User Tag List

Sayfa 45/114 İlkİlk ... 3543444546475595 ... SonSon
2164 sonuçtan 837 ile 855 arası

Konu: en az yakan dizel araba hangisi

gokhan882 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Haklısın kanka
    Kelleci elleşme bana bak fena olur

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    30TL 200km gayet normal degıl mı dızel araba ıcın :S bana garıp gelmedı yahu nedense :S

ben hayatta ışık yanık arac kullanmam(depo) gerekırse arabayı kullanmam arabada ışık yanmasın ayar oluyorum.

genelde 30tl'ye ben 200+ gıdıyodum ztn turkıyedeyken :S
    - K -

________
    Dr.Ecu

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar yanlış anlamayın ama şöförlük ayrı meziyet araca az yaktırmak cok cok ayrı meziyettir. herkes iyi araba sürebilir ama herkes az yaktıramaz bende bu olay kesindir. yakıt olayına bi ara kafayı kırmıstım şahinde bütün lpg beyin v.s. regulatoru değiştirdim ama değişen bişi olmadı sahibindene girip şahine 160kurus yakıyor yazıları kafamı bulandırmıstı sahibindende yazanlara kesinlikle itimat etmeyin. sonrasında baranın dediği video bende mevcut bi ara atabilrm istiyene. 476 gibi bi km yaptım bende yarım depoya izmir dönüşü klimasız 2 kişiyle ama cok hızlı gelmedik yolunda acemisiydik belki daha az yakabilridik 230 lira almstı full depo doldurdugumda içinde sanrım 10 liralık vardıı ben depoyu fullediğimde. 2ye bölsek 120 lira gibi bi rakama benzinli olarak istanbula evime kadar geldim. 2kere durdum yolda biri adres sormak biriside alısveris yapmak için. feribottan eskihisarda inince artık yol gözüme büyümüstü 12 civarı basarak (avrupa yakası )okmeydanına geldim bilmiyorm kaç km ama sırf bastım ordan sonra

120/476 = 251 krus gibi işi yaktı uzunda.

ve şuan dizel 30 tl ye 200 km yapabilmek ciddi sanattır. yapamayan yok demek istemiyorm ama kimse arabam neden okadar yol gitmiyor diye tribe girmesin. eskiden belki kolaydı ama şuan ciddi ciddi zor.
    cok yazdım kusura bakmayın

edit: gokhan rampadan yararlandın demiş ama yaw o yolda ekonomi bence cok zor ya indiğin kadar belki cıkıyosn izmir cıkısı olsn bursada inip cıktıgın yerler var istanbul ankara yolu gibi düz değil o yol
    edit 2 istanbulda gokhanın dediği gibi yakıt ortalaması tutturmakda okadar az yakmakda zor.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dci motorlar hakikaten çilekeş motorlar...Bakmayın insanlar renault sevmiyor diye bilip bilmeden atıyorlar...
    Kronik sorunu yok , mazot koysan yakıyor, bakım yapmazsan yap demiyor yolda bırakmıyor vs vs...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yanlış anlamayın ama şöförlük ayrı meziyet araca az yaktırmak cok cok ayrı meziyettir. herkes iyi araba sürebilir ama herkes az yaktıramaz bende bu olay kesindir. yakıt olayına bi ara kafayı kırmıstım şahinde bütün lpg beyin v.s. regulatoru değiştirdim ama değişen bişi olmadı sahibindene girip şahine 160kurus yakıyor yazıları kafamı bulandırmıstı sahibindende yazanlara kesinlikle itimat etmeyin. sonrasında baranın dediği video bende mevcut bi ara atabilrm istiyene. 476 gibi bi km yaptım bende yarım depoya izmir dönüşü klimasız 2 kişiyle ama cok hızlı gelmedik yolunda acemisiydik belki daha az yakabilridik 230 lira almstı full depo doldurdugumda içinde sanrım 10 liralık vardıı ben depoyu fullediğimde. 2ye bölsek 120 lira gibi bi rakama benzinli olarak istanbula evime kadar geldim. 2kere durdum yolda biri adres sormak biriside alısveris yapmak için. feribottan eskihisarda inince artık yol gözüme büyümüstü 12 civarı basarak (avrupa yakası )okmeydanına geldim bilmiyorm kaç km ama sırf bastım ordan sonra

120/476 = 251 krus gibi işi yaktı uzunda.

