User Tag List

Sayfa 15/114 İlkİlk ... 513141516172565 ... SonSon
2164 sonuçtan 267 ile 285 arası

Konu: en az yakan dizel araba hangisi

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne olursa olsun , kaç litre olursa olsun az yaktırmışsın , tebrik ederim
    polemiğe gerek yok
    Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaklaşık 3,39 lira imiş eurodizel, 30 liraya 8,85 lt mazot..
    8,85 x100 / 350 km = 2,5 lt /100 km tüketim.. bu değere inanan var mı?
    Ben kac sayfa önce yazdım zaten.

Öyle bir deger imkansız, öyle yakan bir araba olsun fiat fabrikası geri alır senden müzeye koyar.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

plekumat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 8.000rpm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın elektrik donanımlarını kalorifer-teyp-gereksiz farlar kapatılırsa + camları kapatıp havalandırma sistemi de iç sirkülasyona alınırsa tüketim çok farkeder...
    top gear'da a8 tdi ile londra-edinburgh-londra yapmışlardı tek depoyla , hatırlayanlar vardır...
    trafik + otoban karışık 535km gidiş + 535km dönüş
    Evet bunu hatırlıyorum.
    Bir ara Jeremy yetiremeyeceğim bari çabuk bitsin diye bütün donanımları açmıştı; klima teyip camlar vs.

Sonlara doğru yol bilgisayarında ve göstergede bitmesine rağmen istasyona girebilmişti sanırım
    Astra CDTi

Alıntı DrNoyan Nickli Üyeden Alıntı
    Your car is actually a kind of bumblebee my friend They'r both GM

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cdti-mutlujetlerde stock halde 5.vites düzlükte hangi devirler max. ekonomi sağlar 1750? 2000? 2500? vs gibi. 2.5 değil 3.5-4 yaksam yeter

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Linea ile o degerleri yakalamak imkansız.Baya tasarruf yapmışındır tebrik ederim.Yalancı veya yalan atıyosun demiyoruz ama ortada bi hesap yanlıslığı var soner abinin dedigi gibi kırmızı ısıgın yanmasıyla yapılan hesap biraz yanlıs cıkar.

Benimde sahibi oldugum eski kasa puntolar 980kg yavuz abininkide aynı.Grandeden falan az yakıyor ki linea daha agır.artı yavuz abininki chipli normalden biraz daha az yakıyor.

Şöyle örnek vereyim bende;kırmızı ısık tam olarak yandıgında 50TL mazot aldım suan lt fiyatını hatırlayamıyorum ama 3.10TL falandı.5kişi,bagajda anfi kabin var ve full dolu sürekli 110-120 arası toplamda 320 km yol yaptım.Yaptıgım yolun 70 km'si dimdik virajlı bozuk köy yoluydu.Ben bile bukadar giderken o rakamlar biraz abartı cıkıyor.

Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesela 150 km hız ile giderken en az yakan araba hangisidir
    1.4 TSI 122'lik passat 170 civarında 4.4 gördüm abi Tabi anlık tüketim bu ve 7 ileri DSG

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yunus Kahraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akhisar dan Pendik ( ido ) 30 tl mazot. 350 km yol. Ben söylerim, inanıp inanmamak size kalmış. İzmirden gelen arkadaşım =) Akhisarda 50 liralık mazot alıyorum; pendiğe geldiğimde kırmızı ışık yanmamış oluyor.. Fanzatiydi, yok öyle bişey falan gibisinden konuşmayalımki insanları yalancı durumuna düşürmeyelim lütfen. Ağzımızın tadı kaçmasın. Şurda bişey paylaştık, pişman etmeyelim insanı. Sürekli gidip geldiğim yol. 90 km hızı aşmam. Şuda var; teknik biliceksin.
    2 haftada bir izmir istanbul gidip geliyorum yıllar öncede gider gelirdim. Sanırım yeterince teknik biliyorum. Hatta önceki sayfalarda tüketim olarak yakalayabildiğim minimum değeri ramo35 nickli arkadaşımız yazmış. Yaklaşık 8 aydır yine gidip geliyorum. Az sonra istanbula doğru yola çıkıcam hatta. Dediğiniz yol 300 310km arasında bir mesafe bu arada. İzmirden çıkıp kartaldaki evime geldiğimde yalova pendik ido kullanarak 399 değil 401 değil tam 400 km yol yapmış oluyorum. Evimden Akhisar 90 km. (Bornova Profesörler sitesi.) Kısacasını söyliyeyim 30 liralık mazot aldığınızda en iyi ihtimalle 2.85 litre yakmanız lazım... Bu bile mümkün değil. Dümdüz dediğiniz yollarda Akhisar-Balıkesir Bursa-yalova arası yollar yoksa ki diğer taraflarda dümdüz değil... bi derece haklı olabilirsiniz dicem ama ona bile ihtimal vermiyorum... Yeniden hesap edin.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 de dolan turbosu olan bır dizel ıle 2200 devirde 4te yol almaklamı daha az yakılır yoksa 5te 1700 devırdemi ? yenı bır dızel kullanıcısı olarak hala karar veremedım

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo devrindeyken daha az yakıyor benimki.

