Kelleci elleşme bana bak fena olur :)
Printable View
30TL 200km gayet normal degıl mı dızel araba ıcın :S bana garıp gelmedı yahu nedense :S
ben hayatta ışık yanık arac kullanmam(depo) gerekırse arabayı kullanmam arabada ışık yanmasın ayar oluyorum.
genelde 30tl'ye ben 200+ gıdıyodum ztn turkıyedeyken :S
arkadaşlar yanlış anlamayın :) ama şöförlük ayrı meziyet araca az yaktırmak cok cok ayrı meziyettir. herkes iyi araba sürebilir ama herkes az yaktıramaz bende bu olay kesindir. yakıt olayına bi ara kafayı kırmıstım şahinde bütün lpg beyin v.s. regulatoru değiştirdim ama değişen bişi olmadı :) sahibindene girip şahine 160kurus yakıyor yazıları kafamı bulandırmıstı sahibindende yazanlara kesinlikle itimat etmeyin. sonrasında baranın dediği video bende mevcut :) bi ara atabilrm istiyene. 476 gibi bi km yaptım bende yarım depoya izmir dönüşü klimasız 2 kişiyle ama cok hızlı gelmedik yolunda acemisiydik belki daha az yakabilridik :) 230 lira almstı full depo doldurdugumda içinde sanrım 10 liralık vardıı ben depoyu fullediğimde. 2ye bölsek 120 lira gibi bi rakama benzinli olarak istanbula evime kadar geldim. 2kere durdum yolda biri adres sormak biriside alısveris yapmak için. feribottan eskihisarda inince artık yol gözüme büyümüstü 12 civarı basarak (avrupa yakası )okmeydanına geldim bilmiyorm kaç km ama sırf bastım ordan sonra :)
120/476 = 251 krus gibi işi yaktı uzunda.
ve şuan dizel 30 tl ye 200 km yapabilmek ciddi sanattır. yapamayan yok demek istemiyorm ama kimse arabam neden okadar yol gitmiyor diye tribe girmesin. eskiden belki kolaydı ama şuan ciddi ciddi zor.
:) cok yazdım kusura bakmayın
edit: gokhan rampadan yararlandın demiş ama yaw o yolda ekonomi bence cok zor ya :) indiğin kadar belki cıkıyosn izmir cıkısı olsn bursada inip cıktıgın yerler var istanbul ankara yolu gibi düz değil o yol :D
edit 2 istanbulda gokhanın dediği gibi yakıt ortalaması tutturmakda okadar az yakmakda zor.
Dci motorlar hakikaten çilekeş motorlar...Bakmayın insanlar renault sevmiyor diye bilip bilmeden atıyorlar...
Kronik sorunu yok , mazot koysan yakıyor, bakım yapmazsan yap demiyor yolda bırakmıyor vs vs...
Serkan, sanat tabiki 30TL 200km şehir içi ne demek ama şartlar şartlar :)
Rampadan aşağı yararlanılmış olabileceğini ima ettim yararlandın demedim ve Eskişehir'e Ankara yolundan gidilmiyor Seko :) Adapazarından ayrılıyosun Pamukova Bilecik Bozüyük Eskişehir yani otobanı 120km falan kulanıyorum.
Bar35 kadar da az yakımıyor diye tribe girmem aracım 1993 model ntercoolersız 1.9 TD AAZ motor :D 4 kişi (350kg) full bagaj (150kg en az) lastiklerim sürte sürte gidiyorum 3-4 kez denedim hep aynı :) Ama dediğim gibi şehir içinin konusunu yapmıyorum kimseyle tamam yada hee sen haklısın doğrudur deyip geçiştiriyorum :) Gerek yok istişare etmeye sinir olmanın ne manası var :icon_tup:
1.si İzmir-İstanbul yolu aşağı sallanmalı değil tam tersine birçok iniş çıkışa rağmen totalde yukarı tırmanmalıdır. (İstanbul-İzmir dönüş daha aşağı sallanmalı). Onuda geçtim her inişin bir çıkışı vardır sonuçta. 12lt ile çıkarsın 1lt ile boşta inersin totalde 6.5 yapar düz yoldan fazla yakarsın.
