En az yakan araba Polo 1.2 tdi Bluemotion.
Printable View
En az yakan araba Polo 1.2 tdi Bluemotion.
2013 qashqai dci 1.5 dci 110 hp. bi depo 900 km yapıo karışıkta
vw jetta 1.6 102ps pancar motorla bahçelievler-esenyurt-bahçelievler yaptım. 4 kişi ve biraz trafik olmasına rağmen 5.9 lt :) Araba zaten 1350 kg yolcu ve yakıtla 1750 kg olmuştur :)
Yine jetta ile bu sefer 1.6 tdi idi. 100 km sahil yolu ve e-5 karışık çok az trafikle, 4 kişi 4.5 litre yaktım :)
Saygılarımla
buyursunlar :D :p bu arada yalan olmuş 6lt imiş tam 100km oldugunda :D
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...62528362_n.jpg
konu dizel konusu ama olur bu kadarcık :)
Astra H Sedan 1.3 CDTI
Ankara ( Söğütözü -> Ümiyköy -> Yaşamkent -> İncek -> Çankaya)
Tam 48 km yolu 2,1 lt yakıt harcayarak gittim.
Ortalama tüketim 4,6 lt idi km de 19 kuruş :)
Clio 1.5 dci 90 hp tamami şehir içi 4.3 lt aracim 1600 km de henüz
benım arac cok yakıyor snrım neden acaba 1.3 evo punto ortalama tuketım 5.7 ıle 6.0 arasında hep gezmekte arac 47 bınde aslında cok yakyor bu konuyu ınceleyınce
ford fusion 2009 model 1.6 tdci ş.içi 4.1 ş. dışı 3.3 litre.
bu arada değerler şehir içi :)
Focusun bu özelliğine hastayım..
http://u1312.hizliresim.com/1j/1/v23ul.jpg
En az yakan araba yoktur, en az yaktıran sağ ayak, yumurta ile sevişen topuk vardır :)
yaşadığınız şehirde ne kadar çok kırmızı ışık varsa, yaktığınız yakıt aynı oranda artar, dur kalk 1 litre çok rahat farkettiriyo şehir içinde, şehir içi diye hitap edilen X yolunda 5.6 yakabiliyorken aynı şehir içinin sayıca fazla kırmızı ışıklı Z yolunda 6.7 litre civarı yakıyorum
siz bir köprü trafiğine girin 3 saat dur kalk yapında göriyim sizi :)
2013 model 508 1.6 e-hdi araç bile yakıtta delleniyor normalde 6.3-6.7 arası yakan araç köprü trafiğine bir giriyoruz 7.5 lere kadar çıkıyor..
benım arac normal mı sızce?
benim 1.1 crdi picanto bile İstanbul trafiğinde 28krş yakıyor ister istemez :)
1 haftadır bakırkoy-etiler gidip geliyorum trafikten 60tl ye 220km zor yaptım hep 1. vites dur kalk
Şehir içi trafiği göreceli bir kavram.***** istanbul'da şehir içi trafik denilince gitmiyor gibi birşey.İş yerlerinin yoğun olduğu merkezi semtler olsun,E5 olsun,köprü olsun akşam saatleri ve iş çıkışları iptal maalesef.Bu trafiği şehir içi olarak baz aldığımda 7.8 lt gibi bir tüketime çıkıyorum,yazılımlı e46 320d aracımla(düz vites).Fakat uzun yol kullanımında 110-120 sabit 4.2 lt gibi bir tüketim söz konusu..Bu hafta sonu 3 kişi İstanbul-Ankara yolculuğumda 110 km hızla cruise control'de giderken 4.2lt dönerken,
3.9 lt gibi bir ortalama ile geldim.Tabi ki burada yazılımın ve 6 ileri vites konusunun katkısı büyük.
en az yakan dizel araba diye birşey yoktur en ucuz yakıt olan ülke diye birşey vardır :D:D :D
multijet palionun yakıtı genelde derecesi 0'ın altında olan eskişehirde 7.5 litrelere yaklaştı......
1kez daha uzun yol yaptım tüm bakımları vs yapıp kış olmasından ötürü 140üstüne hiç çıkamadım viyadükler buzluydu(ortalamam 90-120kmh/s)
4.8le turkiyeye giriş yaptım evin onune geldiğimde 4.9du ortalama=1200km.
gene 3kişi+arka yolcu kısmıve orta kısım dolu olarak.
:)
1.4 tdi 3cyc ibizam var Pasaoglu chiptuning yazilimli performans modunda suan. Sehirici sakin kullanimda 3.4 lt ye kadar dusuyo.
1.6 tdci ford fusion 90 lık ş. içi 3.5 ile geziyorum.
2011 model Jetta 1.6 TDI DSG ile bir depo ile 920km yaptım Ataköy - Kurtköy arası.
Köprü trafiği Haliç Cevizlibağ trafiği vs kısacası trafiğin en yoğun olduğu yerlerde kullandım.
Şaka gibi gerçekten, inanılmaz az yakıyor.
oha cidden az yaksaymış :S 70lt mi depo 55-60mı yoksa ? 70se normal 55se az yakıyo haha
55lt depolarımız. İzmir full şehir içi (Çevre yolu yok , sabah akşam Altınyol ve Alsancak dur kalk 1105km yaptım ışık yandı 65 range var..
alfa tam depo şehir içi 886 km
sehir dısı 1150 km civarı
istanbul git gel yaptık 240 tl mazot aldıgımız yerın bi tık altına dusmustu ızmıre geldiğimizde ortalama 4.1 feribot hiç kullanmadık .
Peugeot 207 en az yakan olmasada yakıt iyi gerçekten diğer arabalara nazaran.
1.7 d var bende şuan 5-6 arası yakıyor.
Daha öncede yazmıstım güncel yapayım , 300hp dizel arabam 30-60 kurus arası yakıyor.
bence gene bu beygırde bu kadar az yakan baska araba yok :D