User Tag List

Sayfa 55/117 İlkİlk ... 545535455565765105 ... SonSon
2220 sonuçtan 1.027 ile 1.045 arası

Konu: Dizel Motor Modifiyesi

egeturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sierra Rs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağol bilgiler icin,2.4 jtd sanırım ticarilerde var Tr'de.
    walla geçen bi muhabbette duydum aynen o motorları ducato minibüslerde kullanıldığını söyledi
    Sanayiden bi servis işleten abimizin 1.9 Doblosu var.
    Chip + Büyük turbo palleri + Kat İptali + Box(bizle beraber gazlarken ) Kat iptali var.
    Adam biri yolda kalsada gazlayarak gitsem derdine düştü okadar zewkli bi dizeller
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    chip üstüne box nasıl sonuç veriyo?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    chip üstüne box nasıl sonuç veriyo?
    bol dumanlı aslına bakarsanız ben karşıyım o zamanında dünya para verip almış onca para verdim takmassam olmaz diyor.Şuan içinde arcı gayet güzel aracın kilosu + içerde belki 150 kg lik bi takım arabası olmasına rağmen oldukça güzel gidiyor.İzmirde bi dizelcileribir araya getirmedik getirsem yaptırıcam bi rolling
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya dizelciler nerde ya yokmu sole dizel tune muhabbeti
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayıpsın olmazmı , chipten sora turbo ulumaya başladı benim inceden inceden , mehmet abiye gidicem bu hafta içi.Ama millet şu sarma işini nası çözüyo anlamış değilim , benimki chipten sora temiz asfaltta 2 de birden dipgaz yaparsam bayaa bayaa sariyo.Çokta değil ,260 nm... millet o kadar artırıyo gücü , ne yapıyolar , nası aktarıyolar yere anlamıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayıpsın olmazmı , chipten sora turbo ulumaya başladı benim inceden inceden , mehmet abiye gidicem bu hafta içi.Ama millet şu sarma işini nası çözüyo anlamış değilim , benimki chipten sora temiz asfaltta 2 de birden dipgaz yaparsam bayaa bayaa sariyo.Çokta değil ,260 nm... millet o kadar artırıyo gücü , ne yapıyolar , nası aktarıyolar yere anlamıyorum.
    turbo basıncını azcık açtıysa ondan olabilir yada biyerde hava kaçağı varsa ondanda olur ama kaçak varsa çekiştende azck düşer.Lastik lede ilgili birazcık abi sarman kumhonun bi modeli vardı onu öğreneyimde bi ara onu kullan cok memnundular
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaçak vss gibi bi hava sesi değil , balans sesi muhtemelen , kaçak sesini eski c3 ümden tanıyorum çünkü.Çekşite yakışta vss en ufak sıkıntı yok çünkü.Turbo tamir takımı değişimi ,kurum temizliği ve carbonclean için gidicem mehmet abiye.

Lastikler dunlop , 17''le böyle sarıyosa ,kışlıklarla tenekeleri takınca ne olucak onu merak ediyorum

BlackEmperor
    Misafir
    sen sattım arabayı temiz dizel bulamadım benzınlı alacam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaçak vss gibi bi hava sesi değil , balans sesi muhtemelen , kaçak sesini eski c3 ümden tanıyorum çünkü.Çekşite yakışta vss en ufak sıkıntı yok çünkü.Turbo tamir takımı değişimi ,kurum temizliği ve carbonclean için gidicem mehmet abiye.

Lastikler dunlop , 17''le böyle sarıyosa ,kışlıklarla tenekeleri takınca ne olucak onu merak ediyorum
    Eğer turbonda balans var ise tamir takımı ile kurtaramassın.
    Biz önce mil yada pervane balansına bağlıyoruz.Balanslı parçayı bulduktan sonra Kartuş balansı sonra ses balansına bağlayıp inceliyoruz.Eğer atıorumki egzoz mili eğik önce balanslı yeri taşlıyoruz baktık kurtarmıor o parçanın sıfır yada müşteri isteğine göre 2.el takıyoruz tekrar bu işlemlere maruz bırakıyoruz.Ve kesinlikle turbo tamir takımını dğeiştiriyoruz.Yani sadece tamir kitiyle balansı kurtaramassın
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diesel forever , çok alıştım torka