2. Aynı değeri değil daha düşüğünü dönüştede yakaladım zira yeni aracım Golf ile giderken 3.9lt dönüşte ise daha düşük olan 3.4lt yakaladım onunda videosu var koyarım isteyene aynı koşullar geçerli gece yolculuğu.
3.Ben 10 yıl kullandım aracımı sonrasında sattım Serkana kendimi tatmin etme gibi bir durum olması biraz garip değilmi sencede? Onuda geçtim zaten Laguna normal kullanımda şehir içi 8lt şehir dışı 6.5lt gibi yakıyor buraya kastırılmış halini sölüyorum.
Golf içinde geçerli uzun yolda kastırma sonucu 3.4lt yakalanabilirken normal kullanımda 4-4.5lt yakıyor duruma göre.
Şehir içi konusu tamamen kullanılan İL, SAAT, GÜZERGAH ile alakalı olup herkese göre değişir. Sonuçta köprü trafiğide şehir içi İstanbulda, öğlen saati yada gece boş bir güzergahta şehir içi Özellikle belirttim koşulları.
İnanıp inanmama gibi bir ısrarımda yok kimseye sonuçt para benim cebimden çıkıyor. Ha İzmirde olan arkadaşlar bende alıcam aynı araçtan çok merak ediyorum derse buyursun İzmirde sölediğim güzergahta kullanırım yanıma oturur gerçek olup olmadığınıd görmüş olur ona göre karar verir.
Burası paylaşım platformu bende paylaşımda bulundum nasıl ne koşulda olduğunuda yazdım atıp tutma gibi bir durum olmadığını zaten tanıyanlar bilir.
saxo dızelın uzerıne bılmem kokluyor.
3. deki belirttiğim yeri anlamadım acıkcası ne demek istedin?
Bar35 atıyosun tutuyosun kaçıyosun diye bi post yazmadım savunma mekanizmanıda anlamadım burda...Yakıyosan kendine bana değil dediğin gibi;)
Ben genel manada çevremdekilerden bahsettim insanlar psikolojisini rahatlatıyor v.s v.s diye..
Laguna 2.0 şehir içi 8.0 şehir dışı 6.5 süper hakikaten...burda bu değerleri 1.6 larla yapıyosun İzmirin havasından mı suyundan mıdır nedir :D
Tekrar söylüyorum şahsına bi itimatsızlık şudur budur mevzu değil rahat ol..!!!
Benim postumdan sonra yazınca o şekilde düşünmüşsün gibi geldi. Yanlış anlamışım.
Araç şuan Serkanda İstanbulda LPG ile hangi güzergahta ne yakıyor o söyle aradaki farkı :)
Ama senin dediğin tarzda insanlarda mevcut 7ly yakar 6lt yaktım der ama kime ne faydası olur o yalanın oda ayrı konu. Sende haklısın yani.
"1 saat yürüsem 5 km. bu sırada 2 sigara içsem 75 kuruş. 75 bölü 5 desek kilometrede 15 kuruş yakıyorum :)
16-17 tl ye clio 1,5 hb dci mi aliyim 206 1,4 hdi mi? 1,5 1,4 vergi farkindan dolayi 1,4 almak mantikli midir? Kaskoda hangisi dahq ucuzdur? Az yaksin sorun cikarmasin yeter
bar35in göstergeden alıntı yapıyorum laguna kullandığım için.ama 2001 1,9 dti.
kırmızı ile işaretlediğim noktadan itibaren şuan ışık yandı ve içindekiyle taş çatlasın 15km ya gider ya gitmez.330 km yaptım. çeyreğin üstündeki parçayı da içine alıp hesaplarsam deponun 5/16sı kadarı yani 20 litre ile 330km
http://img839.imageshack.us/img839/4830/img6768f.jpg
100km de 6 lt.
