User Tag List

Sayfa 43/117 İlkİlk ... 3341424344455393 ... SonSon
2220 sonuçtan 799 ile 817 arası

Konu: Dizel Motor Modifiyesi

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Volvo S40 1.6d 0-100 12.1 sn hızlanması. Acaba siyah duman attırmadan optimum düzeyde ne kadar hızlanması iyileştirebilir? Şuan bu araç için keşifteyizde potansiyelini araştırıyorum. ve yanılmıyorsam Ford'un TDCİ PSA'nın HDİ ile aynı motor diye biliyorum doğrumudur?

doğrudur
    ....
    Burak ÇAPKAN
    Volkswagen Ticari Araç Satış

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bu iyidir.
    Ben bundan kullanmaya başladım 10.000 km den beri

Gayet memnunum, ince kalır mı diye tırstım ama 2.500 km dir yağ eksiltmedi şu ana kadar.

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Partikül filtreli araçlar duman atmazlar..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bnm araba 5 30da yag kacırır herhalde 10 40 a devam ben ztn bı yerden hafıf damlatıyoda henuz cozulemedı sanzumanın sokulup oralar temızlencekmıs ole bakılcakmıs nerden gelıyo dıe:S

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Partikül filtreli araçlar duman atmazlar..
    Neden atmaz peki bilgim olmadıgından soruyorum atılan zararlı gazları azaltır ama duman nasıl attırmıyo? S40 1.6D'de varmı yüksek dizel mühendisi mehmet usta? Hiç çalışmanız oldumu bu motor üzerinde tecrübeniz ve ya bildiklerinizi öğrenmek isterim.

Saygılar.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eklenen linkteki toledo 110 hp olan versiyon.. 150lik oldugunda TDI harflerinin hepsi kırmızı oluyor..

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden atmaz peki bilgim olmadıgından soruyorum atılan zararlı gazları azaltır ama duman nasıl attırmıyo? S40 1.6D'de varmı yüksek dizel mühendisi mehmet usta? Hiç çalışmanız oldumu bu motor üzerinde tecrübeniz ve ya bildiklerinizi öğrenmek isterim.

Saygılar.
    siyah duman bildiğimiz petrol isidir..is partiküllerden olusur..bu filtrenin görevi partikülleri yakalamak..partiküller bu filtreye takıldığından çıkan gaz renksiz olur..

çok sayıda volvo yaptık..2008 e kdr KAT kullanıldı sonrasında FAP..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    chip ve egr iptali öncesinde aracın motorunu tüm kurum pislik ne varsa hepsinden kurtarmak , tüm günahlarından arındırmak için gereken işlem nedir?? motorun içi , emme ve egzost manifoldu haricinde nereleri kurum yapar ?carbonclean sadece motor içindeki kurumu mu temizler?

Bide elektronik olarak egr yi iptal ettirmek mekanik olarak iptal ettirmeyle aynı işlevdemidir fiziksel olarak?yani elektronikte de tamamiyle kapanırmı o geri dönüşüm olayı??

baymustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mehmet usta sana gelicem. yoksa ben deliricem
    GOT DİESEL&TORK

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    chip ve egr iptali öncesinde aracın motorunu tüm kurum pislik ne varsa hepsinden kurtarmak , tüm günahlarından arındırmak için gereken işlem nedir?? motorun içi , emme ve egzost manifoldu haricinde nereleri kurum yapar ?carbonclean sadece motor içindeki kurumu mu temizler?

Bide elektronik olarak egr yi iptal ettirmek mekanik olarak iptal ettirmeyle aynı işlevdemidir fiziksel olarak?yani elektronikte de tamamiyle kapanırmı o geri dönüşüm olayı??
    Ben bugun servise bıraktım, debriyaj degisimi icin...

Carbon clean + Enjektör temizligi + Manifold temizligi yapılacak cicek gibi cıkacak insallah

Daha önce yaptırdım cok faydasını gördüm, özellikle manifold temizligi bildigin kurumu döküyor arabadaki, mis gibi oluyor
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bugun servise bıraktım, debriyaj degisimi icin...

