GRAFTT Nickli Üyeden Alıntı
Cihazın tam adı yada kodunu bilmiyorum fakat, yazılım yüklemek için pc ile aracın obd soketi arasına takılan cihaz.
Konuya açıklık getireyim ; Benim 88'lik Getzim, kardeşimde ise fabrikasyon 110'luk Getzi mevcut.
110'luk Getzten inip 88'liğe binince yadırgamamdan dolayı aracıma yazılım yaptırdım. İlk yazılımda arabamda 300 küsür tork ve 120 hp güce yükseltildiği belirtildi. Dyno vb sokulmadı yada her hangi bir teste tabi tutulmadı.
Fakat ivmelenmesi asfaltı kazıması bariz biçimde 110'luk getzten çok daha iyiydi. Fakat bu yazılım arabamdaki ekrandaki anlık tüketimi saptırdı. Sonrasında aracıma farklı yazılımlar yapılmasına rağmen 110'luk Getz kadar olmadı.
En son yazılım olarak 125 hp 280 torka ayarlandı fakat vaad edilen güç yoktu hissedilmiyorduda.
Akabininde arabamda sorun olması ihtimali ile Full yetkili servis bakımlı, arabamın benden önceki geçmişinide iyi bliyorum. Arabam servise 2 gün kadar Enjektörler, pompa, turbo, sensörler ( Maf, Map, İnteercoler, VGT, Selenoid, adını hatırlayamadıklarım ) kontrol edildi testen geçirildi. Hatta arızası kesin anlamak için diğer getzimizdeki VGT ve selenoid, Maf, sensörlerini değiştirdik farkeden birşey olmadı.
En son olarak Turbo revizyon yapıldı, Turbo kiti servisten alındı ( 6 Saplama, 6 Somun, Saç ve keçe contalar, gaz kelebek contasıda dahil ), debriyaj seti, şanzıman kulağı, şanzıman yağı değiştirilip, emme manifoldu ve yerler sökülüp itinali biçimde temizlendi. Katilazör turbo ile söküldüğü için onada bakıldı. Turbo boruları kontrol edilip kelepçeleri yenilendi. Üstteki yazımda belirttiğim egr valfini dahi yazılım ile iptal olmasına rağmen değiştirdim.
Tabi bu işlemler sonucunda arabamın bakım masrafları 4 bin liraya dayandı. Fakat yinede düzelen birşey yok yazılım olmasına rağmen 110'luk Getz performansı dahi yok.
Merak ettiğim ve bilgi almak istediğim husus ise ; Sizin yazılımınızla aracımın tork ve hp artışı ne kadar olacak ?
Şu anda yazılımdan birşey elde edememiş biri olarak, size geldim diyelimki aracıma yazılımınızı yüklediniz test etme imkanım olabilirmi ?
Teşekkürler.