ve şuan dizel 30 tl ye 200 km yapabilmek ciddi sanattır. yapamayan yok demek istemiyorm ama kimse arabam neden okadar yol gitmiyor diye tribe girmesin. eskiden belki kolaydı ama şuan ciddi ciddi zor.
    cok yazdım kusura bakmayın

edit: gokhan rampadan yararlandın demiş ama yaw o yolda ekonomi bence cok zor ya indiğin kadar belki cıkıyosn izmir cıkısı olsn bursada inip cıktıgın yerler var istanbul ankara yolu gibi düz değil o yol
    edit 2 istanbulda gokhanın dediği gibi yakıt ortalaması tutturmakda okadar az yakmakda zor.
    Serkan, sanat tabiki 30TL 200km şehir içi ne demek ama şartlar şartlar
    Rampadan aşağı yararlanılmış olabileceğini ima ettim yararlandın demedim ve Eskişehir'e Ankara yolundan gidilmiyor Seko Adapazarından ayrılıyosun Pamukova Bilecik Bozüyük Eskişehir yani otobanı 120km falan kulanıyorum.
    Bar35 kadar da az yakımıyor diye tribe girmem aracım 1993 model ntercoolersız 1.9 TD AAZ motor 4 kişi (350kg) full bagaj (150kg en az) lastiklerim sürte sürte gidiyorum 3-4 kez denedim hep aynı Ama dediğim gibi şehir içinin konusunu yapmıyorum kimseyle tamam yada hee sen haklısın doğrudur deyip geçiştiriyorum Gerek yok istişare etmeye sinir olmanın ne manası var

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yanlış anlamayın ama şöförlük ayrı meziyet araca az yaktırmak cok cok ayrı meziyettir. .
    serkan 25lt lpg ile bayramda amcamın 94 şahin'i ile 370-400 km civarı yaptık, iyi midir sence eskişehir'de , trafiğe gir çık bol bol hemde

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı gokhan882 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhalefettlik olmasın güzel değerler fakat o yolun büyük kısmını rampadan faydalanıp aşağı dogru sallanıyosun zaten
    Aynı değerleri dönüştede yakalayabildin mi peki?

Valla 1.9 TD ile 13.2 Lt şehir dışı 2000d/d 80km/h ile 305km yapıyorum Gebze-Adapazarı 100km/h otobanda gidiyorum ve tırmanışlar var giderken + İstanbul-Eskişehir (Mahmudiye) Eskişehirin içinde geçerkende 4-5 kezde ışıga yakalanıyosun.Ama şehir içi konusunu tartışmam çünkü maruz kalınan yol ve trafik şartları herkesin farklı kaç kez dur kalk yaptı nasıl hangi devirde kullandı ışık beklerken önündeki adam 30cm ilerlerdi diye oda ilerlerdi mi bunları tartışırsak işin içinden çıkılmıyor.

Sen öğlen saatleri trafiğinden ve sakin-eko kullanımdan bahsettin bu şekilde yakaladım bu ölçüyü dedin ama İstanbulda bu şekilde çok zor.
    Ben şuna kızıyorum herkes psikolojisini rahatlatıyor arabam şöyle az böyle kokluyo falan diye başka bişey değil.

1.si İzmir-İstanbul yolu aşağı sallanmalı değil tam tersine birçok iniş çıkışa rağmen totalde yukarı tırmanmalıdır. (İstanbul-İzmir dönüş daha aşağı sallanmalı). Onuda geçtim her inişin bir çıkışı vardır sonuçta. 12lt ile çıkarsın 1lt ile boşta inersin totalde 6.5 yapar düz yoldan fazla yakarsın.

2. Aynı değeri değil daha düşüğünü dönüştede yakaladım zira yeni aracım Golf ile giderken 3.9lt dönüşte ise daha düşük olan 3.4lt yakaladım onunda videosu var koyarım isteyene aynı koşullar geçerli gece yolculuğu.

3.Ben 10 yıl kullandım aracımı sonrasında sattım Serkana kendimi tatmin etme gibi bir durum olması biraz garip değilmi sencede? Onuda geçtim zaten Laguna normal kullanımda şehir içi 8lt şehir dışı 6.5lt gibi yakıyor buraya kastırılmış halini sölüyorum.

Golf içinde geçerli uzun yolda kastırma sonucu 3.4lt yakalanabilirken normal kullanımda 4-4.5lt yakıyor duruma göre.