Carbon clean + Enjektör temizligi + Manifold temizligi yapılacak cicek gibi cıkacak insallah

Daha önce yaptırdım cok faydasını gördüm, özellikle manifold temizligi bildigin kurumu döküyor arabadaki, mis gibi oluyor
    abi belki okumuşsundur , ankarada çekişle ilgili sıkıntı yaşayınca debriyaj baskı-balata değiştirdik.Orda yapılan genel kontrolde intercooler da ince bi yağ kaçağı olduğunu farkettiler.Dün geldim İstanbula yarında kia servisine gidicez intercooler vss sorunları göstermek için.
    O sırada da arabada pislik namına ne varsa söküp atalım ; chip e hazırlık olsun istiyorum.
    Enjektör ve manifold temizliği carbonclean işlemi beraberinde paket halindemi yapıldı yoksa ekstra istek üzerinemi yapılıyor?Ne kadara mal oldu üçü?Fiyat makulse ve fiat harici araç ta alıyolarsa bende yaptırabilirim.Salıya kadar işleri hızlandırırsam bu gazla chip e kadar halledeyim diyorum aslında ama kısmet.Sonrasında uzun bi yol yapıcaz inşallah.

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baymustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mehmet usta sana gelicem. yoksa ben deliricem
    Hayırdır başkan neyi var combonun?

Benimde vitesler zor geçiyor kart kurt diye ..sorun neydi kaça yaptırmıştın sen?

Bu arada bi imza yapalım kendimize " tt dizel club" fln diye

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi belki okumuşsundur , ankarada çekişle ilgili sıkıntı yaşayınca debriyaj baskı-balata değiştirdik.Orda yapılan genel kontrolde intercooler da ince bi yağ kaçağı olduğunu farkettiler.Dün geldim İstanbula yarında kia servisine gidicez intercooler vss sorunları göstermek için.
    O sırada da arabada pislik namına ne varsa söküp atalım ; chip e hazırlık olsun istiyorum.
    Enjektör ve manifold temizliği carbonclean işlemi beraberinde paket halindemi yapıldı yoksa ekstra istek üzerinemi yapılıyor?Ne kadara mal oldu üçü?Fiyat makulse ve fiat harici araç ta alıyolarsa bende yaptırabilirim.Salıya kadar işleri hızlandırırsam bu gazla chip e kadar halledeyim diyorum aslında ama kısmet.Sonrasında uzun bi yol yapıcaz inşallah.
    Valla debriyaj 480 dediler, öteki ücünü de sıkıstırdım araya 600e bagladım.

Normalde 60 enjektör temizligi 60 carbon clean olması lazım, manifoldu hatırlamıyorum benim 1 tanesi bedavaya geldi kısacası

Ama performansta ciddi fark göreceksin yaptırırsan, araba yeniden dogmus gibi oluyor

Intercoolerda kacak varsa o da performansını cok düsürüyordur, onu hallettir hemen iyi olur.

Servise de sorarım yapıyorlarsa haber veririm.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saol abi , dediğim gibi önce sağlıklı hale gelsin , problemsiz olsun , ondan sonra gidicem üstüne inşallah.Artık dizele ne kadar yapılırsa.Gerçi km çok değil , 70k yeni oldu ama ilk aldığım zamanlar yapılan bi haftalık egr iptali denememde bile ne kadar kurum çıktığını gördüm.Acayip kurum topluyo motor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bazen yazabildim fakat aracımda çok büyük sıkıntılar yaşadım bu sayede ne gerekirse yaptım desem yeridir.

fakat herşey üst üste geldi bi kere yaptık artık. turbo bile değiştirdim. bursada iyi ustalar vardı bu sayede bursaya gelmiş iken bu işe girişip ne odluğunu öğrenmek istedim.

tesadüf üzerine beni aracın aynısını bulduk 69 bglik ve yan yana gelerek rolling yaptık.
    karşı tarafın aracı orjinal benimkinde ise chip+kat iptali+düz boru vardı ortalama bg gücü ama inanmadım 102 vermişti.

