:soru: efendim abi :)
Printable View
280-300bg saglıklı oluyor sayılanlarla.burda pahalı olan kısım enjektor memelerı aslında,aynı zamanda onların orjınal enjektorlerle adaptasyonu.Eger memelerın alıncagı sırkete enjektorlerı yollayıp yaptırırsanız memeler kadar para alıyorlar neredeyse adaptasyon ısıne ama burada durum nedır bılmıyorum acıkcası.Turbo zaten 2,5 tdi falan cıkma bulunabılıyor,manıfold keza orjınal kullanılabılır,ıntercooler olarak araba ıbızaysa cupra tampon ıle Seatsport unkını kullanmak daha mantıklı heme coolerın buyuk b alanı kullanılanılmıs olunuyor o tampon ıle hemde oem urun hem al koy arabanın onune.ama tuzlu o da 755 lıra fıyatı vardı dogusta.
seat toledo bulunabilir Tarkan abi diğerlerine göre daha uygun fiyatlara..
can manifold tecrübeyle sabit hem yasinin hem benim araçta döküm manifold var şu anda inanamayacagın kadar erken doluyor turbo.. benim şu andaki tek sıkıntım basıncın cok yüksek olması yazılımı bitiremedik.. enjektör işi de karışık aslında.. kermatdi da 550 dolara sattıkları memeleri 550 dolara kalibre ediyolar.. kargo vs derken korkunç rakamlar cıkıyor.. turboyla alakalı bir sıkıntım yok ama basıncı bi düzenlemem gerekiyor acele olarak.. bu fazla basınç daha drag yapamadan turbonun gitmesine sebep olacak çünkü :)
yalnız yasinin araba 2.5 barda yürüyor benimki neden yürümüyor orası şüpheli.. hele bir yazılımı bitirelim turbosal bir sıkıntı oldugunu sanmıyorum :) bastımmı korkunç gidiyor çünkü:D
moruk Wg farkı olabılır mı ? yasınınkı sonuna kadar acık da senınkı kısık olmasın ? belkı gozden kacan b detay flan olmustur bu da ne bılım aklıma geldı oyle :)
Yasin görünce kendisi de yazar ex. wg vardi onda sanırım bir de ekstra olarak.. Ama dediğin mantıklı geldi bana ben bi kaldırayım arabayı :)
Dogu senin arabadaki turbonun wg si elektronik degil miydi?? Ex.wg in basincta etkisi var ama yine de önemli olan yazilimdan ayarlanan orani diye biliyorum ben :beuj:
Beyler merak ettim acikcasi manifoldlarinizi erken doluyor demissinizde varmi 1850rpm de 2.2 bar basabileniniz? Ben custom bi manifold kullaniyorum 820derecenin ustune cikamiyorum ve contamda hic yanmadi nedense cok sukur,uygulamalarinizda bir sikinti yasiyor olmiyasiniz sakin, bu arada gercek 280-300 hpler yurt disi forumlarindaki gibide okadarda kolay olmuyor, enjektor olayi dediginiz kadarda masraf acmiyor acikcasi, yeterki gercek ureticiye ulasin,,,
Tabi baska yerlerde de sorun olabilir ama manifold degistiginde bu sorun ortadan kalkinca arastirma geregi duymadim dogal olarak.custom manifold guzeldir ama iyi yapani bulmak lazim o zaman :)
PD TDI lar bir daha gelmeyecek kıymetlerini bilelim...
pd 130 motorlu ibiza almak aklımda fena halde bu günlerde mantıklımıdır sizce bu iş arabayı alınca yürütmek için bütçem sınırlanıcak baya aldıktan sonra yapılabilicekleri araştırıcam ama ilk aşama ibiza sport tdi ne dersiniz 2005 model araba 90.000 de 24.000 25.000 arası fiyatlar
Bekir selam. Bende korkunç derecede erken doldurmadan bahsederken 2300 devirlerde falan full boost görmeyi kast etmiştim.. 1850 devirde full boost görürsün ama ne kadar sağlıklı olur acaba ? Sende aynı dusuncedesin zaten sanırım.. Bir de egt problemim yok benim ben sadece yasinin yaşadığı sıkıntılar sonrasında handmade manifold yaptirmaktan vazgeçtim.. Dokumle kullanıyorum.. Doldurma sıkıntım yok egt 800lere gelmiyor bile.. İat değerimde bana gore mükemmel.. Adana sıcağında dipgazda 38 dereceyi geçmedi..
Bekir senin cok daha ucuz maliyetlerle enjektor isini hallettiğini tahmin edebiliyorum.. Haklı olarak bizle bunu paylaşmak istemiyorsun belki de ama yardımcı olsan da bizde halletsek fena mı olur ? :) üreticiye ulaşmaktan tam kastın nedir yani ?