gecen aksam itibari ile katıldım bende.evet dediğiniz gibi baya aktifler ve bursa dısındanda aracların resimlerini gördüm.
birde forumda 207 kullanan arkadaslar varmı acaba? daha bakımlarını yapmadım ama 215-45r17 lastiklerle sehir ici 6.5-7 gibi bi yakıt tüketimi var.bana biraz yüksek geldi ama genede bi sormak istedim.
aynı lastik ölçüsüyle şehir içi max 5,0 yakıyorum çoğunlukla kısa mesafe
110hdi le 72kmh ort. 5.0lt şu anda. yeni yakıt ile sıfırlamıştım önceki veri 48kmh 4.8 di.
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Herkese merhaba
Bende bir soru sormak istiyorum. Bildiğim kadarıyla volvo v40 d2 lerde tdci kullanılıyor 115lik
Bizim v40 da ilginç bir problem var. Arabayla kısa mesafe sürüş sonunda (6-7 km) motoru kapatıp giderken sorun yok ama biraz uzun (15-20 km) ve şehir içi trafikli sürüş sonunda motoru kapattığımız zaman sanki motor kulağı kırılmış gibi titreterek kapatıyor.
Bu durum motorun ısısına göre değişmiyor bu arada (sıcak soğuk aynı). Araba 2014 model powershift 14k kmde
Başına gelen varmı, endişelenmem gerekirmi, neyden dolayı olur merak ediyorum
Şimdiden teşekkür ederim
1.6 hdi da kac litre yakiyorumcular haricinde performansa yonelik yogunlasan var mi aranizda ? Yada motor sagligiyla ilgili ufak tuyolar verebilecek olan. ? Bi ufak bilgi benden olsun. 10 binde bir yapilan yag bakimi icin soyluyorum 3 bakimda bir karterinizi temizletincunku yagi karter tapa yuvasinin yapisindab dolayi yaklasik 150ml kirli yag karter icinde kaliyor. Turbo icin buyuk skinti demek bu olay.
arkadaşlar 2005 model 1.6 tdci ford focus için KN 33-2874 ürünü uyumluluk sağlar mı acaba ?
34MMC77 Leon Cupra Stg5
41AR447 Polo GTI Stg3+
34LM818 E34 M52B28
Yağ boşaltıldıktan sonra karter kapağı sökülüyor güzelce temizleniyor.temizlik yöntemi böyledir. Yağ değişimi sırasında komple sökülmesi gerekir sadece bu işlem icin. Bazı tamirciler ya abi ne gerek var vs gibi karsı cevap verebilirKılım ben dicem hasta ruhluyum ondan istiyom parası neyse vericem dicen
![]()
Neyse gelelim esas yazacaklarıma.. Bugün itibari ile aracı bakıma aldık.Aracım 2008 model 1.6 HDİ 207. Aracı alırken performans testince cok azda olsa düşüklük cıkmıştı birde şehir icinde herkesin dediğinin aksine 7 lt civarında bi yakıt tüketimim vardı.Aldığım şahıs güya bakımlarını yaptığını desede aracta yağ kartı cıkmadı bende almadım dedi vs biton salak sacması muhabbet oldu bende aklımda kalacagına sıfırlarım ben bilirim dedim bakımını yaptık bugun.
Orjinalleri ile Yağ filtresi-hava filtresi-polenfiltresi-mazot filtresi birde cok tereddütte kaldık ama baya bi incelemeden sonra mobil 3000 serisi 5/30 tam sentetik yağ koydum. bilmiyorum hala kafamda soru işareti mobil 1 esp mi koysaydım keske dedim sonradan.
Bakımdan sonra cekişte artık var rahatladı resmen yavrucak.yakıtımı cok deneme imkanım olmasada gecen gün aynı mesafede 7 lt civarı yakan arac bugun 5.3 e düştü.. cok sıkısık trafik yoktu ama genede hani sabit hızdada ilerlemeden olan yakıt
yaklaşık 400+ km yaptım aracla aldıktan buyana ama sanırım bu hdi motor beni hem yakıt hem performans olarak baya mutlu edicek![]()
bakalım ilerleyen zamanlarda söyle yazılım+dp komple egsozla baya bi eglenceli olacak gibi...
Buarada gecen yaz duz borudan dolayi ceza yedim cok ama cok guzel sesi vardisonrasinda son susturucuyu takmistim oule kaldik.. Bu ara soft yazilim dpf iptali ve egr iptali yaptirdim . Downpipe zaten vardi ancak dpfyi yazilimdan kapatmamislar. Onu hallettim hersey istedigim gibi oldu. Simdi aku onune gelecek sekilde simota acik hava filtresi . Ardindan felaket derecede yag buhari veren pcv icin oil catch tank takip yola devam edicem
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)