User Tag List

18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Buggy yapımı yardım

TurboJDM
    Misafir

Buggy yapımı yardım

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam tanışmasını rica ediyorum teşekkürler. Arkadaşlar geçen 150lik UTV kiraladım yani buggy koyları falan gezdim çok zevk vericiydi neyse internette bi kısım araştırdıktan sonra aklıma yattı. motor olarak 350 jawa motoru kullanasım var. ***** jawa motorlarının üzerinde şanzuman komple olarak oluyor sadece arka teker aksına bi dişli monte edip zincir gergisini ayarlamak kalıyor. bana önemli olan şasi kısmı forumda makina mühendisi arkadaş varsa bana bu ölçüler konusunda yarcımdı olabilir mi. tornacı olan eniştemle beraber yapıcaz inş aklımıza yatarsa. şuanlık aşırı bi maliyete kaçmazsa 2500 tl civarı bitmiş olucak düşüncesindeyim. birde direksiyon mekanik kısmı olarak hangi aracınkini uyar. şuanlık bi fikir sahibi olmak için bu sorularım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jawa motoru biraz sıkıntılıdır bence 4 zamanlı bir motor kullanın ..

ege tuning projectste çalıştığım zamanlarda bmc den bikaç mühendis abiyle birlikte ariel atomun replikasını yapmak için start vermiştik şasi taşıyıcılar falan bitmişti hatta ama sonra ne oldu bilmiyorum ayrıldım işten umarım başarırsınız ilerde maddi imkanlar elverirse bende yapıcam inşallah

şimdiden kolay gelsin..
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

TurboJDM
    Misafir
    Alıntı Germanian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jawa motoru biraz sıkıntılıdır bence 4 zamanlı bir motor kullanın ..

ege tuning projectste çalıştığım zamanlarda bmc den bikaç mühendis abiyle birlikte ariel atomun replikasını yapmak için start vermiştik şasi taşıyıcılar falan bitmişti hatta ama sonra ne oldu bilmiyorum ayrıldım işten umarım başarırsınız ilerde maddi imkanlar elverirse bende yapıcam inşallah

şimdiden kolay gelsin..
    MZ motoru sıkıntı yaşarmıyız elimizde bi tane hurda belgeli MZ var 251 o olur mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboJDM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MZ motoru sıkıntı yaşarmıyız elimizde bi tane hurda belgeli MZ var 251 o olur mu?
    ben olsam 2 zamanlı motor kullanmazdım jawayada mz e de uzun zaman bindim illallah ettim ben olsam kuvvetli bir iki silindir 4 zamanlı motor takardım mesela er5 motoru

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

TurboJDM
    Misafir
    ben olsam 2 zamanlı motor kullanmazdım jawayada mz e de uzun zaman bindim illallah ettim ben olsam kuvvetli bir iki silindir 4 zamanlı motor takardım mesela er5 motoru
    ne kadara bulabilirim öyle motorları?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne kadara bulabilirim öyle motorları?
    hiç bir fikrim yok o motorların yürüyenleri 5 liralara bulunabiliyor ufak bir araştırmayla hurdasını 2 3 gibi rakamlara bulabilrsiniz sanırım

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

TurboJDM
    Misafir
    hiç bir fikrim yok o motorların yürüyenleri 5 liralara bulunabiliyor ufak bir araştırmayla hurdasını 2 3 gibi rakamlara bulabilrsiniz sanırım
    işte ben ucuz yollu başlamak istiyorum bende düşünüyorum ileride öyle motor ama şimdilik böyle basit şekilde yapıp sonradan geliştirmek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işte ben ucuz yollu başlamak istiyorum bende düşünüyorum ileride öyle motor ama şimdilik böyle basit şekilde yapıp sonradan geliştirmek
    bence 1 seferde başlayıp en sağlıklı halde bitirmek en maliyetsiz olanı olucaktır 2 zamanlı makine kullandığınızda vereceğiniz buji yağ ve benzin parası er5 motoru parasıyla eşdeğer olacaktır kısa sürede

