Megane daha keyiflidir, hacimli dizel her zaman daha iyidir anlamında degistirme dedim ben...
Yoksa sıkılıyorsan yapacak birsey yok, sen bi test drive turlarına basla :D
O zaman e30 alalım sonere, tüp takarız ekonomik de olur :D
Printable View
megane çok güzel konforlu az yakıt tüketen bir araba.. okuyanlar yanılmasın arabada problem yok, problem bende :D :D alana kadar çok hevesli olurum, alınca belii süre sonra hevesim kaçar :D 1 aydır bizim otoparka pejo 107 parkediyor ona bile sulanır oldum düşün artık :D
Evo hakkında biraz fazla abartmıslar binmedim sürmedim ama cokta takılcak seyler değil bicogu
Misal yavuz abinin arabadan var bendede.
Benim araç için söyleyim;kapı cebine su sıgmıyor evet zaten kapı ufak bisey su sıgması için baya bi derin olması gerekiyor.Onun yerine vitesin önünde şişe koymak için yerler var gayet yeterli.
Torpido gözü cok büyük değil ama yeterince iş görüyor sıkıntı yaratmıyor.
Depo kapağı acılmamasıda sorun değil,o sınıf hangi arabada acılıyorda onda acılmıyor.Bagaj kapağı cok sacma geldi mutlaka acılması gerekir,eger acılmıyorsa ciddi düşüncesizlik olmuş.
Orta kolçak inmiş vaziyette vites değiştirmeye calısıyorlar herhalde ondan carpıyor :D
Yani tüm bu olumsuz seyler eleştirmiş olmak için yapılmış gibi geldi bana.Bazı uyuz kıl kuyruk insanlar vardır ya o tarz bisey gibi bence.Bagaj kapağı acılması dısında gereksiz seyler.Adam sanki passata mercedese biniyor:)
2001 başlarındaki ibiza 1.9 tdi 90 , yada 1.7 dti corsa ların tüketimleri ne alemde mjet ve dci lere kıyasla?
1,4tdi motor fabialarda da ibiza-cordobalarda da pololarda da çokça var
3 silindir makine
o degilde bu 3,20d 184 luk veya 3,35-5,35d ler ne yakıyor uzunda cok merak ediyorum ?
seko sana hemen taze bir test linki gönderiyorum , veriler cidden süper ;
Arabam.com - Testler - 'Üst sınıfta, kompakt ekonomisi!'
yeni 5 serisi cidden çok güzel oldu bence.
184hp 3.20d ile şehir içi 7 şehir dışı 6 litre civarı yakıyorum. Özensiz kullanırsam şehir içi 8 şehir dışı 7ye yükseliyor. Normal kullanımımda 7.5 7.6 civarı istanbulda. Yanlız trafiğe takılmamaya çalışırım hep. Akşam 5te 1. köprüden geçmem işim yoksa 9-10a kadar beklerim.
Bi M tech yapmaya bakar:D
Edit: Şimdi baktımda araç baya boş+boş yanlız. Bi tek xenonları var
bizim bir arkadaşta var 3 silindir tdi fabia. araba hem seri , motosiklet gibi devir çeviriyo :) , hemde çok az ykıt tüketiyor.
sırkette 1.2 dızel polo kullanıyoruz 160 tl gıbı fullenıyo deposu ben en son kullandıgımda 1300 kusur km yapmıstı ama yakıt vardı ama bız tınede aldık 3 sılındırlı oldugu ıcın bıraz seslı ama yakıtı gorunce onu duymuyosunuz zaten....:)
Volkswagen Polo 1.4 TDi Trendline 2006 Model 21.250 TL Sahibinden satılık ikinci el
bu nasıldır? 2006 model 1,4 polo TDi..
Grande Punto'da bagaj kapagı içeriden açılıyor yalnız depo kapagı açılmıyor. kaldı ki arabadan inmene gerek yok direk anahtarı veriyosun elemana :D
Bugün biraz arastırayım dedim tam kesin olarak yazmasada Punto Evo'da bagajı içerden acmak için bi düğme vs yokmuş.Anahtar üzerinden ve arka logodan acılıyormus yazılanlara göre.Eger doğruysa biraz sacma olmuş bagaj
İyi güzelde neden içeriden açılamaması bu kadar sorun olur ki? Şuan kullandığım hiçbir araçta içeriden açılmıyor:) Hiçte sıkıntı çekmedim. Bagajdan bişey almak için içeriden açmam gerekmiyor. Ya da bir avm otoparkında kontrol ederlerken. Onlar kendileri açıyor.
