User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: Bir günü bir gününü tutmuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.7 dti elbet şamandıra var ama dibinde telli süzgeç var mı bilmiyorum. Bizim şamandıraların dibinde(iç kısmını açmak gerekli) telli bir kısım(süzgeç mantığı) var büyük parçacıkları tutmak için, zamanla balçık gibi kaplanıyor yüzey, mazot zor geçiyor. Deponun dibini çektiyse veya kötü mazot alındıysa inanılmaz bir pislik çıkıyor.

Herhangi bir ısı sensörü falan yok şamandırada.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bendede arada öyle geliyor Kuruntuda olabilir yol eğimide. Artık takmıyorum kafaya kendi haline bıraktım

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emp:) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.7 dti elbet şamandıra var ama dibinde telli süzgeç var mı bilmiyorum. Bizim şamandıraların dibinde(iç kısmını açmak gerekli) telli bir kısım(süzgeç mantığı) var büyük parçacıkları tutmak için, zamanla balçık gibi kaplanıyor yüzey, mazot zor geçiyor. Deponun dibini çektiyse veya kötü mazot alındıysa inanılmaz bir pislik çıkıyor.

Herhangi bir ısı sensörü falan yok şamandırada.
    telli kısım falan diyince benim kafa başka yerlere gitti tamam anladım
    teşekkür ederim bilgilendirme için.
    If you have no LAG, you have no turbo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömcelikle belirteyim, klavyemde "m" harfimim solumdaki harf yok, şimdidem özür dilerim mapmış kafası iyi diye düşümmeyim

aslımda güm içimde çok farklı araçlar kullammıyorum, sürekli kemdi arabamdayım.

abi işte aslımda murphy degil de dedigim gibi bi olay var samırım, aracım beymi, kullamım tarzıma göre ayar yapıyor samki.

işte aymem öyle oluyor. sebebimi çözemedim. zatem çok gazlayam edem biri değilim de, merak ediyorum sebebimi.

araba yarım gazda medem full throttle algılasım ki? öyle bi durum oldugumu sammıyorum. maf ya da map tam olabilir demeyeyim. Şamamdıra olayımı test etmek zor mudur, depo mu sökülüyor?
    Ayrıca turbo açılıp kapamam bişey değil ki, her devirde devrede? Dolup boşalmasımdam bahsediyorsamız olabilir, ama basıcagım zamam gemelde 2k dam basarım.

allah allah, bumu ilk defa duyuyorum

evet dpf var aracımda, kısa zamamda kurtulmayı plamlıyorum ama hep şehir içi sakim kullamıyorum, gemelde ölü oluyor araba işte. ara sıra gazlıyorum, omdam somra açılıyor cigeri. belki de hakkatem gazladıkça DPF temizlemiyordur somra araba kemdime geliyordur.

aracı çalıştırırkem aldıgı hava, 1-2 sm somra çıkıp gidiyor, gazlama süresimce çektiği hava etkiliyor desek ok ama çalıştırırkemki hava amlamsız olur.

emin olun ama emin olun %90 bu söz ettiğiniz DPF dir, sıfırken %5 dolu olan ve zamanla %30a ulaşınca rejerasyon yapıp kendini temizlerken size %70 temiz geçiş veren ve güç kaybı yaşatmayan araba zamanla km artıkça temizken bile %20-60 dolu olabiliyor eee haliyle az bir dolmaya hassaslaşıyor.

tavsiyem otobana çıkın ve manuel bir DPF temizliği/rejerasyonu gerçekleştirin, bunun için otobanda 4üncü vitesde 3000-3400rpm arası seyir halinde 30-40dk aracınızı sürün bu sayede genelde soğuk ısılarda çalışan dizel motor biraz ısınabilecek ve dpf içersindeki kurumu yavaştan sökecek zorlu kısımlarıda gevşetecektir.

bu 30-40dk sürüşün ardınada aracı soğutmadan hemen sonlara doğru birazda 3-4-5inci viteslerde 4000rpmlerde vites atarak tam gaz yedirin .

emin olun bu işlemden sonra aracın rahatladığını hissedeceksiniz , eğer bu işlemden sonra hakkettden aracınız rahatlar ise ve bahsettiğiniz olumsuz durum 500-600 km bile geçmeden tekrarlar ise %99 dpf tıkanmıştır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynısı banada oluyor acıyorum sakin kullanınca sanki ölü essek gibi ama yolda 140 150 asıldımmı hayvani bi güc geliyor sanki
    bu bariz ama bariz bir DPF sinyalidir, maalesef PSA 1.6hdi,1.6tdci motorlarındaki DPF hem son derece hassas ve hatta Türkiyedeki yazılımcılar abartsada genelde yurtdışında yazılım yapan profosyonel firmaların çoğu 110luk bir başka dizelden 140-145hp çıkarırken 1.6 hdi, 1.6 Tdci ları 130larda tutuyorlar sırf DPF hassas olduğundan hatta ford türkiye forumlarında bile birkaç yazılım yaptırıp sonrada dpf ile başı belaya giren 2 arkadaşın yazısını okudum.

özetle motorunuzun kendisi muadil bir 105-110hp üreten bir 1.5dci yada 1.6tdi ya göre 1.6hdi yada 1.6tdci zaten daha fazla duman ve kurum üretirken birde üzerine hassas bir dpf koyunca çok çabuk etkilenebiliyor.

yine sizede ara sıra mesela her 3000-5000kmde bir manuel bir dpf rejerasyonu tavsiye ederim, bende 2 adet ford focus 1.6tdci 1 adet citroen c4 1.6 hdi sıfırdan alıp birini 120binkmye kadar diğerini 180bin kmye kadar kullanmış bir dizel motor konusunda servis veren birisi olarak çok net diyebilirimki bu işlemlerle motor çok daha atik,seri sağlıklı ve verimli kalıyor.

