cruise uzunda avantajmı dezavantajmı arkadaşlar?Yolda torkun zorlamadan taşıyacağı herhangi bi hıza ayarlayıp gitsek az mı yakar çok mu yakar?
Printable View
cruise uzunda avantajmı dezavantajmı arkadaşlar?Yolda torkun zorlamadan taşıyacağı herhangi bi hıza ayarlayıp gitsek az mı yakar çok mu yakar?
benim dikkat ettiğim kadarıyla bol yokuşlu yollarda cruise daha çok yaktırıyor..
Cruise kullanırken gazı açınca o tepki çok farklı oluyor gazı nerden açıyorsa artık:D
mesela 5. vites 2300 devirde 110 yapıyorsun diyelim ahmet, uzun yolda o hıza sabitlediğinde daha az yakarsın. meg3 te çokça denedik, ayakla sabitleyince 5 lt civarındayken hız sabitleyici açıkken 4.6 falan yakıyordu :)
aynen aslında daha mantıklı bir sürüş elde edilebilir.
Aracımı bugün yeni aldım, 1.6 TDI Golf Sıfır KM rodaj vs.. daha olmadı yani.
Çıktım İzmir Gaziemir Vosmerden tam akşam trafiği metre mtre ilerliyoruz benzinliğe girdim fulledim çevreyoluna çıkana kadar metre metre gittik çevre yolunda kaza vardı yiner 15dk metre mtre gittik baya süre. Sonrasında 100km sabit hızla Mavişehire girdim ortalamam 4.8lt.
Şaka gibi geldi bana rodajdan sonra ne olacak kimbilir :)
Dün Gölcük ve Değirmendere'ye gittim geldim.Oralarda ş.i kullandım biraz.Otobnda 120 km/h sabit (cruise) geldim 4 litre ortalama yakıt tüketti Yeni clio dizel
benim arabada yol bilgisayarı olsa yazıcamda allaha emanet yakıyor
benim cruise da merak ettiğim düz yoldu arkadaşlar , o zaman az yaktırabilirim heralde saolsun ,,,
bu arada aracın ilk haftası olmasının verdiği heyecan ve ayarsız sağ ayağım sayesinde bu ara 6.6 6.8 civarı gezinip duruyo ortalama tüketim:D:D , ac,l yazılım lazım buna , sonrasında bayaa bayaa düşürürüm.
En az yakan araba cliodur :D 20 Lira koyuyorum 2 gun Karsıya gidip geliorm :) ışık felan yandıgı yok.