balata resmide var baskı resmide ii bak resimlere
Printable View
balata resmide var baskı resmide ii bak resimlere
Polemiğe girdim seninle yeterince.Sen devam et yazmaya burda benim islerim var..)))
o zaman ara abi beni burda cevap veriyon neden faceden veya telefondan cevap vermedin
kargo resimlerinede bak abi
Osman şükretki sana cvp verdim.Diger arkadaşlarıma açıklama yapma ihtiyacı duyduğum için yazdım.Hepsi bu kadar.Sen git birazda makina mühendisleri aydınlatsın seni.Ben yeterince yazdım..
ben sana sen aydınlat diyorum anlamıyorsun dur işin arkasında olay oldukdan sonra oralı bile olmadın ben buna kızıyorum halen anlamak iistemiyorsun
Volantin nasıl patlarını bilmiyosun ve burada hala yaziyosun.Git sor ustana anlatsın..)))
ve cevabı burda yazınca verdin 1 aydan fazladır neden cevap vermedin veya ustanda hata demedin
volanıda taslayan sen degilmisin usta acıkla ben volvo servisine sordum verdigi cevabıda yazdım
Taslanan yer zaten balatanin surttugu ve asinan bolgedir.. Taslanmasi normal, oem balata problem cikarmazdi..
Vede civatalarin oldugu yer zaten taslanmaz inceltilmez..
Saplamalar saglamdi ustunde duruyordu demissin, sanzimani dagitan volanin parcalari saplamalara dokunmamis mi?
birde volanin renginden bir terslik oldugu belli israrla kullanmaya devam etmen hata olmus.. Zamaninda sok gonder dendiginde sokup gondermeliydin..
Volant taşlaması deyince millet yanlış anlıyor.Ordan alınan pay volant seviyesini asla bozman.Öyle volantı oyarcasîna taşlamıyoruz..)))
Volant patlamış muhtemelen metal yorgunu veya takarken balansını bozdular.Ve volant parçaları dağılmış oraya buraya.Gördüğüm kadarıyla yorumum bu arkadaşlar..
he sahim abi dasagını yiyim bana bu cevapla gel sorun yok telefondada konusduk anladın mı benim derdimi
yapmak istedigimi
Sahin abiyle tanistim ve baski balatami ona yaptirdim. Ben ankarada boyle iyi niyetli, malinin arkasinda duran, isinin ehli bir sanayici tanimadim. Arabam yurusun diye elinden geleni yapti. Parami alayim, isimi yapayim mantiginin cok disinda bir adam.en iyi mali kullandi. Planimizda olmayan degisiklikler icin ek 1 tl talep etmedi. Sanzimani indirmek icin istenen fazlaca rakami bana yansitmadi. Sen genc adamsin, isin gorulsun kardesim dedi. Gercekten cok iyi niyetli bir esnaf.
Gelelim yaptigi ise. 3 oem 3 bronz karma yaparak isini bitirdi. Oem balatalari beyaz kullandi. Bronzlar ise en iyi kalite bronz kullandi. Vectra c aynasini arabama uygulayarak islei sonlandirdi. Suan stock debriyajin sertiliginden daha yumusak bir debriyaja sahip arabam. Titreme varla yok arasinda. Az daha sert olsa degismemis diyebilirdim o derece yumusak olmus bronz olmasina ragmen. Isinin ehli bi abi oldugunu gordum. Herkese tereddutsuz tavaiye ederim sahin abiyi. Turkiyenin heryerinden gelen bi ton isinin arasinda benimkini one aldi ve super iscilikle teslim etti arabami. Burdan birdaha tesekkur ederim hem sahin abiye hem burada onu tavsiye edenlere.
abi sayende ona ulaştım zaten çok teşekkür ederim. sen olmasan kimbilir nerelere gidicektim yaptırmaya. şuan 300e yakın oldu rodaj. titreme azaldı bariz şekilde.
şahin abi cidden çok değişik adam. hayretler içinde bırakıyor insanı. telefon çalıyor bi bakıyorsun şahin abi. onatcım kardeşim merhaba nasılsın, memnun musun varsa birşey getir hemen bakalımlar falan. sonra kapatıyorsun telefonu allah allah diyorsun ben böyle sanayici görmedim diyorsun :D aslında sanayiciden öte abi oluyor biryerde. çok iyi esnaf yani. gözü kapalı gitsin herkes.
konu hort,
şahin ustaya yaptıranlar memnunmu ?
20 bin km'dir kullanıyorum hiç bir sıkıntım olmadı. Şahin ustanın eline sağlık.
geçenlerde aradım. Şahin abim e36 ya yaptığı seti bile unutmamış. Allah işini rast getirsin...
Konuyu baştan sona okudumda bugün bi uğrayım şahin ustaya merak ettim tanışayım :) bilgi alayım bizim corsa 1.7dti'lar için ne yapılabilir gibisinden..
