Direksiyon bulabilirsem bu tarz birşey yapacağım
![]()
MDF den kokpit yapımı için güzel bir döküman buldum. İngilizce ama görsellerden nerede ne kullanacağınız çok rahat bir şekilde anlaşılıyor . Vidasına kadar ne kullanacağınızı belirtmişler. Güzel bir çözüm.
Çok fazla görsel olmasın diye tek sayfaya 4 sayfayı sığdırdım . PDF dökümanını koycaktım ama beceremedim nedense. Umarım iş görür
![]()
Kimseden ses çıkmadı . Herhalde TR şartların bunlardan bulamayacağız. Neyse linkteki sitede eldiven falan da güzel bir paket yapmak lazım yeni yıl hediyesi niyetine
Steering Wheels | Steering Wheels & Accessories | Motorsport | Home | Demon Tweeks
Sparco 310 siparişi verdim. Simit gelene kadar benim de işin elektronik tarafına el atmam lazım.
Simit bu biliyorsunuz 31 cm çapında yukarıdan aşağıya 26 cm .
Thrustmaster T500 RS e takabilmek için araya bir parça yapmak gerekiyor. Onu da bu videoda göreceğiniz şekilde yapacağım. Çizimini yaptık. Bunu bir plakaya kestirmek gerekecek. Kime yaptırabilirim araştırıacağım. Ardında da Karaköy e uğrayıp butonlar ve rotary encoder alacağım. USB den çalışan joystick kontrol board ı lazım. Tuşları bu boarda bağlayacağız. Yurtdışında bir çocuk bu boardlardan satıyor fakat TR de bunlardan olması lazım. Sadece USB den çalışıyor mu onu bilmiyorum.
Direksiyonun arkasına gelecek panel . Kenarlardaki yuvarlak deliklere tuşlar gelecek. Ortadaki delikler tabiki direksiyon için
Tuşları bağlayacağımız board şu tarz birşey.
Eğer yapabilirsek bu şekilde olacak
Board'un adı modeli vs si var mı?
Çalıştığım şirketin eğlence parkları var, bilimum atari simülatör vs.Bizim teknik ekibe soriyim baya sök tak yapıyorlar nerede ne satılıyor bilirler. Bir ara onlarla çalışıyordum, Hong kong'lu firmanın kendi makinasında çözemediği problemi bizimkiler çözüyordu![]()
Boardı yapan kişi Leo Bodnar adında birisi. Ürün kodu boardın üzerinde yazıyor zaten. BU0836 . Tuşları bu boarda bağlıyorsun o kadar. Joystick mantığı.
Yani şöyle düşünelim. Elimde dandik bir joypad var . Bunu söktüm sadece içindeki board kaldı. Bu tuşları da o boarda lehimledim. Bu şekilde de yapılabilir tabi ama joypad boardları büyük haliyle o kadar yerimiz olmayacak. Bir de diğer board a daha çok tuş bağlama imkanın var.
Videoda dreksiyon nasıl dönüğyor öyle. Galiba g25 in 5 katı gücünde motorlar.
Dirft yaparaken bildiğin gerçek araba gibi ters kontralarad bıraksak elle çevirdiğimizden daha hızlı döner anladığım kadarıyla.
Yoksa g25 elle yardımcı olmadıkça yetişemiyor kontralara bu çok çok iyimiş. Fanatec te bu şekildemi acaba ?
T500 ciddi güçlü bir cihaz. FFB gücü olarak baktığınızda Fanatec CSW ve CSR Elite seti ile aynı ayarda . Teknoloji olarak birbirlerinden ayrılıyorlar. Fanatec daha güncel bir teknoloji ile yapıldı . Fakat Fanatec Porsche ve CSR setleri de G25/27 ten çok daha güçlüdür.
Bu tasarım nasıl olur acaba. Paint terkim bu aradaEn azından fikir verir
![]()
Demek istediğim ben forza için fanatec olsun istiyorum bu gt2 modeli. Ama pc de lfs oynuyorum ve ***** drift yapılıyoır genelde. Drifte başladığında ellerimi dreksiyondan çektiğimde gerçek otomobillerin dreksiyonu gibi kontralara yetişebilirmi, videoda gördüğüm kadarıyla T500 gerçek dreksiyon ile birebir aynı hızı yakalıyor. Fnatec gt2 de bu şekilde o hızları yakalar mı özellikle virajları bağladığınızda drift yaparken tam sağdan tam sol yapması gerekiyo ve hızlı şekilde, bunu rahatlıkla yapabilirmi. Gerçek drift videolarında hep dreksiyonu bırakıyorlar elle yetiştiremeyeceklerinden, dreksiyonda fır dönüyor.
T500'ün forza ve pc aynı anda olanı varmı. Varsa sizce gt2 mi alınmalı yoksa T500. Ynaılmıyorsam karşılaştırma yapmıştınız.
Bu arada paintte olsa bence bu tasarım olur güzel olucak gibi gözüküyor.
Edit: bu videoda belli oluyor. Gayet rahat. Ben g25 de resmen savaşıyorum kontra verirken spin atmamak için. Halbuki makbul olanı bu şekilde elinin içinde kaydırmak çok rahat oluyor. Gerçekten güçlüymüş t500.
Teşekkürler.
T500 sadece PC ve PS3 destekler. Fanatec setler multiplatformdur ve ekstradan şöyle bir özelliği vardır ve hemen direksiyon üzerinden anlık istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Drift modu için 1-5 arası derğer vereceğiniz bir mod var. Bu size drift yaparken kontranın şiddetini ayarlamanızı sağlıyor. 1 de çok yavaş kontra yaparken 5 te çok hızlı bir şekilde kontra verir ve size yardımcı olur. Bunun gibi birçok ayar Fanatec direksiyonu üzerinden yapılabiliyor.Mesela drift modundaki ayarınızı normal yarışta kullanmak istemiyorsunuz. Fanatec te yapacağınız ayarları 5 farklı şekilde kaydetme imkanınız var ve buna anlık bir şekilde direksiyon üzerinden geçiş yapabiliyorsunuz.
Teşekkür ederim cevap için. Gt2 içinde baktım drift videosu ama sanki t500 daha iyi gibi geldi. Fanatec daha yavaş kontra veriyor sanki ama dediğiniz gibi kullanıcının ayarı ile ilgili olabilir. Almaya müsait olduğumda iyi araştırmam lazım hangisi bana uygun olur diye ama forza girerse işin içine tabi mecbur fanatec.
Hareketli sistemlere örnek olarak bu tarz birşey de var. Koltuğun sırt kısmında ve oturduğunuz bölümde ikişer tane hareketli panel var ve direksiyon hareketlerinize göre bu paneller hareket ediyor. G yi kıçında hissetmek isteyenler için güzel bir ürün2000 $ civarında bir fiyatı var.
![]()
İstediğin direksiyonları satan yada getiren bir yer buldum ama fiyatları haliyle yurtdışına göre yüksek bak istersen.
Sparco Türkiye Distribütör'ü : sparcotr.com
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Ya hayranım sizin gibilere ....çok çok iii iş çıkartmıssınz ...gerçekten pahalı bir zevk...tebrikler...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)