ne olursa olsun , kaç litre olursa olsun az yaktırmışsın , tebrik ederim
polemiğe gerek yok
Printable View
ne olursa olsun , kaç litre olursa olsun az yaktırmışsın , tebrik ederim
polemiğe gerek yok
cdti-mutlujetlerde stock halde 5.vites düzlükte hangi devirler max. ekonomi sağlar 1750? 2000? 2500? vs gibi. 2.5 değil 3.5-4 yaksam yeter :)
Linea ile o degerleri yakalamak imkansız.Baya tasarruf yapmışındır tebrik ederim.Yalancı veya yalan atıyosun demiyoruz ama ortada bi hesap yanlıslığı var soner abinin dedigi gibi kırmızı ısıgın yanmasıyla yapılan hesap biraz yanlıs cıkar.
Benimde sahibi oldugum eski kasa puntolar 980kg yavuz abininkide aynı.Grandeden falan az yakıyor ki linea daha agır.artı yavuz abininki chipli normalden biraz daha az yakıyor.
Şöyle örnek vereyim bende;kırmızı ısık tam olarak yandıgında 50TL mazot aldım suan lt fiyatını hatırlayamıyorum ama 3.10TL falandı.5kişi,bagajda anfi kabin var ve full dolu sürekli 110-120 arası toplamda 320 km yol yaptım.Yaptıgım yolun 70 km'si dimdik virajlı bozuk köy yoluydu.Ben bile bukadar giderken o rakamlar biraz abartı cıkıyor.
1.4 TSI 122'lik passat 170 civarında 4.4 gördüm abi :D:D:D Tabi anlık tüketim bu ve 7 ileri DSG :)
2 haftada bir izmir istanbul gidip geliyorum yıllar öncede gider gelirdim. Sanırım yeterince teknik biliyorum. Hatta önceki sayfalarda tüketim olarak yakalayabildiğim minimum değeri ramo35 nickli arkadaşımız yazmış. Yaklaşık 8 aydır yine gidip geliyorum. Az sonra istanbula doğru yola çıkıcam hatta. Dediğiniz yol 300 310km arasında bir mesafe bu arada. İzmirden çıkıp kartaldaki evime geldiğimde yalova pendik ido kullanarak 399 değil 401 değil tam 400 km yol yapmış oluyorum. Evimden Akhisar 90 km. (Bornova Profesörler sitesi.) Kısacasını söyliyeyim 30 liralık mazot aldığınızda en iyi ihtimalle 2.85 litre yakmanız lazım... Bu bile mümkün değil. Dümdüz dediğiniz yollarda Akhisar-Balıkesir Bursa-yalova arası yollar yoksa ki diğer taraflarda dümdüz değil... bi derece haklı olabilirsiniz dicem ama ona bile ihtimal vermiyorum... Yeniden hesap edin.
2000 de dolan turbosu olan bır dizel ıle 2200 devirde 4te yol almaklamı daha az yakılır yoksa 5te 1700 devırdemi ? yenı bır dızel kullanıcısı olarak hala karar veremedım:)
Turbo devrindeyken daha az yakıyor benimki.
Daha altına düstü mü yükseliyor anlık ortalama.
bırde benım era 16 valf dıemı bılmıorum ama boost altı cok kötu cekış sehır ıcınde bu yuzden hep 2-3 yapma gerekıor
Basıncın altında kalınca çok yakıyor benim ki anlık tüketimden takip ettigim kadarıyla.. bi de hacimsiz dizel de basınç altında çekmemesi normal.. 1.6 dizellerde öyle bi sorun yok, her devirde gidiyor.
yolun eğimi ve arkadan alınan ruzgar çok farkedıyor tuketımde,
gecen arkadan poyrazı aldım:) focusla 5.1 ltre ortalama ıle gıttım 95 sabıt..
ankaradan ızmire gelmede çok farkeder, devamlı hafıf meyıl rakım farkı çok fazla 6 ltre yerıne 5 ortalamaya dusecegıne eminim..
ilave olarak enerjının korunması açısından kesınlıkle fren yapılmaması gerekli 95 gecılmemeli, cok cabuk vıtes atılması (geregınden erken deıl ama) yokuslarda hız korumaya calısılmamalıi kademelı olarak yavaslamalı gibi..
uzun inişlerde kompresyon aracı çok yavaslatacagı ıcn(ozellıkle 5i kısa olan araçlarda) boşa atılmalı vsvs...
trafıgın akısı ılerden gorulup ona göre gaz ayaktan cekılmelı falan fılan daha var..
bunlarla vectraya 5.3 yaktırıodum uzun yolda 100le.. focusla bmwde 5.7 5.8 yakıyo..
clıo dizel 3.3 3.5 yakıodu 90la gıderken çok kasılırsa bu yontemlerle 3 lıtre cıvarı bı ortalama tutturulur, 90 ı gecmeden.. bi deniyelım olmadı arkadaşla:)
max. torku yakaladığı devirin altına düşürme abi eşşek gibi oluyor araba murat abi.. :)
yanı clıo da aynı hacımlı o cekıor 2000 altı 8 valf olayı farkedıomu acaba gercı clıo cok hafıf ordanda kazanıyor
boluda doldurdum kaynaşlıya 2.0 ortalama tüketim 1.3 doblo +5 kişi bagaj full :)
halen aile arabası olarak kullandığımız 2000 mod. saxo 1,5 dizelin aracın üzerine tanımıyorum, gerçekten çok az yakıyor ve km şu an 185 bin de motor çok sağlıklı problemsiz kullanıyoruz.Bir depo yaklaşık 45 lt ile uzun yolda 1050-1100 km arası çok defa yaptım.şehir iç de 800-900 km rahat kullanılabiliyor.fabrika verileri yine bu rakamlarda idi.2004 yılında dünyanın en az yakan araçları arasında gösteriliyordu.
Bir katkıda benden olsun bu topiğe :)
Aracım 2009 38 binde 1.3 90 Hp GrandePunto chip + box, egr ve kat iptalli son susturucu iptali ve 16 OZ Ultralegerra jantlı
Otobanda (Gebze-Çamlıca gişeler) 90 km/h ile ortalamam 3.4 lt (sadece chipli kullanımda) + box' u devreye aldığımda ortalamam 3.2 lt civarlarında seyrediyor.
Şehir içinde ise sakin chipli kullanımda 4.8-5.1 arasındayım, + box yaparsam 5.0 lt...
Şehir içi agresif kullanımda chip + box 6.5 lt' yi çok rahat görüyorum.
Şehir dışı dip gaz kullanımında (İstanbul-Ankara) 180-195 km arası chip + box 7.5-8.0 cıvarı...
güncel...
2011 model Corsa 1.3 DTE ecoFlex 95 hp kullanan var mı?