Zamanında 121 e debraj yaptırırken şahin ustaya uğramıştık. Çok hoş sohbet çok ilgili birisi, kullanacagı malzemeleri felan hep anlattı bize o zaman ama başka bir balatacıda aynı malzemelerle çeyreğinde fiyat verince diğer tarafa yaptırmıştık. Fiyat konusunda birşey demem ama ilgi alaka çok iyiydi şahin ustada
Gittim ben sabahtan şahin ustanın yanına, tanıştık ayaküstü biraz sohbet ettik.. Araç corsa 1.7 dti olunca yaptığı araçlardan bahsetti, genel olarak.. Sanayi piyasası ile ilgili muhabbette bana kalsın biraz dertli gibiydi çünkü :)
Özetle Bronz balatayı Ankara da nerede yaptıracağımı görmüş oldum..
Fiyat aldıysan pm atarmısın.
Beyler kusura bakmayın konuyu hortlatıcam ama ben şahin abiye yarısı bronz yarısı kevlar olacak şekilde debriyaj yaptırıcam..Araç s2000 daha önce s2000 böyle bir uygulama yaptıran var mı sorun yaşar mıyız nolur nolmaz benm bunu yaptırma düşüncem 5-10 km arasında debriyajımın sürekli bitmesi yardımcı olabilcek varsa sevinirim
nursan bronz balata ilede görüşün derim,ben fiyat aldığımda daha makul fiyatlar vermişti,sadettindi sanırım adı.aratın bulursunuz netten.
Konuyu gördüm yazayım istedim.
Taaa adıyamanlardan gider denilen 15 bin olmamış baskı balatanın amiyane tabirle eşek gibi kaçırması üzerine arayışa girdim ben de. Nedir ne değildir, uzak kaldığım ve korktuğum "bronz çakılma işinin" aslında usta ellerde ne ince şekilde yapıldığı ve ayarlandığına ayrıca bunu yaparken de tıpkı işçiliği gibi davranışı-tutumu da mükemmel olan şahin usta ile bir dostluğu başlatmaya tanık olan sürecim buradan @63owen63 mehmet abinin tavsiyesi ile başladı :)
Aracı aldığımdan beri bir türlü oturmayan debriyaj işleri artık midemi bulandırmıştı, daha 6 ay olmadan set olarak değişen mal 1 ay önceden itibaren kaçırmaya başlayınca çözümü yok mu diye sorduk ettik. Daha sorun ayyuka çıkmadan önce mehmet abimin sözü geçtiğinde yüzeysel şekilde konuştuk, eğer ihtiyaç olursa ilacı var demişti. Gerçekten varmış. Bu debriyaj işleri için tekrar Ankara'ya geldik. Usta ile daha öncesinde telefonda görüşmüştük, aramızda sanayici arkadaşlar varsa beni affetsinler ama, klasik sanayi hoyratlığından uzak, gayet naif ve ılımlı, sevecen, açıklayıcı, şeffaf bir adamla tanışmayı ben beklemiyordum. Alışmışız çünkü, iyi yaklaşan malı satana kadar alakalıdır tabiri caizse bizi yedikten sonra ne sorumluluk kabullenir ne de eski halinden eser bırakır.
Şu vardır zaten, eğer işçiliği namı iyiyse genelde bunun getirdiği bir kibir vardır, aselsan gizli yüksek mühendisi havasında işi parasıyla yaptırmak için rica minnet edersin de aman yapsın diye. Hakkıyla yapar ama insanlıktan uzaklaşmıştır yüzüne bile bakmaz. Ya da işçiliği, yaptığı işin düzgünlüğü denilecek iş yoktur ama işte o da belli olmasın diye allayıp pullar süsler ciciler seni gönderir. Hem yaşadığım yer hem de yaptığım meslek itibarıyle kimsenin reklamını yapacak, ondan bir kazanç sağlayacak halim yok. O yüzden rahatlıkla konuşabilirim ki, şu zamanda dahi arkanı döndüğünde sana saplamayacak, sorun olduğunda "motor inecek, şanzuman inecek" diyen adamların karşısında meğerse işini hakkıyla yapan ustalar da varmış.
Pazartesiden itibaren beraberiz, ilgi alaka ve özeni sığdıramam kelimelere, çünkü fahiş fiyatla mal alıp 2-3 ay satıcının arkasından koşup telefon mesaj hiç bir şekilde ulaşamamış adamım. Güvenip emanet edip 4 teker bilyalarının bijon deliklerinin yarısına helegol çakıp beni yola çıkartan adamlara abi demiş kişiyim. Neyse uzun lafın kısası, bu tarz bir iş varsa, araba yüklüyse hele yetmiyorsa bu işin çözümü bu abi. Zaman gösterecek ne kadar süre gittiğini ama gel,sök,tak,işçilik ver, tekrar tekrar yeni mal getir, o da bulunmasın sipariş et 2 gün bekle şu bu...Neredeyse bagajımda baskı balata taşıyacak konuma gelmiş birisi olarak bu işin adresi ŞAHİN Usta'dır.
Bu saatten sonra stok bineceğim araca dahi ona göndereceğim. Çünkü artık fabrika çıkışlı çabuk bitsin diye üretilen malların kalitesizliğinden, biraz sıkıştırmada kaçırmalarından bıktım.
Dün ilk kez kendi aracıma "yükleme sonrası herhalde turbolag var" dediğim aracımın aslında debriyaj yüzünden gitmediğini yeni farkettim, her noktası dolu dolu gidiyormuş da 2 senedir yarısı boştaymış deyince tutamadım kendimi yazmak istedim birşeyler.