Hava filtresi hakkında bişiler okuyordum aklıma geldi. Sıcak hava emmesi performansı düşürür felan yazıyordu.
Arabayı ilk çalıştırdığımda özelikle sabah okula giderken v.s araba canavar gibi gaza dokununca itiyor. Fakat araba bir yarım saat civaında çalışırsa heleki bazen 5000 devire felan çıkınca yarım saatten de erken oluyor gaz pedalından dahi hissediliyor performans düşüyor. Neden olabilir ?
Hava filtrem orjinal motorda bir değişiklik yok. Yağı suyu felan her şeyi tam. Birde 5000 km önce yani arabayı aldığımda yağını değiştirmiştim geçen hafta yağ , yağ çubuğundaki ilk deliğin altına kadar eksilmişti. Ama arabayı dei gibi kullanmıştım sahil yolunda felan kapışıyordum redline çıkıyordum bu yağı etkiler mi ? Tekrar ustaya götürdüğümde Lpg li araç eksiltir dedi.
5000 km de normalmidir ?
Bir diğer sorum şu aracı çalıştırdığımda rolantide devir saati ilk 2000 de çalışıyor araba azıcık ısınınca 1000 e düşüyor ve sonra Lpgye geçiyor.Geçtikten sonra devir saatindeki gösterge 1000 ile az aşağısına inip çıkıyor stop etmekle etmemek arasında kalıp gidiyor. Ama bu sadece ilk çalıştırdığımda oluyor biraz yol gidince aracın çalıştığını hissetmiyorum Lpg enjektör sesi dışında. Gaz ayarıda yeni ?![]()