Bir de şu var mesela diyoruz ya 100 tl ile 400 km yaptım şehir içi. 5 litre yaktım vs. Ortalama litre + ortalama hız yazsak güzel olcak. Herkesin şehir içisi farkediyor :D Ama ortalama hız yeterli fikri verir.
Şöyle örnekliyeyim ben 1.6 hdi 110hp ile şehir içinde kullanıyorum. Sakin kullanıyorum , ara hızlanmalarım gayet sık sekilde var sağdan gitmiyorum. Ama 1. vitesi çok çok az kullanmaya çalışmak , gaza tam kararın yetecek kadar basıp hiç gereksiz hızlanmıyorum , ilerde trafik sıkısıyorsa çekerim ayağımı gazdan mesela. Tüm dikkatime rağmen ara sokak dolaşıyorum ediyorum , kısa mesafe gidip geliyorum genelde.
Bu aya kadar hep 4.9 - 5.3 arası tüketimim oldu ortalama. Bu ay ne olduysa bi görün arabayı 4.5 litre yakıyorum şaka gibi. Diyordum ki :) ortalama hız faktörü.
ortalama hızım hep 20-24 km idi bilgisayarda. 5.2 civarı yakıyordum.
Bu ay ortalama hızım 34 km oldu , yakıt 4.5 a düştü. Buna dikkat etmek lazım tüketimden bahsederken.
Adam var tüketim yazcak ya , otobana girerken gişeden çıkıyor 110 a sabitleyip de tüketimi sıfırlıyor. Sonra aaa 4 litre yaktım. Evden çıkarken 0 la gerçekçi olsun :)