Full'ün yakıtından bir şikayetim olmadı performans vs konusunda ama tüketimde yol bilgisayarına göre 0.3-0.4lt fark yapıyor. Opet ile karışık kullanım 5 lt geziyorum. Full ile şehirler arası 5.2-5.3 geziyordum.
ikisini de kullaniyorum gram fark yok shell ve bp ile, cevresel kosullara gore degisik sonuclar elde ediliyor olabilir
Built to fall....
Full mazot hayatımda bir kere aldım, Allaha yakın bana uzak olsun.
Hem gitmeyen bir araba, cok fazla duman, fazla yakıt tüketimi daha sayayım mı?
BP ile 4 litre küsür yakan araba 5.9 falan yakmıştı, eşşek gibi olmuştu top speed bile göremedim.
nerde yazdım? hiçbir şekilde sıkıntı yapmadı.. forum donanımhaber'de mi okudun?
ordan okuduysan mesele şu idi: full'den ucuz mazut almaya giderken körün biri gelip sol arka kapıma vurmuştu.. keşke almaya gitmeseydim diye yazmıştım![]()
Edit: arkadaşlar 1000 kere yazıldı çizildi, kaliteli yakıt markalara göre değil istasyonlara göre farklılık gösterir.. yoksa hepsi aynı b.kun laciverti.. aynı rafinerinin ürünü.. ha istasyonun birisi tanklarının bakımını yaptırmaz, içine toluen vs tarzı ürünler atarsa işte o zaman yakıt kalitesi düşer.. yoksa "A markasının yakıtı işe yaramaz, B markasının süperdir" diye kesin bir yargıya varamayız..
camaroya smarta astraya sadece ve sadece full den alıyoruz hiç bir sıkınıtı falan yok, ve bence yakışda diğerleriyle aynı.
74 model sehpa...
http://www.techturkey.com/forum/3048012-post115.html
bunu yazmışsında okuyunca kaza olduğu anlaşılmıyor![]()
Kardeşimin severek kullandığı 2007 Hyundai Getz (1.5 L, 3 silindir, turbo) "bu araçta bir sorun var galiba" dedirtecek kadar az yakıyor.
2000 kilometre yol yaptım (uzun yola çıkarken onun arabasını "ödünç" alıyorum da) 300 küsür TL civarında bir yakıt giderim oldu.
Arabada 4 kişi idik, bagaj da dolu idi. Ortalama 125, 130 Km sürat yaptım.
Kardeşim eşi ve oğlu ile tatile gidiyor mesela, 90 - 100 km ile gidiyor, inanılmaz az para veriyor yakıta.
bende o mesajı görmüştüm bi yerden nerden bilelim geçmiş olsun![]()
Kimse zaten mazot farklı vs demiyor sonuçta hepsi aynı rafineriden çıkıyor. Firmaların yakıta ekledikleri katkılardan dolayı ufak farklar oluşuyor. Full'ün herhangi bir kalite sorunu tabiki yok. Menzil olarak Opet veya Shell'e göre bir miktar düşük kalıyor bunun katkılar sonucu olduğunu tahmin ediyorum.
seat cordobalar için de yakıt çok iyi diyolar 3silindir bakmaya değer
megachips yazılımlı ibiza 1.4 tdi ile pazartesi ve salı günü elde ettiğimiz değerleri aktariyim..
ptsi, levent'ten jantmax'a, ordan bayrampaşa'ya, ordan ataşehir'e (e5'ten), ordan flörya'ya, flörya'dan bayrampaşa'ya ordan da halkalı atakent'e gittik, ataşehire geçerken ve flörya'ya dönüşte orta halli trafikte gazlayarak 5.2lt.. gece sonu full trafikte 4.9lt..
ertesi gün halkalı-atakent'ten, maslak sanayiye, ordan levent sanayiye (sanayi içi dolaşmalar dahil) ve yoğun dur-kalk trafiğe rağmen 6.1lt idi tüketim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)