hocam 150 bin üzeri CC önermiyorlar, 180 binde yaptırmışsınki dua et motoru eline almamışsın, şikayet edebiliyorsan et, para koparmak için cc yapmışlar resmen sana
Printable View
hocam 150 bin üzeri CC önermiyorlar, 180 binde yaptırmışsınki dua et motoru eline almamışsın, şikayet edebiliyorsan et, para koparmak için cc yapmışlar resmen sana
Basınç hakkında hiç bir fikrim yok, önceki sahibine sorarım, basıncı artırmayı zaten düşünmüyorum, geçende top speed denedim sınırları bayağı zorladım turbo o akşam ıslık sesi çıkarmaya başladı zaten sonra geçti, nedenini sonradan düşündüm yüksek sıcaklıkta yağ tabi özelliğini kaybetti ondan oldu bence, o zaman bütün temizlik ve iptal işlerini yaza erteliyorum? temizletince 2-3 hp alırım diye tahmin ediyorum :D
bence kendine bir elm327 al basınç-hararet-iat herşeyi ondan takip edersin.
temizlik işini kat.ve egr. iptalinden sonra yaptırman daha mantıklı.carbon cleanla degil tabi.
her dynoyada güvenme ;)
yag olarakta 5w40 veya 10w40 kullan derim.
abicim bak yanlış anlama ama yorumların birçok yanlış barındırıyor, kimse seni burda üzmek yada sana muhalefet olmak peşinde değil sadece tecrübeleri ile kardeşlerine yardımcı olmak peşinde.
1) kendi kendine şunu sormanı istiyorum, 2010-2012 yılları arası 80 ilde Renault,fiat,ford,Volvo,Peugeot,citroen bayiilerinin neredeyse genelinde ya içlerinde yada tedarikçi ile hizmet verdikleri, her 40binde bir müşterilerine önerdikleri ve 10tl malzeme kullanıp iteleyebildiklerine 100 kimisine 300tl geçirdikleri bir hizmet ne olduda 2015 yılına geldiğinde neredeyse hiçbir aklı selim bayiide kalmadı artık önerilmiyor?
2) bugün en kötü özel servis günlük 20 arabaya servis veriyor bakımların 15binde-20binde bir olduğunu düşünürsen bu her 2 araçtan biri 40bin bakımı için gelmiştir demek değilmi yani günde en boktan serviste 10 araba demek değilmi? bunu her bildiğin marka ile bir çarpsana Hyundai,honda,Toyota,Peugeot,citroen,ford,Volvo,Re nault,kia,vw,skoda,seat vs vs vs yani bu adamlara günlük hiç yoksa 150 araba sadece yetkili servislerden gelmeli özel serviside ekledinmi bu adamlara günlük 200-250 müşteri çıkar bunun %10u alıyorum dese 25 araç demek.
bu hesapta en kötü il içindi bizim adana bile ufak bir il orda Renault günlük 20-30 araca servis veriyor ve iki tane Renault servisi var yani sadece Renault 40-60 araç günlük.
peki sen şimdi o gittiğin carbon cleançide gördünmü sıra bekleyen ankara gibi ilde şöyle 80-100 araç?
3) hiç 150bindeki araca yağ değiştirme o kmden sonra değiştirmek zararlı diye bir şey duydunmu, yada filtre değiştirme gibi? o halde 54bindeki araca sağlıklı olduğunu iddia ettikleri bir olay nasıl oluyorda 150bindeki araca zarar verebiliyor?
burda gerçek asıl şu olmasın, 54bindeki contalar daha sağlıklı ve zarar görse bile sorun yaşatcak boyutda olmaz ama 150binde contalar biraz daha hassas ve CC gördümü ağızı yüzü kayıyor olmasın?
lafın özeti ben hiç teknik detayına girmeyecem kardeşim çünkü biliyorumki bildiğini okuyacaksın bizde 20 yaşında olduk sadece üzülme peşindeyiz görülen köy kılavuz istemez bunca servis terk etmişse böyle bir para kaynağını vardır değilmi bir sebebi?
ayrıca aracın 2011den eski ise dpf yoktur ama 2011 ocak tan yeni ise biraz dikkatli ol çünkü yüksek ihtimal dpflidir , sen bir kerede baktır emin olki canın yanmasın kardeşim.
