Abi bu manifold,enjektör temizliğini yapabilcek düzgün biyer varmı Bursa'da...Bikac yere sordugumda hiçbiri yanaşmadı hepsi mazot katkısı kullan diyip duruyorlar..Enjektöre ayar yapamıyorlarmıs,manifold söküldüğünde sorun cıkarıyomus falan vs.
Printable View
manifoldu söküp enjektörün ayarını nasıl bozuyorlar :D carbon clean yapan yer çok küçük sanayide 60 TL civarına yapıyorlar. Ama km yapmış bir araca ben manifold temizlği yaptırırdırm. giriş ve çıkış temizlenirse sökülüp en güzeli ama uğraşmak istemiyorum dersen sen bilirsin CC pek bişe temizlemez ciddi kurumlanma varsa...
Yetkili fiat servisine git, bursa fiatın kalesi orda da yapamıyorlarsa kapatıp gitsinler :)
Ben hepsini yetkili fiat servisinde yaptırıyorum.
manıfold sokulunce neyı zor oluyomuskı :s
ya tam bısı yaptırıcam dıorum bırı bısı dıo kıllanıyorum...hem sorun nıe olsun ya motor yaptırınca herseyı sokuolar
Yavuz abi ben demiştim, o motor 100.000'i geçti diye bitmez kolay kolay, sen bir ara gitmiyor motoru son ömründe falan demiştin de ben senin yaptırdıklarını önermiştim :)
Bu arada benim arabanın büyük bakımı 80.000 km miş, gerçi büyük dediği bi triger kayışı var.
Yazılımdan ötürü ben 60.000 de yapıcam, 60.000 km de triger değişimi ile beraber cc + manifold + enjektör temizliği iyi gider, anladığım kadarıyla. Gerçi egr yi iptal ettiricem ama ..
Abi inan bana İstanbulda cok daha iyidir...Burda birmota götürüyorum her gidişimde bi kavga tartışma...Cok gevşekler anlatamam:( Ama calısanlardan bi tanıdık oldumu ohooo bal kaymak..
Sonradan sorun cıkartabilir,riskli bisey dedi 3-4 yer...
Aynen bende o dereceyim adam gibi bi usta bulsam baştan sona baksın kurcalasın değiştirsin,anlasın canım feda...Ordan cıkmam yani
valla ben yaptıırınca bısı cıkarsa babam benı oper:D
Dou,
Yok o yaptırdıklarımı daha önce de yaptırdım ben zaten, neler degisecegini biliyorum ama hicbir zaman ilk performansına dönmüyor araba :)
İlk chipi yaptırdıgımda 17 jantla 3te tatlı tatlı sarıyordu araba, su an da masallahı var baya iyi gidiyor ama o zamanki gibi degil.
Neredeyse 4 sene olmus chipleyeli, hic sakin de kullanmadık yorgunlugu da normal karsılıyorum arabadaki ;)
carbon clean burada würthün enjektör temizleyicisi benzinin içine atılarak döndürülerek yapılıyor sizce sakıncası olurmu?
ayrıca elimde würthün sistem temizleyicisi var emmeden sıkılan o işimi görürmü manifold temizliği için?
Mustafa yarın 12 de gel.
bu konuyu izleye izleye dizellere iyice sardım
içimden bi rio alasım var , hem ucuzmuş bi araştırdımda
nasıl olur yorumlarınızı bekliyorum
ayrı konu açmadım kirlilik olmasın diye
bende geçen hafta corsa 1.7 dti aldım 148binde.. sanırım daha önce hiç temizlik işleri yapılmamış..çekişte bir sorun yok ama yinede manifolddan bir temizlik işine gircem..tahminimce performansım pozitif yönde artacaktır..