User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
39 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: sprint booster nedir işe yararmı gerçekden..

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Est. tabii ki yapamazsınız demem illaki herkes yapabilir ama düşünüldüğü kadar kolay değil.. (Söylediklerim tahmin değil, devrenin bütün ayrıntılarını biliyorm, zaten kendim tasarlayıp üretiyorum da..)

Dediğiniz gibi MAF, MAP v.b. sensörleri yanıltmak kolay ama bu iş yanıltma değil biraz daha farklı birşey..

Ayrıca bu şekilde tek sensörü yanıltma çok nadir durumlarda mantıklı değil yoksa gayette sorunsuz ve bütün dünyada yapılan bir yöntem..

Tabi bunların hepsi herkes için serbest, isteyen yapar isteyen yapmaz
    Zaten yeni arabalarda yanıltma yapmaktan başka çareniz de yok.. Yeni bi araba ile oynamaya başlarsanız mecburen kullanacaksınız bunları..
    Ben daha çok tüm verilerin ve tüm proseslerin tekrar düzenlendiği, yazılımın toptan ele alınarak yeni bir işletim sistemi stratejisi oluşturulduğu remapping ve tuning uygulamalarını mantıklı buluyorum. Yoksa dediğiniz gibi, elektronik araçta user friendly(kullanıcı açısından kullanım kolaylığı sunan) birşeyler yapmak için mecburen sensör manipülasyonu yapmak şart oldu.

gokhan035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden deneyerek almıyorsun ki? yazılım yaptırdıktan sonra, mutlaka aracına tak ve teste çık, uygulandığı araca göre verim oranı var diyebiliriz bu yüzden denemen de fayda var. Ben bir çok farklı araba da deneyerek kullanmış birisi olarak kesinlikle faydası var diyorum, hatta 320d ye kesinlikle al diyorum. özellikle cruze ve astra da da çok keyifli hale geliyor aracın kullanımı, gaz tepkisi takılmadan önce ki haline göre kesinlikle artıyor, bu da ilk gaza bastığında ki yığılmayı ortadan kaldırması demek. Kimi araçta yol bilgisayarında booster ı aç/kapa şeklinde denyerek 0,1-0,3 lt arasında daha az yaktığını kimi araçlarda ise aynı oranda yakıtı arttırdığını da gördüm. Yani kullandığım o kadar arabadan ettiğim tecrübe şu ki faydası oluyor ama uygulandığı araca göre verimi değişiyor, bu yüzden kesinlikle almadan önce aracınıza taktırıp test edin kendiniz farkı hissettiğinizde alın.

Sprint booster ı birebir rolling te dahi denedik, bir araçta booster var diğerinde yoktu, aynı motorlu iki araçta booster kapalı iken basıldığında rollde birebir aynı gittiler 4. vites sonuna kadar, booster açıkken ise booster ın olduğu araba ilk gaza basışta yarım boy açtı ve o şekilde kaldı arada ki fark yine 4. vites sonuna kadar, aynı şekilde yarım boy öndeydi.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    deneyerek psikolijik olarakda etkilenebilirim insan huyudur açık hava filtresi takarız abi arabanın çekişi gidişi bir değişdi deriz sanırız 30 beygir artmış halbuki değişen hissedilir ölçüde bir şey yokdur her şey tamamen psikolojikdir.. buna kapılmak istemiyorum birde zararı varmı buda önemli ama anladığım genel olarak o kadarda etkili bir şey değil..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nasıl takılıyor peki ?

Rolla
    Misafir
    Alıntı exca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl takılıyor peki ?
    pedalın altına takılıyor.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012 c5 lerde denedik otomatik vites araç 1.vites bile kafayı sallıyordu bu alet sayesinde bu peoblemi çözdük...

sprint boosterı ne sebeple kullanıcagınız önemli otomatik vitesli araçlarda çok işe yarıyor aksini idda edenin denemesini tavsiye ederim..

düz vitesli araçlarda gerek yok bence...

vanished - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu belki hort olacak ama soylemeden edemedim topkapi odak dynamics de tester ürünler var aracinizda ücretsiz deneyebiliyorsunuz. Astra J 1.3 CDTi ile denedik olay psikolojik falan degil yani bariz fark var inanilmaz fark var abartmiyorum hem drag hem roll nasil toparliyor arabayi hepinizin gidip deneyip sahit olmasini isterim. Kesinlikle 0-100 e etkisi tartisilmaz. Araca hicbir zarari olmadigini ve arac garantisini bozmadigini soylediler. Once fiyat soylemeyip test ettiriyorlar test edenin dayanamiyor aliyor. Biz de aliyorduk da 700 TL lik fiyat bizi frenledi. Ama hala unutmus degilim. Cok fena cok
    Ferhat SEZER

