli derecede etki ediyor. Nasıl derseniz ben 1300kg civarı araçla ortalama hızım 24-28 km olarak 5 litre tüketimi geçmiyorum. Kullanımımın önemli kısmında kısa mesafe gitmeme rağmen bu ekonominin kaynağı hem benim gaza her gereksiz dokunuştan kaçınmam , kağnı gibi gitmekle alakası yoktur , hem de ayağımı gazdan çektiğimdeki akıcılığın rolü var.

Benim diyeceğim odur ki sachs oynar volanı ve debriyaj setini al burak , etkisi olacaktır.
    -Fırat

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ferroo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    308 hala sendemı kanki
    gel sana 10 direk çakayım karşim.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hareketli volan sabiten ağır denmiş.

Volanda oluşan ağırlık farkı yakıta neden etki etmesin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peugeot 2012 yılından bu yana hareketli volan kullanmayı bıraktı. 308 1.6 hdi 110 hp de hareketli volanı düz volana çevirmek için volan, baskı, balata, bilya set olarak değişmesi gerek ve bu setin hareketli volan olan olan setten daha pahalı. Bunun sebebi hareketli volanın bozulup bolca satılmasıdır. Sadece sabit volan fiyatına hareketli volan, debriyaj baskı balata ve bilyayı alabiliyorsunuz. En azından ben geçen yıl aldığımda öyleydi. Sabit volanın fiyatı 950 TL iken ben hareketli volan (sachs) baskı balata (orjinal Peugeot) bilya (orjinal Peugeot) 800 TL'ye almıştım.
    Sabit volana çevirenler genelde Konya yapımı yan sanayi bir parça var onu takıyor, fiyatı 400 TL ve hareketli volanın debriyaj setiyle uyumlu. Orjinal sabit volanın debriyaj setide farklı olduğundan sadece volan değişecekse sorun oluyor. Ancak yan sanayi sabit volana çevirdiğinizde kalkarken mutlaka inceden sarsıntı yapıyor.
    Tüm bunları göz önüne aldığımda bana arabayı sabit volana çevirmek gereksiz geliyor. Çünkü Peugeot hareketli volanın sorunlu olması nedeniyle ve bozulup değiştirilmesi nedeniyle parçanın fiyatını ucuz tutuyor ve set olarak 800 TL'ye satılıyor. Hareketli volan nerden baksanız 100.000 km dayanıyor, çok uzun yol yapanlarda daha da uzun 180.000 km civarı gidiyor. Dolayısıyla orjinal sabit volana çevirip bir dünya masraf etmenize gerek yok.

Ko®ay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arkadaşlar 10 puanlık bir sorum var sizlere, kırmızı ile işaretlediğim turbo ile emme arasında bi sensör var,
    Bu sensörğn olduğu ve olmadığı motorlar var F6JA-F6JB vs. kodları değişiyor,
    Bu sensör bende yok, peki nedir bu sensör ?
    Benim tahminim turbo basıncı ile alakalı bi sensör, olmasa ne olur?
    olsa ne olur?

Kafamda deli sorular

maxima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ko®ay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkadaşlar 10 puanlık bir sorum var sizlere, kırmızı ile işaretlediğim turbo ile emme arasında bi sensör var,
    olsa ne olur?

Kafamda deli sorular
    motora giren sıcaklığı ölçen bir sensör ona göre yakıt veriyor motora
    ben çıkarıp fişini dolaştım bi fark görmedim boş bişe yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

olsa ne olur?

Kafamda deli sorular
    Map sensörü Her motorda yok bendede yok mesela gereksiz bir şey bence . Benim aracım map sensörü olsa 2.7 bar basamaz. Hata verir durur.

Ko®ay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oldu o zaman yakşanlar teşekkürler

deryaank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar arkadaşlar , mondeo alt yapılı 2.0 tdci(131hp) jaguar x type a sahibim . Aracım son 2 aydır 1000 ile 1300 devir arasında titreşim yapıyor. Tabi bu devirlerde kullanmıyorum araç boşta iken gözlemledim. Ayrıca motor sesi artık transite doğru gidiyor. Yalıtım iyi olduğundan içeriden pek anlaşılmasa da dışardan biraz fazla gürültülü. Bir problem var mı ? 2.0 TDCİ dan anlayan aydınlatırsa sevinirim. Aracım 224000 kmde.
    Dizelde çok vibrasyon var abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde son 1 aydır durum böyle rolantide birşey yok 1000 ile 1300 1400 arası hafif gaz verince titriyor sanki balansı bozuk jant gibi birkaç yere sordum kimse anlamadı

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde son 1 aydır durum böyle rolantide birşey yok 1000 ile 1300 1400 arası hafif gaz verince titriyor sanki balansı bozuk jant gibi birkaç yere sordum kimse anlamadı
    motor kulagına baktırın ozellıkele arka kulaga
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler bu aralar çok cenabet günler geçiriyorum sanırım. Bu sefer de otobanda gazlarken birden hararet yükselmeye başladı , çektim kenara kaputu açıp baktığımda radyatör haznesinden cıkıp sanırsam kalorifere giden bir hortum birleşim plastiğinden kırıldı , kaputu bir açtım duman cıkıyordu hortumdan , hararet göstergesini kontrol ederek 35 sefer dur kalk yaparak bir benzinliğe girdim . Japon yapıştırıcısı yardımıyla parçaları geri yapıştırdım eksilen suyuda geri doldurdum .
    Yarın bostancı sanayiye gidip yaptırayım diyorum . Tanıdığı olan varsa yardımcı olabilir mi? Tanımadan gidince nasıl geçirdiklerini iyi bilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deryaank Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler bu aralar çok cenabet günler geçiriyorum sanırım. Bu sefer de otobanda gazlarken birden hararet yükselmeye başladı , çektim kenara kaputu açıp baktığımda radyatör haznesinden cıkıp sanırsam kalorifere giden bir hortum birleşim plastiğinden kırıldı , kaputu bir açtım duman cıkıyordu hortumdan , hararet göstergesini kontrol ederek 35 sefer dur kalk yaparak bir benzinliğe girdim . Japon yapıştırıcısı yardımıyla parçaları geri yapıştırdım eksilen suyuda geri doldurdum .
    Yarın bostancı sanayiye gidip yaptırayım diyorum . Tanıdığı olan varsa yardımcı olabilir mi? Tanımadan gidince nasıl geçirdiklerini iyi bilirsiniz
    pis kıyafetler giyin. anlıyormuş ayağı yap..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O iş baya yaş , değiştireceği parça küçük bir hortumun bağlantı plastiği ama arabayı gören dur şuna geçirelim jaguarı varsa parası da vardır gözüyle bakıyor. Mk3 tdci var diye aldık bakımı ıvırı zıvırı ucuz olur sonuçta.

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

olsa ne olur?

Kafamda deli sorular
    arkadaşlarında dedığı gıbı map sensoru makyajlı kasa C2lerde de var bu sensor..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler 224k daki araca yazılım yaptırmam sıkıntılı olur mu dersiniz?

schizophrenic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deryaank Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler 224k daki araca yazılım yaptırmam sıkıntılı olur mu dersiniz?
    ben 240.000 deki aracıma yaptırdım hard yazılım 10 bin km ' dir kullanıyorum , debriyaj kaçırıyo sadece onun harici problem yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)