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi ya 1.8 t al yada 2.0 tfsi nede olsa erhan abi var yada dizel al sahalara geri dön
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı egeturbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer turbonda balans var ise tamir takımı ile kurtaramassın.
    Biz önce mil yada pervane balansına bağlıyoruz.Balanslı parçayı bulduktan sonra Kartuş balansı sonra ses balansına bağlayıp inceliyoruz.Eğer atıorumki egzoz mili eğik önce balanslı yeri taşlıyoruz baktık kurtarmıor o parçanın sıfır yada müşteri isteğine göre 2.el takıyoruz tekrar bu işlemlere maruz bırakıyoruz.Ve kesinlikle turbo tamir takımını dğeiştiriyoruz.Yani sadece tamir kitiyle balansı kurtaramassın

bugün mehmet abinin yanına gittim , önce standart haliyle dynoya çıktık , 105hp-220tork civarı çıktı.(katalog verisi 102hp 240 nm) mehmet abi araç yükte olmadığı için , ağırlık olmadığı için birazdaha fazla çıkabileceğini söyledi verilerin.

Sonrasında yazılım ve elektronik egr iptali yaptı , sonraki veriler 125hp-260tork civarı...(cıktıları alınca net veri yazıcam , ondan ortalama rakam yazdım ikisindede)

uzun bi süre iğrenç trafik vardı , gaza yüklenmeme dahi fırsat olmadı ama sonrasında açılınca basma fırsatım oldu.Eskiden kasıntılı hızlanan , belli bi devir sorası sanki turbo ikinci kez kendini topluyomuş gibi hissettiren araç daha dolu ve kesintisiz bi tork bandına sahip oldu.Duman sıfır , sürekli xenonlu arabaların önünde bastım bişe göremedim 0-100 falan deneyemedim buralar baya yağışlıydı akşam ama sürenin kısalacağı kesin.Fakat mehmet abi turbonun rahat dönmediğinden bahsetti , muhtemelen kurum yapmış , birazda ondan dolayı düşük çıktı sanırım standarttaki tork ve yazılım sorası veriler , ben daha teste çıkmadan ''bu kesmezse turbo temizliği için tekrardan çalarım kapını'' demiştim ama ilk işim turbo olucak galiba

burdan sonrası mehmet ustaya soru?
    1 hakikaten sağlıklı ,kayıpsız gitmesi için turbonun açılıp kurumdan arındırılmasının yanında ekstra ne yapmamız gerekir?

2 70ooode turboyu kurumlandıran motor kendiside kurum baglamışmıdır?carbonclean ve emme-egzost manifoldu temizliği gerektirirmi?

3 düz boru , tecrübelerin doğrultusunda tahmini nekadar güç artışı sağlar?(tubo temizliği sorası 135 e yakın olur şeklinde söylenmişti yanlış hatırlamıyorsam , yine tahmini rakam olarak egzostun getirisi ne olur)

ve en önemlisi ;ilk olarak tavsiye ettiğin üzere turbo temizliğiyle başlayıp sırasıyla yapılsın dersen carbonclean+manifold temizliği , egzost vss vss şeklinde gidicem.
    bütçemi ayarlamam adına tahmini rakamlar olarak kalem kalem nekadar tutar buradan veya özelden yazabilirmisin acaba?

tekarardan eline sağlık abi
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saolasın..Güle güle kullan..

Bu motorlarda ciddi kurum problemi var..Aslında herşeyden önce manifoldu söküp yıkayarak sonrasında Carbon Clean yapmamız lazım..(100-150tl)

Bahsettiğim üzre turboyu çıkartıp VNT kanatlarını kumlamak gerekiyor..rahat çalışmıyorlar..sökülmüşken turbo tamir takımını değiştirir güzel bir ses balansı yaparız..(300-400TL)

eksozda KAT ve orta susturucudan kurtulman yeterli..senin eksoz boru capın gayet iyi..

sadece tamir takımı dedim ama chip sorası aramızda geçem yazışma şu şekildeydi arka sayfalarda.Ne gerekiyosa yapılıcak artık , uzun vadede kullanılıcak gibi gözüküyo çünkü.Bu gün satsam ne alırım dizel diye hala bi cevap veremedim kendime çünkü

