Özgür Güneş Nickli Üyeden Alıntı
Beyler aracımda rahatsız olduğum bir nokta ise 1400-1900 devir arası gelen acı çekiyormuş sesi, ilk dizel aracım bu dizel araçlar konusunda bilgi seviyem temel, geometrik turbo 1400-1900 devir arasında çalışırken nası anlatsam ıkınıyormuş gibi sesler çıkartıyor, acaba bu CRDI motorların genel özelliği mi yoksa benim aracımda mı bir sıkıntı var? Birde çok yakıyor aracım çok rahatsızım, dün Ankara'da yaşayanlar bilir akşam saatinde trafiksiz Batıkent'ten Ayrancı'ya kadar sakin sürerek geldim ortalamam 6lt idi, bugün aynı yolu bizim 09' benzinli Lancer ile katettiğimde 5.8 ortalamam vardı, gerçekten aracımdan çok soğumaya başladım, satıp Suzuki Swift Sport alasım var, alt deviri cansız dizellerden sıkıldım çünkü, ben istediğim zaman 1000d/d istediğim zaman 6000d/d çevirmeyi özledim yav :( dizelde 1400'ün altında çekiş olmuyor resmen, bu arada Paşaoğlu'nun sitesinde benim aracım için verdiği değer 170HP/340NM dynoda çıkan 157HP/337NM, max torku fabrika verisi 1900 devirde dynoya göre 2480 devirde veriyor, gene dynoya göre max hp yi 3778 devirde veriyor. Tekere aktarılan 133HP/300NM,dynocu arkadaşın astra opc si vardı, TRT'ye falan çıkmış, kendim en kötü ayda bir dynoya kendi aracımı sokup ayarlarını yapıyorum dedi dynonun. O yüzden dynosu güven verdi adamın