C2 ile gaz ucunda trafik olmassa ulus-çayyolu arası 3.6 3.7 yakalıyorum.
Trafikte 4.2 4.3.
Ayağını gazdan çekmessende maksimum yaktığı 5.5 lt.
85hp'lik clio3 hb 4.1 şehir içi ortalaması sakin kullanım.
Printable View
C2 ile gaz ucunda trafik olmassa ulus-çayyolu arası 3.6 3.7 yakalıyorum.
Trafikte 4.2 4.3.
Ayağını gazdan çekmessende maksimum yaktığı 5.5 lt.
85hp'lik clio3 hb 4.1 şehir içi ortalaması sakin kullanım.
Bir sitede okumuştum
CORSA 1.3 DTE ecoFLEX 95hp
DEKRA tarafından test edilen tüm otomobiller içinde en düşük arıza oranı gösteren otomobil seçilen Corsa güçlü ve verimli yeni motor serisiyle Kasım ayı sonlarında Opel bayiliklerine varacak.1.3 CDTi 90 hp motor yerine Start and Stop sistemine sahip 1.3 DTE ecoFLEX 95hp yeni dizel motor seçeneği olarak pazra sunulacak. 5 ileri manuel şanzıman ile sunulacak 95 hp Corsa 1.3 litre ecoFLEX modeli sadece 98 g/km gibi çok düşük emisyon oranıyla, yüzde 27 daha yüksek güç sağlıyor.
Valla ben sümbüle binmedim hiç ama 65lik clio3 hb mi c2 mi dersen c2 ciddi az yakıyor, 20tl'ye 150kmden fazla yapıyordu c2 :) Bu gelen zamlara karşılık binilecek en güzel araba c2, bir arabanın daha az yakacağını düşünmüyorum.
68lik euro4 fiesta ile 95lik euro5 fiesta arasındaki yakıt farkı şehir içi 95liğin daha az yaktığı yönünde.. şehir dışı ve ort fark göremedim. 95lik fiesta sahibi varmı ?
Ford Fiesta
yaw C2 hdi'ler 2 kapıymış... :(
corsa d 75 hp + chip =4.3
corsa c 75 hp + chip = 4.6 (biraz bakıma ihtiyacı var )
En az yakan araba garajda durandır :) ama ben yeni polo tdi die duydum ş.içi 17krş :)
Sümbülle istanbul-ankara bi depo peygamber vites dahildir.
ya arkadaşlar ben bilmiyorum yoksa siz mi anlayamadım
eger ölçüm yapılacaksa öyle depoya 20 lira koyup veya yol bilgisayarına bakıp olmaz olsada doğru olmaz ölçüm nasıl yapılır bir benzin istayonunda depo fullenir ama nerdeyse taşacak kadar dolmalı sonra km yapılır 100 150 200 farketmez gene aynı pompadan aynı sekilde alınır ve dogru sonuç alınır valla ben epeydir yapıyorum yazdığınız degerler olmuyor öyle
Megane 3 bakım sonrası 5.7lerde , az km artınca 5.9-6.2 o aralarda dolanıyor
takribi 0.204 0.210 tl arası lastiklerim 205 50 16 soft sehiriçi diyebilirim
tanımasam ve görmesem inanmazdım fakat dün gördüm, chipli megane coupe 2000 km dir 5.2 lik ortalamayla gezıyordu:) arac sahıbınde assagıda hatta:D
ve karısık kullanım gazlamada dahıl:D
Astra H (stock90hp) yazılımlı halı ile 4.3-4.5L her c2 kullanıcısının dedigi efsane az yakması ama ben kendım tecrübe etmedim.
3 hafta önce 2006 model 307 hdi 1.6 90hp aldım.
Yakıt ibrede bitmek üzereydi,fulledim 197tl ödedim ( Opet Euro Diesel 1lt = 3.40tl.