A.Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çekişi etkileyecek sensörlerde sorun olabilir. Bazı elektronik aksamlar bir anda bozulmuyor, bir çalışıp bir çalışmıyor. Özellikle çekişte sorun hissettiğiniz bir sırada bilgisayara bağlayın.
    Custom Electronic Projects

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burak kardeşim obd2 al bağla canlı değerleri gör , iat enjektör basınçları basınç vs . Bakalım nerde sorun var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim hdida hergün isteyerek yaptığım olay pedalda belli bi nokta var ' kesinlikle yokuş aşagı olmuyor ' 1900-2100 devir aralıgında ani hızlanma yapınca overboost oluyo ekstra 10 20 tork veriyo diye hatırlıyorum.tam devrini tutturdugunda kendinden beklenmeyecek şekilde feci kafa kaldırıyo özellikle 2 ve 3 te sıfırdan tam gaz yaptıgında hissetmezsin ama bu devir aralıgında asılınca ekstra boostla birlikte bayagı giderli oluyo

Ko®ay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim hdida hergün isteyerek yaptığım olay pedalda belli bi nokta var ' kesinlikle yokuş aşagı olmuyor ' 1900-2100 devir aralıgında ani hızlanma yapınca overboost oluyo ekstra 10 20 tork veriyo diye hatırlıyorum.tam devrini tutturdugunda kendinden beklenmeyecek şekilde feci kafa kaldırıyo özellikle 2 ve 3 te sıfırdan tam gaz yaptıgında hissetmezsin ama bu devir aralıgında asılınca ekstra boostla birlikte bayagı giderli oluyo
    ha yaşa be duygularıma tercuman olmuşun 2. vites 40 2100 devir yarım oturuyorum gaza deli gibi kafa kaldırıyor ama denk gelmezse yürümüyor meret

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gemel olarak herkese teşekkür ederim, zatem dedigim gibi çok imce uçlu bişey yami bemdem başkası amlamaz bemim arabada.
    o zamam demek ki yazılım yaparkem dpf off yapıcaz. dpf yi söküp kemara koyucaz demektir. DPF sökükkem muayeme durumu me oluyor?
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Absyrtos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım max torkunu aldıgı devri geçince dediğiniz gibi gitmeye başlıyor
    Hayat akrep yelkovan otobanında yanına yolluk almadan çıktığın yoldur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizel oldugunu anlayinca normal dedim kendi kendime... Ayni seyi ben de yaşıyorum ilk marşta soğukken daha hiriltili ve isteksiz oluyor ancak 80i gecince yag, seriligi bariz artiyor gaz tepkileri iyilesiyor. Tabii dizel aracta hava sicakligi emme egr temizligi cok etkilidir mutlaka. Bunlardan da olabilir kacak yok diyorsan... Ben de hep dizel kullandim atmosferige binince ışıklarda stop mu ettim lan diye devire bakip duruyordum tamamen aliskanlik... dizeldeki yakit tasarrufunu az paraya kolayca guc alabilisini seviyorum. Zamanla sen de seversin ve benden tavsiye, dizel arabayi surekli dinlemeyeceksin paranoyak olursun. Cosrayi ilk aldigimda lan turbo mu patlak cooler hava mi kaciriyor diye diye sac yoluyordum. Sifir arabadan inip ikinci ele binince oluyor yani. Atmf. dizel olayi da ayni...

Ekleme: bu arada benzer bi olayi anlatım benim aractaki, defalarca 5 kisi olmamiza yokus yukari olmasina ragmen 182 giren aracim, tek basima yokus asagiya 175i geçmiyor var böyle tuhaflıklar...
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aracın adını AT SKİ koydum.jet ski hesabı,At ski mustang

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Lee-on! Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dizel oldugunu anlayinca normal dedim kendi kendime... Ayni seyi ben de yaşıyorum ilk marşta soğukken daha hiriltili ve isteksiz oluyor ancak 80i gecince yag, seriligi bariz artiyor gaz tepkileri iyilesiyor. Tabii dizel aracta hava sicakligi emme egr temizligi cok etkilidir mutlaka. Bunlardan da olabilir kacak yok diyorsan... Ben de hep dizel kullandim atmosferige binince ışıklarda stop mu ettim lan diye devire bakip duruyordum tamamen aliskanlik... dizeldeki yakit tasarrufunu az paraya kolayca guc alabilisini seviyorum. Zamanla sen de seversin ve benden tavsiye, dizel arabayi surekli dinlemeyeceksin paranoyak olursun. Cosrayi ilk aldigimda lan turbo mu patlak cooler hava mi kaciriyor diye diye sac yoluyordum. Sifir arabadan inip ikinci ele binince oluyor yani. Atmf. dizel olayi da ayni...

Ekleme: bu arada benzer bi olayi anlatım benim aractaki, defalarca 5 kisi olmamiza yokus yukari olmasina ragmen 182 giren aracim, tek basima yokus asagiya 175i geçmiyor var böyle tuhaflıklar...
    öp onu sev onu yalnızlık onu kötü yapıyor..

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömcelikle belirteyim, klavyemde "m" harfimim solumdaki harf yok, şimdidem özür dilerim mapmış kafası iyi diye düşümmeyim
    burak yıkıldım

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burak yıkıldım
    ya evdeki laptobun n tuşunu yeğen parçalamış iş yerinde rahatça yazıyorum sıkıntı yok
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)