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

TurboJDM
    Misafir
    bence 1 seferde başlayıp en sağlıklı halde bitirmek en maliyetsiz olanı olucaktır 2 zamanlı makine kullandığınızda vereceğiniz buji yağ ve benzin parası er5 motoru parasıyla eşdeğer olacaktır kısa sürede
    Er5 motoruda değil 2 zamanlıdan sonra değiştirirsem 600cc 4 silindirli motor düşüncesinde olurum ama dediğim gibi şuan bütçe ile anca 250 mz yada 350 jawa motoruna yetiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlısı olsun o zaman ne diyelim

o zaman jawa motorunu kullanmanı tavsiye ediyorum kesinlikle mz den daha az sıkıntılı ve daha güçlüdür bana göre

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

TurboJDM
    Misafir
    hayırlısı olsun o zaman ne diyelim

o zaman jawa motorunu kullanmanı tavsiye ediyorum kesinlikle mz den daha az sıkıntılı ve daha güçlüdür bana göre
    tek kişilik mi 2 kişilik mi yapayım ona karar vericem öncelikle dediğim gibi tecrübesi olan kaportacı arkadaşlar makina mühendisleri varsa yardımcı olurlarsa güzel olucak gibi jawa motoru bulma sıkıntım yok olmadı bi tane motoru kaldırırız ortadan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek kişilik mi 2 kişilik mi yapayım ona karar vericem öncelikle dediğim gibi tecrübesi olan kaportacı arkadaşlar makina mühendisleri varsa yardımcı olurlarsa güzel olucak gibi jawa motoru bulma sıkıntım yok olmadı bi tane motoru kaldırırız ortadan
    tek kişilik bencillik olur bana göre 2 kişilik yapın arkadaşlarınızda o zevk i tatsinlar

7/24 servis hizmeti..

0553 227 39 55

TurboJDM
    Misafir
    tek kişilik bencillik olur bana göre 2 kişilik yapın arkadaşlarınızda o zevk i tatsinlar
    bende o düşüncedeyim. buralarda çok keşfedilecek yerler var en kötü ihtimal dükkanın kamyonetine yükler ağla yaylasına götürürüm kışın bi karda offroad

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor olarak ne kullanırsınız bilemem de hali hazırda yapılmış bi buggynin şasisini taklıt etmek en mantıklı yol olacaktır bence, taklit edilen şaside varsa zayıflık kuvvetlendirirsiniz..

tabi yapılan aracı ne kadar zorlayacagınızda önemli gerekirse süspansiyon için olan kulelerde bir iki hesap yapılabilir

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    buggyleri avrupada ve amerikada vw kaplumbağa motoru ve şasei üstünde yapıyorlar kaplumbağalar bu işe çok uygun ve ingilterede zaten hazır kamplumbağa şasesine göre yapılmış buggy kitleri satılıyor çeşit çeşit..

bence hiç uğraşmayın sahibindende hazır buggyler satılıyor fiyatlarını bilmiyorum ama fazla pahalı olucağınıda sanmıyorum kanuni ve diğerlerininde çin menşei li buggyleri var 250cc lik ikinci eldede var bence onlara bakın hiç uğraşmanıza gerek kalmaz ..

Xintian Diğer Modeller 2006 Model Enduro / Off-road Motor Motosiklet Mağazasından ikinci el 4.800 TL - 66769494

PGO BugRacer 500 Kırmızı Renk Model 3.000 TL Sahibinden Satılık ikinci el - 92672107

Kanuni Buffalo Kırmızı Renk Model 3.500 TL Sahibinden Satılık sıfır - 92767038
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

E30///M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende şasesi kısaltılmış kupası çıkarılmış.motor şanzıman direksiyon tertibatı üzerinde.çok az bir masrafla yürüyecek ama fiber aksamı keyfinize bağlı para tutacak VW kaplumbağa var.bende dağ tepe gezmek için yapmaya çalışırken proje enflasyonundan bahçede yatıyor.1000tl ye veririm.05323376006

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı E30///M3 Nickli Üyeden Alıntı
    Bende şasesi kısaltılmış kupası çıkarılmış.motor şanzıman direksiyon tertibatı üzerinde.çok az bir masrafla yürüyecek ama fiber aksamı keyfinize bağlı para tutacak VW kaplumbağa var.bende dağ tepe gezmek için yapmaya çalışırken proje enflasyonundan bahçede yatıyor.1000tl ye veririm.05323376006
    dostum özel mesaj kutun dolu sanırım buggy le ilgili aramıştım mail adresim. burak.uckol@ssgekspertiz.com.tr

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı E30///M3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hasan abi yazıyı gördüğün zaman fotografları varsa beni etiketlermisin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)