şu değerlere bak bizimki benzinli gibi onların yanında yaw bir depo ile 750 km geçmez karma kullanım da olsun yaksın ben çok seviyorum makinemi :D
Konuyu biraz hiç ettik ama:D:D
Kendim için söyleyim;arabaya bindigimde hiçbirzaman kapıyı kilitlemem kırmızı ısıkta durunca falan bagaj acılması beni cok tereddüt eder.Evoda tam sistemi bilmiyorum ama kapı kilidi acıkken bagajda rahatça acılabilir düşüncesi beni rahatsız ediyor :)
Depo 50 litre, 49 litre almisligim var..
Depo gostergesi de dengesiz, ilk yari 450km, 2. yari 250km gidiyor ayni kullanimda.. Ibre kimildamadan 120 km'ye kadar gidiyor, bu sekilde olcumler yaniltici olabilir
Ben hic sallamadan kullanirdim hep 6.5 litre yakardi o zamanlar 20 kurusa geliyordu, memnundum.. Uzun yolda daha duserdi ama hic kasmadim, genelde de zaten zor hizlaniyor diye yavaslamadan 160-180 gitmeye calistigimda 23 kurusa kadar cikiyordu ki 7-7.5 litre arasina tekabul ediyordu sanirim..
Tolga 18 kurus yaktigini soyluyordu, arabayi daha cok ezbere bildiginden olabilir dedik :p Tuketim olarak bence cok cimri bir araba degil ama genel olarak degerlendirince cok mantikli bir secenek :icon_tup:
Corsa D'lerin depoları 45 litre eğer ağzına kadar doldurmadan pompa otomatik durduğunda 49 litre aldıysa büyük ihtimalle o aldığın benzinlikteki pompalarda bi kalibrasyon bozukluğu vardır.
benzer şeyi Cem abi anlatmıştı (rcbasaran) . bizim kasa corollalar 55lt kapasiteli, 62.8lt benzin almış birgün dibine kadar kullanıp tüketim denemiştim ilkkez diyo, sonra o kadar benzini alınca servise çektirip söktürmüş komple depo-hortumlar vs dahil o kadar almış araba :) olabilir yani olmaz diye birşey yok :)
2000 model 110 luk passat ile uzun yolda 4.3 lt tüketim değeri elde etmiştim..o zamanlar 200.000 km civarıydı..şu an da 270.000 de kemer antalya arası ( 100 km ) bunda antalya şehir içi de dahil ortalama 5 lt tüketiyor..90-100 km/s.
allahım ne güzel değerler bizim 5.20 80 lt deposu var full depo(ki fullendiğini hiç göremedim en son 360 lirada durdurduk) 800 km ya gitti ya gitmedi tabi birazda babam sağolsun
albea günlük babamın takside kullandığı araç mazotu full başlayıp 200 km'de 40-42 lira gibi bir mazot ile tekrar fulleniyor araç buda yaklaşık 10o km'de 6 lt gibi bi değer sanırımtabi yine babam sağolsun
taksi sahibini ikna edip chip işine girmeyi planlıyolar takside :D
Bugün denettim babama focus 109 luklar şehir içi maslak-acıbadem arası 6.6 lt.(trafiğin yoğunluğunu söylememe gerek yok sanırım)
1.3 Linea ile Manisa dan 30 tl lik mazot ile İstanbul a geliyorum..
30/3.5=8.57 lt 400 kmde?
hesapta bi yanlışlık olmasın ben 200 km anca yapabiliyorum otoyolda
Bizim mutlujetler v8 sanırım :D
30 tl ile depo doluyor demek :) 150 tl mazot varken 30 tl alırsan yeter tabi :) 400 kmye 30 tl demek kmye 7kurus yakmak demek :) Manisa'dan istanbula motorsiklet bile yakar o kadar abartmamak lazım :)