5 lt 160 tl
Printable View
5 lt 160 tl
Selamlar
Emek verilmiş araçlar var, Maşallah.
Benimki biraz komik kalacak yanlarında :)
Halil Keskin
Stock Astra H 1.3 CDTi(Ecoflex yazılım) 94k km
Canını Dişine Takan İnjection'ı ellemeye korkuyorum ama
Yazılımsız olarak turboback 51mm düz boru yapsam nasıl olur?? (Son susturucu ne koymak gerekir??)
Ses durumu nasıl olur??
EGR iptali yazılımsız olarak mümkün mü?
Şuan Enjektörlerle ilgili düşük basın arızası veriyor canı sıkılınca, onu çözdükten sonra egzoz işiyle başlayacağım birşeyler yapmaya
!!Veya hiç uğramayayım, yağını koyup, filtresini değiştirip devam mı edeyim??(Öğrenci sipek :))
Ben deneme amaçlı monza açık filtre taktım sözde deneyip çıkartmayı düşünüyordum.. arabanın çekişi değişti neredeyse zararı olur mu bilmiyorum ancak kamyon sesinin yerini tok bir traktör sesi aldı :D 4 gündür filtreli kullanıyorum şimdi yalıtım yapmayı planlıyorum.. denerseniz farkı görürsünüz :)
EDİT:
liste hala güncel ise benide yazın :)
Berkay Aydın ..... Opel Corsa 1.7 dti comfort
Stock + monza filtre
Elimde AEM Dryflow vardı daha 5bin kmlik, Turboya toz çeker, yağlıysa debimetreyi bozarsın demişlerdi; macera aramamak adına satmıştım..
Ama bende çekilen hava direk turboya gitmiyor, önce intercooler'a uğruyor, int. belirli aralıkta temziledikçe bir sıkıntı olmaz düşüncesindeyim..
ben drake box 2 chip takmıştım araca. düşük basınç arızası verince çıkardım tekrarda. yalnız box'ın 9 kademesi vardı ve 5. kademeye kadar sorunsuz çalışıyordu. 6. kademe ve üzerinde arıza veriyordu sadece. Bu düşük basınç için çözüm bulabilir miyiz? Eğer düşük maliyetli bir çözümü var ise tekrardan takmayı düşünüyorum box'ı.
boxına karşılık chiptuning uygulayabilirim aracına..
ufak bi fark odersin..
ben chip yaptırdım, 60k km deydi. 10 dk kullandım zevkli hale gelmişti ama,
Verdiği arızalar; debriyaj kaçırdı, turbo yüksek basınç arızası,enjektör basınç arızası,selenoid vs vs...
baskı balata değişti,selenoid 3. defa değişti, orjinal yazılım için sps yapıldı, şimdi de enjektör kütüğünden mazot kaçırıyor, kısaca binpişman oldum. bence astra'lar elektronik konuda zaten sorunlu araçlar, durduk yere kaşınmaya gerek yok...
chip yapıldığında arıza verince orjinale ddönüyorsun ama arızalar düzelmiyor, chip'i yapan firma arızalarını çözmüyor ve kendi derdini çözmeye çalışıyorsun, firma hiçbir şekilde bu konuda yardımcı olmuyor, bu şekilde işleyişten dolayı chip yaptırmıyorum...
Çok geçmiş olsun..
Düşük basınç arızasının uygun yolunu arıyorum bende ama enjektör değişecek gibi duruyor..
Bakalım uygun vakitte temizletip deneyeceğiz..
Chip'e pek sıcak bakamıyorum pek. Benim altından kalkabileceğim bir iş değil, sınırlı bütçeyle biniyorum..
2200 devir civarı bir ses değişikliği ani basınç kaybı gibi bir şey oluyormu?
2200 gibi araba sanki vtec açıyomuş gibi sesi değişiyodu birden.(vtec gibi derken ton farkı anlamında dedim)
map sensöründen basıncı okumaya başladıkdan sonraki denemelerimde 2150 devir ciwarı araba nerdeyse butun basıncı bırakıyo sonra tekrar basınç artıyo
1.5 aydır sorunsuz birşekilde biniyordum geçen haftalarda 2000 ve 3000 devirlerde araba yığılıyor egzoz patlıyo gibi ses geliyor sonra atıyor kendini hatta düz yolda pek fark edilmiyor ama rampa çıkarken çok belli oluyor.
Yağ-filtre bakımı yeni yapıldı debimetre temizlendi farketmedi sizce ne olabilir yaşayan var mı daha önce?
Yazılım yok egzoz var acaba büyük mü geliyor egzoz?
box sökük denedinmi peki