2009 Pro ceed vardı bendede yazılımlı 60.000 km iken yaptırdım, 3 sefer conta değiştirdim. cıııııııır cııııır diye ses gelmeye başladı düzenli olarak turbo yüke bindiği gibi zırıl zırıl gidiyordu araba. Sattım kurtuldum. O gün bu gün öneren veya yapalım diyen birini görürce veya duyunca heeee hee diyip geçiyorum.
ELM327 siparişi verdim zaten, ordan takip ederim artık, iphone için bildiğiniz en iyi app nedir(uygulama satın almalı olabilir)?, artık yaza doğru kat-egr iptali yaptırıp 200 liraya manifold temizliği yaptırırım, daha 500 km önce yetkili serviste bakımı yapıldı, 5w40 Castrol kullanıldı, bir sorum daha olacak, aracın normal bakımı 15 binde, ben 12 binde bir gitmeyi düşünüyorum yazılımlı olduğu için, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
öncelike cevabınız için teşekkür ederim, beni düşünerek cevap verdiğiniz anlıyorum zaten, CC iki ucu b*klu değnek zaten bunun farkındayım, riskli bir olay CC yaptırdığım yerde bunu belirtti bana. Bir daha yaptıracağımı sanmıyorum. Önceki sahibi Kia yetkili servisinde baktırmış araçta DPF yok, yaza doğru kat ve egr iptali yaptırıp manifoldu söktürüp 200 liraya söktürmeyi planlıyorum. Bu konuda kafama takılan tek olay işte egzoz muaynesinden geçememe korkusu
Tsi ler kurum yapiyor diye 100 k da benim araca yaptilar. Aracta calisirken hafif sarsintili vs diye bir faydasini gormedim sonra bobin bozuldu bobin degisince o sikayetim gitmisti
Hocam vallahi bu araç yazılımı pek kaldırmıyor gibi, turbo hortumu yırtıkmış aldığımda fark etmedim, yazılımdan dolayı olduğunu sanıyordum; fakat sanayide çıkma hortumu aldığım yer hortumun sürekli tak-çıkar yapılmasından dolayı ve vidasının fazla sıkılmasından dolayı olduğunu söyledi. Sonraki top speed denememde(240 km/h gördüm resim atabilirim inanmayanlar için) 60 km boyunca dip gaz yaptığım için eve dönerken turbo ıslık sesi çıkarmaya başladı ama ertesi gün geçti. Sebebi yüksek sıcaklıkta yağ özelliğini kaybettiği için turbo yağlamasında sıkıntı çıkmış, bir sıkıntı çıkmadı, sizin dediğiniz conta olayında ben daha sıkıntı yaşamadım 40 bin km'dir araçta yazılım var, yaza doğru manifold temizliği yapılırken o da değişecek zaten, ama yazılımı sildirip sildirmemek arasında çok gidip geliyorum genede.
Yazılımını kim yaptı kardeş?aracın yağ sıcaklığını gösteriyor mu?
Bu araç yazılım kaldırmıyor diye bi durum yok . Var olan diğer sorunlardan kaynaklı problemler genelde yazılıma *** atılarak temizlenir. :)
Ben 280k 1.8t de yazdım , 3k x6 4.0d de. Hepside gayet sorunsuz kullanıyor. Mesele ayarı kökleyip dpf felan tıkamaksa o kadar ticaride hiç düşünmedik..
CC deki ana fikir kurum temizlemek. Ama sorarsan şart değil. Ya da işin ehli olmayan herkes yapıyor beni soğuttular. Yapılacak en iyi şey egr ve dpf iptali gerisine takılma.
yazılım yapan firmalar maalesef büyük rekabet altındalar ve burda bence suç tamamen yazılımı yapan arkadaşlara fatura edilmemeli.
burada suçun büyük bir boyutu alıcının eğitimsiz,konuda cahil ve aç gözlülüğü.
yazılım dediğiniz şey son derece basit bir işlemdir, dizel motordaki parametrelerden 1incisi enjektör püskürtme basınıcını artırır, 2 enjektör püskürtme süresini uzatır ve bu 1 ve 2 inci adımlar yapılarak yanma odasına daha fazla mazot yani yakıt gönderilir.