BlackEmperor
    Misafir
    diesel forever , çok alıştım torka
    abi ya 1.8 t al yada 2.0 tfsi nede olsa erhan abi var yada dizel al sahalara geri dön
    pusuda bekliyom suan 2.0 da olur 1.4 tsi da, kafamda sürekli rolling yapıyolar bi biri geçiyo bi öbürü 2 de 60 da basınca dizel 80 de basınca benzinli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece tamir takımı dedim ama chip sorası aramızda geçem yazışma şu şekildeydi arka sayfalarda.Ne gerekiyosa yapılıcak artık , uzun vadede kullanılıcak gibi gözüküyo çünkü.Bu gün satsam ne alırım dizel diye hala bi cevap veremedim kendime çünkü
    Aslına bakarsan ciddi kurum problemi vag grubunda bizim kurum problemi tamamen yakıt ile ilgili.Mehmet abininde dediği gibi vntler tıkanıyor.Ve vnt tam açamadığı için gaz içerde sıkışıyor ve turbonun egzoz milini kafa bölümünden eğmeye başlıyor.Bundan dolayıda turbo ıslık çalmaya başlıyor.Ve yanlış anlaşılmasın Mehmet abi yazılımını yaptı die demiyorum.Eğer yanlış yapılan yazılım uygulamalarında fazla yakıt ve basınç verildiğinde turboda vnt alt kanatçıklarının ucu yanıyor.Aynı şekilde turbonunda kanatları yanmaya bşalıyor bundan dolayıda ötmeler başlıyabiliyor.Birde 1.5 accent dizellerde vnt kanalcıkları hatalı yazılımdaki basınç artışından dolayıda burda gaz sıkışıyor ilk anlattığım gibi turbo mili kafadan eğriliyor.+ bide şu var sıcak havalarda özellikle ani gaz yüklenmelerindede turbomili eğriliyor
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu eski ibizalardaki 1.9 tdi larda iş varmı? blok aynımı , normal tdi larla aynı potansiyele sahipse evlendikten sora ikinci araç olarak alıp harbi harbi kara tren yapıp gezmeyi düşünüyorm çünkü.Hafifler de....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...?keyword=dizel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslına bakarsan ciddi kurum problemi vag grubunda bizim kurum problemi tamamen yakıt ile ilgili.Mehmet abininde dediği gibi vntler tıkanıyor.Ve vnt tam açamadığı için gaz içerde sıkışıyor ve turbonun egzoz milini kafa bölümünden eğmeye başlıyor.Bundan dolayıda turbo ıslık çalmaya başlıyor.Ve yanlış anlaşılmasın Mehmet abi yazılımını yaptı die demiyorum.Eğer yanlış yapılan yazılım uygulamalarında fazla yakıt ve basınç verildiğinde turboda vnt alt kanatçıklarının ucu yanıyor.Aynı şekilde turbonunda kanatları yanmaya bşalıyor bundan dolayıda ötmeler başlıyabiliyor.Birde 1.5 accent dizellerde vnt kanalcıkları hatalı yazılımdaki basınç artışından dolayıda burda gaz sıkışıyor ilk anlattığım gibi turbo mili kafadan eğriliyor.
    chipten önce de inceden üfürdüyodu zaten.Chip sorası da tahmini 8000 e yakın km yaptım , kimiz zaman sakin kimi zaman basarak.Normaldir yani bekliyorduk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu eski ibizalardaki 1.9 tdi larda iş varmı? blok aynımı , normal tdi larla aynı potansiyele sahipse evlendikten sora ikinci araç olarak alıp harbi harbi kara tren yapıp gezmeyi düşünüyorm çünkü.Hafifler de....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...?keyword=dizel
    vuuh ben bunlara kara düzen tdi diyorum süper çok güzel şakalar yapabiliyor.
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vuuh ben bunlara kara düzen tdi diyorum süper çok güzel şakalar yapabiliyor.
    stockta 90 galiba ama enjektör , blok , turbo falan 130lukla aynıysa şahane.Asıl merak ettiğim o .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stockta 90 galiba ama enjektör , blok , turbo falan 13lukla aynıysa şahane.Asıl merak ettiğim o .
    turbo 130lukla aynı değil ama çevrilir 130luğa .Komple sorun değil 2.5 tdi 174lük motor verelim hiç uğraşma
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)