Allah'ım esirgerse ve sorun sıkıntı yaşamazsak araba tamam gibi.. Bakacaz yürürüne artık..
Printable View
Allah'ım esirgerse ve sorun sıkıntı yaşamazsak araba tamam gibi.. Bakacaz yürürüne artık..
gönlüne göre olur inşallah.
serdar bana bi timer yolla ya varsa
hoob beyler beni unuttunuz :)
Selamlar konuyu baştan sona okudum baktım 11 gündür icraat yok hortlasın diyerekte yorum yapıyorum...
1992 model golf mk3 AAZ 1.9TD var elimde
1 ay kadar önce İngiltereden AUY motor aldım yakın zamanlarda yaklaşık 1 haftaya kadar gelmesini bekliyorum
AUY PD 115hp 310Nm 6 ileri 60-63 mil de Motor+şanzuman+ecu+elektirik tesisatı
ASZ ile aynı torku vermekte 310Nm çok bilgim olmamakla beraber tek farkın yazılım olduğunu biliyorum.Yanlış ise düzeltiniz.
Haziran ayı içinde nasipse swap gerçekleştireceğiz.benim takınacagım nokta elektirik konusu Mehmet Gazihan bu konuda sağolsun elektirik konusunda arkadaşı olduğunu belirtti rica ettim yardımcı olabileceğini söyledi motoru aldıktan sonra aramıştım :) Fakat İngilteredeki arkadaşım ben elektirik işini halledeğim için rahat olsun diyerek bana bi nebze huzur kattı.
Ben extrem güçler şuanda düşünmüyorum.Bugüne kadar 1981 mk1 1.6d ,1987 ve 1991 2 adet golf mk2 1.6 TD diğeri cooler oldu :) sonradan ve son olarak golf mk3 e sıcradım ama AAZ motor beyinsiz ve aman aman elde edebileceğim bişey yoktu Kartalda Rüzgar Ahmet abimizi bilen var mıdır bilmiyorum kendisinin bana teklifi oldu parçam eksikti aracımda şanzumanımda oynama yapıp ve mazot pompamı değiştirip aracımı 90-100hp lere çıkarıp torkta güzel elde edermişim max. hızımı 200km/h yapmayı teklif etti :)
Bende bu tekliften hoşnut olmadım isteği rakamda maşallahlıktı.Bir cacık olmayacagını aracın sadece çok yakmaktan başka bişey yapmayacagını düşündüğüm için güzelce reddettim.
AUY motor denk getirdik bizde işte 60-63 K mil de onu aldık bu şekilde günlük kullanılabilen bir araç yapma hedefindeyiz. TR de sanırım bu şekilde bir swap olayı olmamış bilen varsa o yapılan güzelliklerden nasibimi almak ve sizlerin görüşleri önerileri ile hareket etmekten memnuninet duyarım.
Birde memelerle oynadık fazla işeme yaptı ve pistonumun biri delindi motorum sıfırlanalı 1200km oldu ama arabam yaklaşık 16 gündür yatıyor motor naklini bekliyoruz elimi dahi sürmedim bu sebepten.
Teşekkürler şimdiden...
çok iyi yapmışsınız :) swap en mantıklısı herşeyden öncesi swaplanan araç hafif muhtemelen hiç yazılımsız stock haliyle 1-2.vites sara sara gider keyifli bir araç olur hem az yakar hemde performansı güzel olur. direksiyon altındaki röle grubuda gelir umuyorum siparişinizle beraber işiniz kolaylaşır
Abi tühh onu düşünemedim desem alay etmezsin umarım sürekli aradım arkadaşımı bak eksik olacak mı daha ne gerekli bakayım ebay den ama yok gerekli değil bişey dedi bende saf saf Golf mk4 komple disk takımı ön-arka falan onlara baktım onu aldım.
Elektirikten anlamadığım için röle ve tablosu v.s aklıma gelmedi. :o
Araç totalde 1055 kg bu arada 3K benim 5K arabam daha olmadı hiç :)
aracın 900kg civarına düşerse sökük ve yazılımla 140+ güçlerdeyken neler yapabileceğini tahmin edemezsin :) gösterge panelini aldınmı peki? immo için ihtiyaç olabilir
Yahu ben alayım diye ısrar ettim ona gerek yok buna gerek yok alacaklarımız aldık deyip içinden çıktı oradaki arkadaşım ben halledicem dedi...ben GolfMk4 beya Leon göstergesi alalım dedim hatta sol Lupo aynası istedim ondan önce :) sağdan direksiyon olduğu için onların sollar küçük biliyosunuz.Adam yok diyor sen karışma yapacağım diyor böyle nasıl anlatsam kendimi yiyorum bu konuda bişeyde denmiyoru arkadaşım dıyor yaşşa benden büyük edepsizlikte edemiyorum.
Kendisinde Golf Mk4 PD 150 var fakat 194hp 410Nm mapped fena bir araç
140 + baya iş çıkarmış evet :)
güzel olur, pd130 ile yazılımınız farklı pd115 avrupada 4motion golf lerden falan çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam, muhtemelen yazılım ile 155-160 hp civarına taşınır aracınız ve çoook çook zevkli olur eminim buna :)
evet bende yazılım farklı olduğunu biliyorum bunun dışında fark olduğu belirtilmedi.
AUY Vw sharan ve Ford Galaxy de kullanılan motor dediğiniz gibi Golf mk4 4motionların motoru Sadece Avrupada değil TR de bu araçlardan mevcut.
ASZ yada ARL nin fiyatları çok çok pahalı geldi zaten içersine şanzuman+ecu+ elektrik tes. eklenince hesap kabardı ve TR getirmeydi v.s beni aşacaktı...Biraz bekledik geç oldu ama AUY motor bulundu bakalım hakkımızda hayırlısı elimize yüzümüze bulaştımadan çıkmak istiyorum.
Çok çok daha sonrasında turbo GT 2052 ve cooler + sağlam map bir abim her ne kadar GT2252 dese de :)
Önce bunun borçlarını ödeyeyim kendime geleyimde :)
TR'de çok sayılı olduğu için direk Avrupa demiştim :)
Aynen o motor, bildiğim kadarıyla herşeyleri aynı dediğim gibi sadece yazılımsal farklılıklar mevcut. Bu arada ileri aşama için GT2056VK da düşünebilirsiniz, 2.0 TDi CR170 turbosudur :)
1.9 tdı konusunda gunden gune yapılan ısler artmaya baslıcak gıbı bu swap ısı de cok guzel olcak,hayırlı olsun sımdıden;)
Teşekkür ederim sizlerin yorumları ile daha verimli olacak Allahın izniyle sağolun..
Bu arada ayıptır sorması kaca gelıcek motor+harness+ecu+sanzıman ?
p.m attım :)
candır 1.9tdi :) hakkını yememek gerek,,,