VW Golf V 1.4 TSI 140

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vw gaz tepkime suresinde gecikme var dsg de yada manuelde fark etmiyor.dip gaz yapsanda arac gec algiliyor yeni jettalarda ozellikle.bu duruma faydasi varmi bunun?
    Sonucta gaza bastiginda ecu elektronik olarak degerlerle algiliyor ama sanirim bilerek gecikme verilmis araca bunu azaltmanin yolu sp midir baska birseymidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    700 tl mi iyiymiş..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    darkmoon abi bekle sen bn sana en kralndan alman malı gönderirim test edersin geri gönderirsin bana hangi araca takıcagını söylersen yardımcı olurum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    darkmoon abi bekle sen bn sana en kralndan alman malı gönderirim test edersin geri gönderirsin bana hangi araca takıcagını söylersen yardımcı olurum
    Konu eski ben bu konuyu 2 sene önce bende e90 3.20d varken açmışdım
    arkadaşın araçda vardı çıkartmışdı sana veriyim demişdide kararsız kaldım birileri şanzımanı alırsın kucağına birileri beyni yersin v.b deyince burda konu açmışdım emin olmak için sonra vazgeçdim

ulas79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim araçta var ve gerçekten fark atıyor(araç otomatik) olay boğaz kelebeğine giden gaza basış sinyalinin hızlanması aslında ,yani otomatik araçlardaki o ilk gaza basıştaki yarım saniyelik gecikmeyi alıyor bu alet ve dip gaz giderken araç vites değişimlerinde daha çabuk gaz yiyor.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0-100 daha iyilesiyor,daha hizli vs...
    P box la olcun,0-100 yada 100-200km vs,bakalim fark var mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu eski ben bu konuyu 2 sene önce bende e90 3.20d varken açmışdım
    arkadaşın araçda vardı çıkartmışdı sana veriyim demişdide kararsız kaldım birileri şanzımanı alırsın kucağına birileri beyni yersin v.b deyince burda konu açmışdım emin olmak için sonra vazgeçdim
    Boşver herkesin dediğini kafana takma. Biz 3 araba gittik stock astra j ye sp li astra j drag roll her türlü diyorum 0-100 ü etkilemiyorsa biz o kadar denemeye o bariz farkı o kadar adam algılayamadık ve odak opel çalışanları da ürünü satmak için yalan söylüyor demektir.

Ya varya 4. vites te hele 60 la falan giderken bir gaza yüklenin astra j de farkı görün arayı stock la nasıl açıyor. Yani ürün bende yok ticaretini de yapmıyorum sadece dürüstçe tecrübe ettiklerimi söylüyorum.
    Ferhat SEZER

VW Golf V 1.4 TSI 140

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ürün anlamsız pahalı
    bende yapıp zengin olayım en iyisi

ürün beygiri arttırmıyor, zaten bunu üretende söylüyor.
    tek yaptığı gaz tepkisini hızlandırıyor

güncel araçların gaz pedalları ecu kontrollu olduğu için siz gaza bastığınız an kelebek boğazı açılmaz
    buna ecu karar verir, o anki şartlar ne ise, nasıl ise gaz kelebeği yavaş açılabilir
    bu özellikle yakıt tüketimi için önemli
    gaz pedalı olması gerektiği kadar , olması gerektiği hızda açılır. yani biraz ağır açılır.
    doğrusu bu ama işte gecikme olur.
    sen gaza basarsın ~1 saniye sonra araba hızlanmaya başlar.

senaryo:
    2 aynı aracı yan yana koyalım, birinde bu cihaz olsun.
    her ikiside sabit 60km ile 5.vites gidiyorlar düz yolda yan yana.(rolling yani)
    aynı anda herkes gaza bassın
    bu cihaz takılı olan anında gazlayacak, diğeri belki 1 saniye sonra
    işte bu aradaki 1 saniye yüzünden diğer araç önde başlamış gibi oluyor.

dinamo üzerine çık her iki aracın gücüde aynı çıkar.

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    700 tlye yazılım yaparım, gaz tepkımesı ıle bana yarım boy açan aracı 1 boy geçerım..

700 yerıne 70 tl gıbı bışy olsa alınır takılır ama bu fıyatlarla bıraz zor..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen dip gaz basacağını cihaz basıyor .. aracımda var isteyene satarım bi işe yaradığı felan yok
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    400tl yi geçmemeli sprint booster gaz tepkimesi kötü olan araçlarda fark ediyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunun ucuzlari varmis hicbir ise yaramaz ortaya cikaracagi fark hissedilmez diyorlar. Ama bu 700 liralik ürün arabayi firlatiyor. Gaza dokundugun an ilerdesin 2 kademesi var. Agresif modda kullanirsan cok sertlesiyor araç. Normal mod bile yeterli aslinda. Fiyat gercekten pahali su urun 400 civari olsa ikinci kez dusunmem alirdim. Ozelliklr VW grubu ve Opel de cok ise yariyor konfor sebebiyle gaz tepkimesi bayagi bi yavas onlarda. Beygir gucunu elbette artirmaz fakat seri bir kalkisla stock araca gore her zaman one gecersiniz ve o aradaki fark her vites atista biraz daha acilir. Beygir gucu ile degil de stock halde asla yapamayacagimiz dogru zamanlamada dogru tepkime ile one cikiyor.

Oyle dip gaz bassam ayni sey falan diye birsey de yok dip gaz bassan da ecu acmazsa o kelebegi acmaz araban devir cevirir ama aktarmaz. Yani bence dogru urunun faydali olmamasi gibi birsey soznkonusu degil fakat piyasada 200 liraya stockla hic bir fark yaratmayan ve zararli bircok urun varmis. Aman dikkat edin.
    Ferhat SEZER

VW Golf V 1.4 TSI 140

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)