Yol bilgisayarı 1020km menzil gösterdi. 945km yaptım şehir içi minumum gaza basarak.
ama araba anormal derecede hantal. Yokuş çıkmıyor resmen :D
valla ışık yakınca kaç km gittiğini yanıp sönmeye başlayınca kaç km gittiğni bildiğimden depo en aşagı inmeden mazot almıyorum(ışık yandığında 120 km sakin kullanırsan yanıp sönmeye başladıgında ise 50 km nerden biliyorum derseniz yolda kalana kadar bitirdim) ölçüm yapıcaksam ise asla 60 tl yakıttan aşagı almam depo inene kadar ise giderim 1.3cdti ile son mazot fiyatlarıyla ş.içi 170 kuruştan aşagı indiremedim istanbul trafigi yüzünden ki beni tanıyan nasıl yol gittiğimi bilir agresif kullanırsanız 240-250 kuruş arası oynamakta uzun yol ise en son denememi yukarda yazdım sanırım 118 kuruşa tekabul ediyor ki orda nasıl kullanıdıgımı ve aracın durumunu yazdım aracımda 110 bin de şuan ben aldıgımda 74 bin deydi tam 1 yılda olan tüm mazot degerlerini bilirim ayrıca scangauge diye bir yol bilgisayarı kullanıyorum ondanda yararlanıyorum
Linea multijet 90 hp kullanan varmı aramızda izlenimlerini paylaşırsa sevinirim.
en kısa zamanda bende denicem en son denememi yazdım burda izmir-istanbul 70 milyon 590 km siz bugünün parasıyla kurtköye kadar 40-45 milyona falan gelmişsiniz hakikaten sabır ben dayanamazdım o kdr
bende h&r yay lar kullanıyorum ama geri kalan zır stock şuan orjinal ölçü lastiklerleyim 185-70-14 ilk işim cruise control valla iyice pekişti bunla teşekkürler ilginiz için...
Gece yolculuğunda kamyonlardan biraz sıkıntı çekersin rahat gitmene izin vermezler körfezi dolaşırken. Yalovadan otobana girdiğinde bi otobüsün kamyonun arkasında istanbula kadar gitmeye bak (yapışma tabi az biraz fren mesafesi bırak) rüzgar çok etkiliyor. Neden öyle bi az yaktırma ihtiyacı duyduk bilmiyorum:) Daha önce başka arkadaşlarımla hep dilovasına gidip gelirdim. O zamanlar böyle mazotta denetimler çok fazla değildi. Solvent karıştırırlardı ya da yağ Dışarıdaki piyasadan aldığımız mazottan dilimiz çok yandığından dışarıdan mazot almamak için tek depoyla gidip gelirdik. O zamandan kalma alışkanlık:) Bunu sana kim anlattı bu arada?:)
eski corsa d sport çulardan kim kaldıki:D bende tek yerden alırım yol üzerinden asla almam ne olursa olsun izmirden girne caddesinin sonundaki shell den istanbulda ise shell erenköy den depo full leyip sadece ş.içi gittim hiç uzun yola depo fulleyip çıkmadım :D iyice ezberledim ne yakçagını:) rüzgar farkediyor ayrıca rampalara devrini alıp gitmekte yoksa direk kalıyor corsa bazen zorlanıyor o yüzden bi gözüm hep yol bilgisayarında:)körfezi bana makul geldiği için hep dolanıyorum sıkılmıyorum dediğiniz gibi takılmak lazımda çok rahatsız ediyorlar sellektör korna 120-130 la giden otobüs kamyonlar iyice ezik hissediyor insan kendini:D
yol bilgisayarı sıfırlanıp yapılsa bile ortalama değişiyor
depo kapasitesi de gırtlak yapıldığında 1 2 litre fazla alabilir bu da dizel arabada ciddi km yapar ;)
bu yeni 206+ hdi lerden birini gördüm dehşet az yakıyor. çok ekonomik bişi gez gez mazot bitmedi yaw. onun yaptığı yolu ben yapsam biterim ama adamın mazotu bitmek bilmedi.
Benim yol bilgisayarı 10 numara vallahi.
En az 10 kere karsılastırdım pompayla yol bilgisayarını her zaman tutuyor.
Bu haftasonu 1330 km yaptım, 61 litre mazotla. Fulledim 47 litre aldı 167 lira + 14 litre koydum 50 liraya. Toplamda 217 lira.
Hesaplayınca 4.5 ortalama cıkıyor, yol bilgisayarımda da 4.5 ortalama ;)