Şehir içi konusu tamamen kullanılan İL, SAAT, GÜZERGAH ile alakalı olup herkese göre değişir. Sonuçta köprü trafiğide şehir içi İstanbulda, öğlen saati yada gece boş bir güzergahta şehir içi Özellikle belirttim koşulları.

İnanıp inanmama gibi bir ısrarımda yok kimseye sonuçt para benim cebimden çıkıyor. Ha İzmirde olan arkadaşlar bende alıcam aynı araçtan çok merak ediyorum derse buyursun İzmirde sölediğim güzergahta kullanırım yanıma oturur gerçek olup olmadığınıd görmüş olur ona göre karar verir.

Burası paylaşım platformu bende paylaşımda bulundum nasıl ne koşulda olduğunuda yazdım atıp tutma gibi bir durum olmadığını zaten tanıyanlar bilir.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saxo dızelın uzerıne bılmem kokluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

3.Ben 10 yıl kullandım aracımı sonrasında sattım Serkana kendimi tatmin etme gibi bir durum olması biraz garip değilmi sencede? Onuda geçtim zaten Laguna normal kullanımda şehir içi 8lt şehir dışı 6.5lt gibi yakıyor buraya kastırılmış halini sölüyorum.

Golf içinde geçerli uzun yolda kastırma sonucu 3.4lt yakalanabilirken normal kullanımda 4-4.5lt yakıyor duruma göre.

Şehir içi konusu tamamen kullanılan İL, SAAT, GÜZERGAH ile alakalı olup herkese göre değişir. Sonuçta köprü trafiğide şehir içi İstanbulda, öğlen saati yada gece boş bir güzergahta şehir içi Özellikle belirttim koşulları.

İnanıp inanmama gibi bir ısrarımda yok kimseye sonuçt para benim cebimden çıkıyor. Ha İzmirde olan arkadaşlar bende alıcam aynı araçtan çok merak ediyorum derse buyursun İzmirde sölediğim güzergahta kullanırım yanıma oturur gerçek olup olmadığınıd görmüş olur ona göre karar verir.

Burası paylaşım platformu bende paylaşımda bulundum nasıl ne koşulda olduğunuda yazdım atıp tutma gibi bir durum olmadığını zaten tanıyanlar bilir.
    3. deki belirttiğim yeri anlamadım acıkcası ne demek istedin?
    Bar35 atıyosun tutuyosun kaçıyosun diye bi post yazmadım savunma mekanizmanıda anlamadım burda...Yakıyosan kendine bana değil dediğin gibi
    Ben genel manada çevremdekilerden bahsettim insanlar psikolojisini rahatlatıyor v.s v.s diye..
    Laguna 2.0 şehir içi 8.0 şehir dışı 6.5 süper hakikaten...burda bu değerleri 1.6 larla yapıyosun İzmirin havasından mı suyundan mıdır nedir
    Tekrar söylüyorum şahsına bi itimatsızlık şudur budur mevzu değil rahat ol..!!!

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Benim postumdan sonra yazınca o şekilde düşünmüşsün gibi geldi. Yanlış anlamışım.

Araç şuan Serkanda İstanbulda LPG ile hangi güzergahta ne yakıyor o söyle aradaki farkı

Ama senin dediğin tarzda insanlarda mevcut 7ly yakar 6lt yaktım der ama kime ne faydası olur o yalanın oda ayrı konu. Sende haklısın yani.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "1 saat yürüsem 5 km. bu sırada 2 sigara içsem 75 kuruş. 75 bölü 5 desek kilometrede 15 kuruş yakıyorum
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    16-17 tl ye clio 1,5 hb dci mi aliyim 206 1,4 hdi mi? 1,5 1,4 vergi farkindan dolayi 1,4 almak mantikli midir? Kaskoda hangisi dahq ucuzdur? Az yaksin sorun cikarmasin yeter
    Built to fall....

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16-17 tl ye clio 1,5 hb dci mi aliyim 206 1,4 hdi mi? 1,5 1,4 vergi farkindan dolayi 1,4 almak mantikli midir? Kaskoda hangisi dahq ucuzdur? Az yaksin sorun cikarmasin yeter
    mtvleri aynı, ben olsam reno tercih ederim

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bar35in göstergeden alıntı yapıyorum laguna kullandığım için.ama 2001 1,9 dti.

kırmızı ile işaretlediğim noktadan itibaren şuan ışık yandı ve içindekiyle taş çatlasın 15km ya gider ya gitmez.330 km yaptım. çeyreğin üstündeki parçayı da içine alıp hesaplarsam deponun 5/16sı kadarı yani 20 litre ile 330km

100km de 6 lt.