260 km si tekirdağ-istanbul-tekirdağ arası 1kişi boş bagaj.yola göre 90-120 arası ama trafiğe hiç takılmadım.sadece dönüşte silivri kınalı arası 10-15 km kadar bi bölümde 170-180 gittim
kalan 70 km ş.içi daha doğrusu tekirdağ içi .
en az yakan araç olmasada gayet memnunum.237,000 km stock motor:D
ha çok kastığım zaman ışık sürekli yanarken 3.80TL den aldığım 50 liralık mazotla 260 kmlik bu yolu yapıp dönüyorum ve ışık yanmamış oluyor
Bu arada ben picantoya bayildim ya ne kafar sirin bir araba, sonunda gidip gene onu alicam galiba. 1.1 3 silindir dizel ama 1,5 clio kadar yakiyor, 75 hp birde
aradım buldum önceden çekmişliğim vardı:)
depoyu dolduruyoruz ağzına kadar.66lt
http://img27.imageshack.us/img27/8743/dsc03052gn.jpg
1,5 tık düşüyor ve 150 km.keşke sonrasında da böyle devam etse:D1600leri görür ozaman.ama çoğu araçta olduğu gibi ilk tık yanıltıcı biraz
http://img233.imageshack.us/img233/9961/dsc03055sa.jpg
ilk çeyrek gitti.1320 yapması lazım bu şekilde
http://img526.imageshack.us/img526/8475/dsc03067c.jpg
hedefe vardık. tekirdağ-izmir/torbalı arası 120yi geçmeden,tek kişi+1 bavul ile.başından sonuna kadar yağmurlu hava,silicekler 570 km hiç kapanmadı neredeyse.hatta sağ silecek lastiği koptu gitti
bu şekilde de 1200 ü geçmesi lazım ama sonuna kadar çekimi yok.sonrasında ben kullanmadım bir süre ve tam boşalmamışken depo dolduruldu gene.
33 litre yaktığımızı farzedersek(yarım depo gitmiş gibi düşünüyorum)5,7 lt oluyor ki o zamanki mazotu 3,45ten almıştım.km de 19,5 kuruşa geliyordu.tüketim için kastım diyemem ama sürekli yağmur yağmasaydıda 120yi geçmezdim,bu tarz şeylere dikkat ederek gittim.
http://img190.imageshack.us/img190/3954/dsc03083px.jpg
bu kasa dizel laguna düşünenlere gelsin.en az yakan otomobil olduğu iddaasıyla yazmadım.
1,5dci clio yada accent dizel arasında kalmıştım.15000 lira param vardı.2 ay aradım temiz içine sinen birini bulamadım.bir perşembe bunun ilanını gördüm işten çıkarken(sahibinden.com değildi hatta).hemen yarını gittim aldım geldim:)çoğunlukla uzun mesafelerde kullanıldığı için kasanın+güvenliğin+konforun+donanımın clio aradaki 1 litre farka değeceğini düşündüm,pişmanda değilim halen
Ranthor üstad, maxpower ın da dediği gibi MTV ler aynı ha 1.4HDİ ha 1.5DCİ kasko konusu biraz muallak bence.Ama az yaksın bakımları ucuz olsun derse DCİ birebir.
...Ve Picanto seni şirinliğiyle aldatmasın :) MTV ye vermicen parayı yakıtla kat ve katını cıkarıcaksın birde illet bir motor 1.1 yada 1.5 crdi 3 silindir uzak durulması gereken tiplerden.
16-17 K TL ye çok iyi 1.5 DCİ Clio veya Symbol alınır missler gibi kullanılır:icon_tup:
Bu mudur?
Renault Clio 1.5 DCi Authentique 2003 Model 16.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Yeşil renk - Teknik Detaylar - 54128045
bu mudur
Renault Clio 1.5 DCi Authentique 2006 Model 17.250 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 63919693
bu mudur
Renault Clio 1.5 DCi Authentique 2006 Model 17.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 65490080
bazıları 65 bazıları 80 hp diyor ,80 lik almak isterim, azıcık daha param olsa
Renault Clio 1.5 DCi Authentique 2007 Model 18.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 53202416
Patron çok dikkat et Cliolara 2 haftadır araba bakıyorum çok fazla Clio'ya baktım 1 tanesinin bile km'si orjinal çıkmadı. Araba 2003 model şuanda ilanda 89.000 km'de 2004 yılında servisde tampon değişmiş 99.000 km kaydı ile :D 2004'den sonra geri geri sürmüşler sanırım arabayı :D bu ve bunun gibi 5 tane farklı örneğe rastladım Clio konusunda. Çok dikkatli ol ve mutlaka tanıdık vasıtası ile Clio al alacaksan.