3. viteste yürüdük deviri bitirene kadar yarım boy fark oldu
    4. viteste yürüdük deviri bitirene kadar 1 boy fark atabildim.
    ve son olarakta güç kaybından dolayı 3500 devirde vites atarak rolling yaptık ve 1.5 boy atabildim. ve ertesi gün yetkili servise gidip beyne reset attım ve bu sefer öyle denedik
    sonuç ise geçildim ve sinirden girdim sanayiye kimi gördümse baktırdım. ve sonunda bi arıza bulabildik ama sadece bulabildik oda ne mi? turbo 1560 basıyor basıncı düşük ustaların söylemesine göre minimum 1800 küsür olması gerekiyor dedi. turbo yeni değiştiği için valfi iptal edip denedik 1650 bastı ustanın demesine göre 2000i görüp arıza ışığı yakması gerekiyor ama oda olmadı
    -hortumlar kontrol edildi.
    -demimetre denendi
    -intercooler kontrol edildi kaçak var mı diye?
    fakat yine olmadı öyle bi araç çekişten düştüki anlatamam bakalım bulabilecekmmiyiz.
    -
    GOT DİESEL&TORK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuzk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırdır başkan neyi var combonun?

Benimde vitesler zor geçiyor kart kurt diye ..sorun neydi kaça yaptırmıştın sen?

Bu arada bi imza yapalım kendimize " tt dizel club" fln diye
    yağ olayını yapmıyor kimse şanzıman yağı var gmnin on numara bişey onu kullan
    GOT DİESEL&TORK

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bazen yazabildim fakat aracımda çok büyük sıkıntılar yaşadım bu sayede ne gerekirse yaptım desem yeridir.

fakat herşey üst üste geldi bi kere yaptık artık. turbo bile değiştirdim. bursada iyi ustalar vardı bu sayede bursaya gelmiş iken bu işe girişip ne odluğunu öğrenmek istedim.

tesadüf üzerine beni aracın aynısını bulduk 69 bglik ve yan yana gelerek rolling yaptık.
    karşı tarafın aracı orjinal benimkinde ise chip+kat iptali+düz boru vardı ortalama bg gücü ama inanmadım 102 vermişti.

ve son olarakta güç kaybından dolayı 3500 devirde vites atarak rolling yaptık ve 1.5 boy atabildim. ve ertesi gün yetkili servise gidip beyne reset attım ve bu sefer öyle denedik
    sonuç ise geçildim ve sinirden girdim sanayiye kimi gördümse baktırdım. ve sonunda bi arıza bulabildik ama sadece bulabildik oda ne mi? turbo 1560 basıyor basıncı düşük ustaların söylemesine göre minimum 1800 küsür olması gerekiyor dedi. turbo yeni değiştiği için valfi iptal edip denedik 1650 bastı ustanın demesine göre 2000i görüp arıza ışığı yakması gerekiyor ama oda olmadı
    -demimetre denendi
    fakat yine olmadı öyle bi araç çekişten düştüki anlatamam bakalım bulabilecekmmiyiz.
    -
    böyle şeyler deli eder adamı..Allah kolaylık versin Mustafa

1800 basması lazım falan denen enjektörlerin basıncı olabilir mi ?

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

-demimetre denendi
    -
    o normal basınç değeri bendede 1-2 değer aşağıda çıktı ama öle aşırı bi fark değildi atıyorum normal olması gereken 1800 ise bende 1790 küsür falan çıkıyordu ben turbodan şüpheleniyorum 87 binde aracım enjektör temizliğinde bu sonuçlar çıkmıştı bence ilk bi egzoz manifoldunu açtır bak çatlak vs yada conta tam oturmamıştır bunlar geliyor aklıma ilk basınç oluşmamasında sonra bide emme tarafındaki conta kelepçe tekrar bi onları kontrol et ki bence sen bunlarıda yapmışsındır bende bu aralar gazihana uğramayı düşünüyorum bu değerlerden dolayı hatta istersen benimlede stock halinle deniyebilirsin o sırada benimki zır stock 75 lik

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ olayını yapmıyor kimse şanzıman yağı var gmnin on numara bişey onu kullan
    Volan molan bununla ilgili değil dimi o motor sesiyle ilgiliydi herhalde gerçi oda var lanettede. debriyaja üç kademede basıyorum hepsinde motor sesi değişik geliyor.

Allah kolaylık versin pek sağlam değillermiş maalesef bunlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)