Daha altına düstü mü yükseliyor anlık ortalama.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bırde benım era 16 valf dıemı bılmıorum ama boost altı cok kötu cekış sehır ıcınde bu yuzden hep 2-3 yapma gerekıor

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Basıncın altında kalınca çok yakıyor benim ki anlık tüketimden takip ettigim kadarıyla.. bi de hacimsiz dizel de basınç altında çekmemesi normal.. 1.6 dizellerde öyle bi sorun yok, her devirde gidiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yolun eğimi ve arkadan alınan ruzgar çok farkedıyor tuketımde,

gecen arkadan poyrazı aldım focusla 5.1 ltre ortalama ıle gıttım 95 sabıt..
    ankaradan ızmire gelmede çok farkeder, devamlı hafıf meyıl rakım farkı çok fazla 6 ltre yerıne 5 ortalamaya dusecegıne eminim..

ilave olarak enerjının korunması açısından kesınlıkle fren yapılmaması gerekli 95 gecılmemeli, cok cabuk vıtes atılması (geregınden erken deıl ama) yokuslarda hız korumaya calısılmamalıi kademelı olarak yavaslamalı gibi..
    uzun inişlerde kompresyon aracı çok yavaslatacagı ıcn(ozellıkle 5i kısa olan araçlarda) boşa atılmalı vsvs...

trafıgın akısı ılerden gorulup ona göre gaz ayaktan cekılmelı falan fılan daha var..

bunlarla vectraya 5.3 yaktırıodum uzun yolda 100le.. focusla bmwde 5.7 5.8 yakıyo..

clıo dizel 3.3 3.5 yakıodu 90la gıderken çok kasılırsa bu yontemlerle 3 lıtre cıvarı bı ortalama tutturulur, 90 ı gecmeden.. bi deniyelım olmadı arkadaşla

mur_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    max. torku yakaladığı devirin altına düşürme abi eşşek gibi oluyor araba murat abi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanı clıo da aynı hacımlı o cekıor 2000 altı 8 valf olayı farkedıomu acaba gercı clıo cok hafıf ordanda kazanıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yunus Kahraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akhisar dan Pendik ( ido ) 30 tl mazot. 350 km yol. Ben söylerim, inanıp inanmamak size kalmış. İzmirden gelen arkadaşım =) Akhisarda 50 liralık mazot alıyorum; pendiğe geldiğimde kırmızı ışık yanmamış oluyor.. Fanzatiydi, yok öyle bişey falan gibisinden konuşmayalımki insanları yalancı durumuna düşürmeyelim lütfen. Ağzımızın tadı kaçmasın. Şurda bişey paylaştık, pişman etmeyelim insanı. Sürekli gidip geldiğim yol. 90 km hızı aşmam. Şuda var; teknik biliceksin.
    arkadaşım sen nasıl hesap yapıyorsun pendikten binip ispanya da insen 30 tl lik mazot mu yazacaksın

yaptığın km aldığın mazotu yazarsın bakarız fantazi mi doğru mu ölçümünü depo gırtlak yapıp yol yap ondan sonra o aynı işlem yap degeri gör bakalım
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boluda doldurdum kaynaşlıya 2.0 ortalama tüketim 1.3 doblo +5 kişi bagaj full

skaratas2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    halen aile arabası olarak kullandığımız 2000 mod. saxo 1,5 dizelin aracın üzerine tanımıyorum, gerçekten çok az yakıyor ve km şu an 185 bin de motor çok sağlıklı problemsiz kullanıyoruz.Bir depo yaklaşık 45 lt ile uzun yolda 1050-1100 km arası çok defa yaptım.şehir iç de 800-900 km rahat kullanılabiliyor.fabrika verileri yine bu rakamlarda idi.2004 yılında dünyanın en az yakan araçları arasında gösteriliyordu.

gp74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir katkıda benden olsun bu topiğe
    Aracım 2009 38 binde 1.3 90 Hp GrandePunto chip + box, egr ve kat iptalli son susturucu iptali ve 16 OZ Ultralegerra jantlı
    Otobanda (Gebze-Çamlıca gişeler) 90 km/h ile ortalamam 3.4 lt (sadece chipli kullanımda) + box' u devreye aldığımda ortalamam 3.2 lt civarlarında seyrediyor.
    Şehir içinde ise sakin chipli kullanımda 4.8-5.1 arasındayım, + box yaparsam 5.0 lt...
    Şehir içi agresif kullanımda chip + box 6.5 lt' yi çok rahat görüyorum.
    Şehir dışı dip gaz kullanımında (İstanbul-Ankara) 180-195 km arası chip + box 7.5-8.0 cıvarı...

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boost Up Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tanımasam ve görmesem inanmazdım fakat dün gördüm, chipli megane coupe 2000 km dir 5.2 lik ortalamayla gezıyordu arac sahıbınde assagıda hatta

ve karısık kullanım gazlamada dahıl
    o araç sahibi çok muhterem bir insandır o yüzden
    Burak ÇAPKAN
    Volkswagen Ticari Araç Satış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel...

2011 model Corsa 1.3 DTE ecoFlex 95 hp kullanan var mı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)