260 km si tekirdağ-istanbul-tekirdağ arası 1kişi boş bagaj.yola göre 90-120 arası ama trafiğe hiç takılmadım.sadece dönüşte silivri kınalı arası 10-15 km kadar bi bölümde 170-180 gittim

kalan 70 km ş.içi daha doğrusu tekirdağ içi .

en az yakan araç olmasada gayet memnunum.237,000 km stock motor

ha çok kastığım zaman ışık sürekli yanarken 3.80TL den aldığım 50 liralık mazotla 260 kmlik bu yolu yapıp dönüyorum ve ışık yanmamış oluyor
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bu arada ben picantoya bayildim ya ne kafar sirin bir araba, sonunda gidip gene onu alicam galiba. 1.1 3 silindir dizel ama 1,5 clio kadar yakiyor, 75 hp birde
    Built to fall....

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aradım buldum önceden çekmişliğim vardı

depoyu dolduruyoruz ağzına kadar.66lt

1,5 tık düşüyor ve 150 km.keşke sonrasında da böyle devam etse1600leri görür ozaman.ama çoğu araçta olduğu gibi ilk tık yanıltıcı biraz

ilk çeyrek gitti.1320 yapması lazım bu şekilde

hedefe vardık. tekirdağ-izmir/torbalı arası 120yi geçmeden,tek kişi+1 bavul ile.başından sonuna kadar yağmurlu hava,silicekler 570 km hiç kapanmadı neredeyse.hatta sağ silecek lastiği koptu gitti

bu şekilde de 1200 ü geçmesi lazım ama sonuna kadar çekimi yok.sonrasında ben kullanmadım bir süre ve tam boşalmamışken depo dolduruldu gene.

33 litre yaktığımızı farzedersek(yarım depo gitmiş gibi düşünüyorum)5,7 lt oluyor ki o zamanki mazotu 3,45ten almıştım.km de 19,5 kuruşa geliyordu.tüketim için kastım diyemem ama sürekli yağmur yağmasaydıda 120yi geçmezdim,bu tarz şeylere dikkat ederek gittim.

bu kasa dizel laguna düşünenlere gelsin.en az yakan otomobil olduğu iddaasıyla yazmadım.

1,5dci clio yada accent dizel arasında kalmıştım.15000 lira param vardı.2 ay aradım temiz içine sinen birini bulamadım.bir perşembe bunun ilanını gördüm işten çıkarken(sahibinden.com değildi hatta).hemen yarını gittim aldım geldimçoğunlukla uzun mesafelerde kullanıldığı için kasanın+güvenliğin+konforun+donanımın clio aradaki 1 litre farka değeceğini düşündüm,pişmanda değilim halen
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada ben picantoya bayildim ya ne kafar sirin bir araba, sonunda gidip gene onu alicam galiba. 1.1 3 silindir dizel ama 1,5 clio kadar yakiyor, 75 hp birde
    Ranthor üstad, maxpower ın da dediği gibi MTV ler aynı ha 1.4HDİ ha 1.5DCİ kasko konusu biraz muallak bence.Ama az yaksın bakımları ucuz olsun derse DCİ birebir.
    ...Ve Picanto seni şirinliğiyle aldatmasın MTV ye vermicen parayı yakıtla kat ve katını cıkarıcaksın birde illet bir motor 1.1 yada 1.5 crdi 3 silindir uzak durulması gereken tiplerden.
    16-17 K TL ye çok iyi 1.5 DCİ Clio veya Symbol alınır missler gibi kullanılır

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Patron çok dikkat et Cliolara 2 haftadır araba bakıyorum çok fazla Clio'ya baktım 1 tanesinin bile km'si orjinal çıkmadı. Araba 2003 model şuanda ilanda 89.000 km'de 2004 yılında servisde tampon değişmiş 99.000 km kaydı ile 2004'den sonra geri geri sürmüşler sanırım arabayı bu ve bunun gibi 5 tane farklı örneğe rastladım Clio konusunda. Çok dikkatli ol ve mutlaka tanıdık vasıtası ile Clio al alacaksan.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)