sonra sonuncu adım 3tür oda turbo basıncını artırmaktırki buda tamamen yakıt hava oranını daha optimumda tutmak içindir.
eski usül 1.9 tdi gibi karadüzen motorlarda,euro3 gibi motorlarda katalitik vardı ve bu gibi araçlarda yazılım çok artınca kara duman atardı ve yazılımı yapanda aracın sahibide bu durumu görür ona göre yazılımı ayarları biraz kısardı.
yeni nesil araçlarda ise bu durum neredeyse imkansızdır, euro4 ve Euro 5 motorlardaki katalizör ve özellikle dpf o denli yoğundurki motor aslında kap kara kglarca dumanda atsa egsozdan çıkmıyor direk filtrede tıkanıyor ve alıcıda yazılımcıda maalesef göremiyor.
sorun şurdaki eskiden limitler duman ile görülebildiği için gözle görülebiliyordu sınırlar/limitler ama artık görülmediği için A yazılım firması 2-3hp üzerine çıkıyor atıyorum genel yazılımcılar 1.5 dci 90lık 115 olur derse bu 118diyor akabinde B firmasıda iş kaybetmemek için 120hp diyor sonra C de 123.
harbuki motorun sağlıklı çalışacağı,dumansız çalışacağı bir limit var ama kimse buna uymuyor herkes sidik yarışında son 4-5hp peşinde ne kazandıracaksa :)
aynı durum bu araç içinde 148hp superchipste, avrupadaki en agresif firma olan bir Fransız firmasında bile 151hp hatta gördüğüm en agresif olanı bile 158hp:
şimdi hal böyleyken düşünsenize bu firmalar 128hpden 148 yani 20hp kazandırıyorken bizim burdaki arkadaş 170hp iddia ediyor ona göre ayar yapıyor yani 42hp tam 2 katından fazla.
burda turbo,enjektör,mazot pompası, contalar,hortumlar anasını ağlatıyoruz, turbo zavallı fazla basılan mazota eş değer artışla hava basacam diye kendini yırtıyor akabinde arkadaş birde aşındırıcı carbon clean üzerine saatde 240km yani proceedin 6ıncı vitesi ile tam 4800rpm (6sı bildiğim kadarıyla 1000rpm=50km) birde bunu 1-2dk değil 15-20dk yapıyor sık sıkta gazlıyorsa
o turbo ıslıkta çalar hakan taşıyan gibide şarkı söyler sonrasında bir gün gelir hadi bana eyvallah der.
bakınız superchips:
http://www.superchips.co.uk/curves/i3016CRDi2009on.pdf
bakınız Fransız yazılımcı:
https://www.youtube.com/watch?v=HoR6kGkfxm8
bu arkadaşlaar malmı bizim götü boklu birkaç atölye diye tabir edebiledeiğimiz Ahmet mehmetden 1000 kat tecrübe ve teknoloji ile yarısı kadar performans sunan yazılımlarla piyasada çalışmaya çalışsan, vardır değilmi bir bildikleri?
aynı superchips 1.6 vag 105lik için 152hp yazılım veriyor yani öyle düşük kalan bir firma sanmayın adamlar motorun techine göre hareket ediyorlar:
http://www.superchips.co.uk/curves/G...105psremap.pdf
bekir hyundai ve kia da yazılım işinde bayagı tecrübelidir.155-157hp de bırakması bence mantıklı.yoksa sadece yazılımla 170-180hp leri zorlucak motorda var turboda var araçta.tabi nekadar saglıklı orası.meçhul.
bence stock turboyla downpipe-komple eksoz-coolerla 200hp leri zorlar.tabi ekstra yag sogutucu kesinlikle şart.
benim 2006 sonatada dpf vardı.. 2011 veya üstü hyundailerde kuvvetle ihtimal vardır dpf.. chip yaptırıcaktım mekana gittim adam abi bunda kat var dedi .. yok dpf var dedim yok abi bizim işimiz bu kat var dedi yok kardeşim dedim dpf var dedim.. adam resmi servisi aradı aa hakkatten dpf varmış dedi..
arabayı bilmeyen adama yazılım falan yaptırılmaz dedim kendi kendime çıkdım gittim ordan..