User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
49 sonuçtan 39 ile 49 arası

Konu: DENON cnc de gaz kelebeği büyütme işlemi

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hava artışı sağlanmayabilir bu işlemle, fakat konik işleme olduğu ve yüzey prüzsüzleştiği için havanın hızı azda olsa artabilir.

dediğiniz gibi asıl büyütme için yaprak kısmınında büyümesi ve yaprağın yeni çapa göre değişmesi lazım.
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kelebeğin olduğu yere dokunmadan (genişletmeden) hava geçişi nasıl artabilir?

kelebeğin olduğu yer ilk çapında duruyor, girişin ağzını bu şekilde işlemek, ne kadar faydalı?

Yorumları bekliyorum
    velocity stuk haline gelip kelebekten giren havanin hizlanmasi amaciyla yapilan bir islem
    bogaz capi 63mm den 67mm ye buyuyor ayni zamanda port polish yapilmis gibi bir yuzey elde edilise sence faydasi olmazmi?

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    velocity stuk haline gelip kelebekten giren havanin hizlanmasi amaciyla yapilan bir islem
    bogaz capi 63mm den 67mm ye buyuyor ayni zamanda port polish yapilmis gibi bir yuzey elde edilise sence faydasi olmazmi?
    boğaz çapı büyüyor ama tam kelebeğin orası değişmiyor, basınç (açık hava - atmosfer basıncı) ve çap değişmediği için de geçecek havanın artması fizik kurallarına aykırı

kapağa yapılan veya emme manifolduna yapılan port işleminde havanın geçtiği tüm kanalları baştan sona genişletiyorsun

yani "porting" işin %95 ise polish %5 i anca olur

Gaz kelebeğinde tam anlamıyla porting yapılamayacağı için port&polish etkisi beklemek çok iyimse olur gibi geliyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklisiniz atla deve bisey katmaz ama bu hic katmaz manasina gelmiyor. Bu kadar gaz kelebegine port polish yaptiran ve bu isi yapan adam var dunyada da yapiliyor
    Birde ters dusunelim kelebekten havanin ilk girdigi capi ufaltsak kelebekten emmeye giden hava azalmazmi?
    En guzeli yapraginda buyuyerek kelebekten giren havayi cogaltmak tabiii onuda yapariz hic sorun degil

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet doğrudur tr'de emme gaz kelebeği kapak işinin bu kadar revaşta olması hak ettiği seviyeye gelmesindebüyük rolumuz var bizden önce cok önemli bir işlem gözüyle bakılmıyordu hatta yavaşlattığını sölüyorlardı bence haklılardı flow verilerini göz önünde bulundurmadan yapılmış iş geriletebilir veya ileride götürebilir orası biraz şans neyseki bu sert kanı'ları kırdık ve sert bakışı yumuşattık buna seviniyorum

@xsi
    Merhaba öncelikle silinen konumuzda son mesajını okuyamamıştım.Arkadaşların yapmış olduğu işlem radius inlet işlemidir bu işlem yararı tapered'deki havayı hızlandırmak'tır örn.kelebek mm 65 radius inlet 70 mm den cekilen hava 65 mm gelindiğinde expansion'daki tepki artacak ve hızlanıcaktır sıkışmadan dolayı ama şölede bir hesap var ortada sizin cektiğiniz havada fazla sıkışacak olursa bu sefer turbulans hava akımını ters yonde etkileyip geri itmeye başlayıp air suction'nı bozabilir bunları istemediğimiz içinde flow bench'e baş vurarak rahatlıkla ne yapmışız ilerimi gerimi gelmişiz görebiliriz

edit:imla hataları
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet doğrudur tr'de emme gaz kelebeği kapak işinin bu kadar revaşta olması hak ettiği seviyeye gelmesindebüyük rolumuz var bizden önce cok önemli bir işlem gözüyle bakılmıyordu hatta yavaşlattığını sölüyorlardı bence haklılardı flow verilerini göz önünde bulundurmadan yapılmış iş geriletebilir veya ileride götürebilir orası biraz şans neyseki bu sert kanı'ları kırdık ve sert bakışı yumuşattık buna seviniyorum

@xsi
    Merhaba öncelikle silinen konumuzda son mesajını okuyamamıştım.Arkadaşların yapmış olduğu işlem radius inlet işlemidir bu işlem yararı tapered'deki havayı hızlandırmak'tır örn.kelebek mm 65 radius inlet 70 mm den cekilen hava 65 mm gelindiğinde expansion'daki tepki artacak ve hızlanıcaktır sıkışmadan dolayı ama şölede bir hesap var ortada sizin cektiğiniz havada fazla sıkışacak olursa bu sefer turbulans hava akımını ters yonde etkileyip geri itmeye başlayıp air suction'nı bozabilir bunları istemediğimiz içinde flow bench'e baş vurarak rahatlıkla ne yapmışız ilerimi gerimi gelmişiz görebiliriz

edit:imla hataları
    kaan türkçe yazsana yavv anlayalım bilginden istifade edelim

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan türkçe yazsana yavv anlayalım bilginden istifade edelim
    türkçe yazarsam saçmalıyorum anlatıcam diye rusca ve ingilizce gördüğüm için terimleri bir kaç arkadaş uyardı türkçe yazınca biraz saçmalıyosun diye ondan kardeşim

ama aslında demek istediğim yaptığınız işlem dünyada cok yaygınca yapılan bir işlem demek istedim
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkçe yazarsam saçmalıyorum anlatıcam diye rusca ve ingilizce gördüğüm için terimleri bir kaç arkadaş uyardı türkçe yazınca biraz saçmalıyosun diye ondan kardeşim

ama aslında demek istediğim yaptığınız işlem dünyada cok yaygınca yapılan bir işlem demek istedim
    iyimi yapmışız boşuna mı uğraşmışız onu sööle sen

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyimi yapmışız boşuna mı uğraşmışız onu sööle sen
    elinize sağlık boşuna değil tabiki ama isterseniz bir teste sokabiliriz ne ilerleme kaydedilmişmi diye

Ahmet.S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yusuf benim arabayada kelebek yapsana kanka

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangı arabaya ahmetım ?? fn2 yemı ?

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)