33 km ortalama ıcın cok deger bıle :D ben 33 km ortalama alsam 1.0 felan cıkar:Dbenım 2.7 ortalamam 120 km sonunda aldıgım değer
Printable View
Hatta 0.2 litre yaktırırsınız arkadaşlar :) , bu şekilde gündelik sürersek sabır taşına döneriz
Ortalamalar baya düşürülmek için yavaş gidilmiş okşayarak gaza basılmış vs vs gündelikte ben megane ile 6 litre ortalama yakıyorum ama şu bir gerçek euro 6 motorlar epey az yakıyorlar
ben ankara sehırıcınde 5 lıtre yakıyorum surekli...yerı gelıyo 4.8 4.7 degısıyo trafıgın durumuma baglı en fazla gordugum deger 5.3 lt...uzun yolda sabıt 90 km de sıkıntısız 3.8 lıtrede gıdıyorum
Kaç Km
Ortalama Hız
Yakıt tüketimi
Değerlerini yazmadan bu değerler çok saçma geliyor insana...
Yokuşun başında sıfırlarım bilgisayarı, az biraz gaz verip yokuş aşağı inerim 1 lt yakar aracım. En az yakan arabada benim olur bu mantıkla...
kia cerato 1.5 crdi üstüne tanımam :D 57 lt. tek depo 1200 rahat yapıyor. performansı da gayet tatminkar
Fabrika verisinden az yakan arkadaşlar birde aynı yolu geri dönsünler rakım farkı sıfırlansın.O zaman 2-3litre yakacak mı araçlar acaba:)
A-B-A ortalaması olmayan hiçbirini tanımam. Birde Araç Çalışmadan Önce sıfırlayın. Marş basın, gidin-Gelin, enjektörlerin, rölanti-yüksüz-yükte verimlerini görelim. Alfa 159 1.9JTDM Manuel 2006 Model, Yazılım, EGR-Iptali, DPF İptali 245-45-17 orjinal jan ile. her gün 90km yol yapıyorum, ev-iş-ev olarak şehir içi- şehir dışı, dağ bayır, patika dahil. Uzun Yolda giderken hep CC ile 90-95km/h kullanıyorum. 5.5lt/100km
emre2blue istinaden yazıyım :) pazar günü çıkış altunizade varış avcılar dönüş idealtepe olarak 98km 4.9 cok fazla kasmadan 1.4 tdi 08 ibizanın ortalaması.
alfanın yakıt ortalaması etkileyici geldi.
Kızlar bu konuda postu olan erkekleri gönül rahatlıgıyla alabilirsiniz, sabır taşı spec hepsi, mübarek .
Ofiste olduğum için şimdi araca ortalama hızım ne olmuş diye bakamıyorum. Akşama yazarım. Ama Istanbul şehir içine girdiğimde en az 8-9lt civarında yakıyor. Lastik ebatı ve 1680Kg sürücülü tam ağırlığını hissettiriyor.
Not: Klima neredeyse hiç kullanmıyorum.
hey maşallah :D
evet buarada tahminlerim tuttu.
şuan 310 km yaptım kalan km ise 75 :D.
20 km işten eve dönüş yolum var 330km. menzilde 50-55km'lere varır zaten 50den sonra göstermiyor bilgisayar ama 30km rahat yapıyorum ama okadar deponun dibinde kullanmıyorum.
50kmlik range 3litre dersem, 22.3lt almıstım 100TL ile.
neyse çok konuştum daha uzatmadan sonuç:
19 litre ile 330 km = 5.84lt. 4.48di aldıgımda mazot 0.25kuruş yakmışım oluyor :D
Az yakan araba çok var ama bu yaşta symbol'e binmek ne kadar doğru olur bilemedim.
http://s27.postimg.org/p91xdorv3/201...255_Medium.jpg http://s27.postimg.org/eaqnvi39r/201...301_Medium.jpg
MPG to L/100km
Bu sabah Opet'ten yine doldurdum, 267km için 65TL ödedim.