User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: Motor Rodajı

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zengin çıkışı yaparsın

Ek:
    Yani zengin karışım olur. Çok açarsan boğulabilir.
    teşekkürler o zaman tam tırmanışa geçerken bir mola verip ayar açmak lazım peki yüksekte çalışmaması neden ? boğuluyor gibi oldu araba vurdurarak çalıştırdık.fakiremi düşüyor ?

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rakım farkı atmosfer basıncını, dolayısıyla MAP'ı değiştiriyor. Aç, kıs dedim ama sen rölantide kendin iki yönü de yavaş yavaş deneyerek bul doğru ayarı. Küçük olanı değil, ortadaki büyük olanı oynayacaksın. Ama tabi ilk noktanı unutma.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rakım farkı atmosfer basıncını, dolayısıyla MAP'ı değiştiriyor. Aç, kıs dedim ama sen rölantide kendin iki yönü de yavaş yavaş deneyerek bul doğru ayarı. Küçük olanı değil, ortadaki büyük olanı oynayacaksın. Ama tabi ilk noktanı unutma.
    rakıma göre ayar yapmaktan başka çaresi yok sanırım teşekkürler iyice eskimiş ya sıkmaya başladı

BüLenT GöReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Honda motorlari sehpa üzerinde vitek açtirmişmidir acaba ?
    sehpada değil ya direk sandalyenin üstünde çalıştırıyorlar vtecte ne direk olduğu yerde 10bin devir çevirttiriyolar allahım yarabbim ya
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hondalar sehpada vtec acıyo, bmw'ler yanlıyo
    he abim he bmwlerde havada yanlıyo nediyon sen

biraz araştır ondan sonra bi laf sokma çabalarına girin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hondanınkini bulamadım fakat sehpada denendiğine inanan arkadaşlara şu foto bi örnek olsun belki herşeye atlamamayı öğrenirler

arm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnanmıyorum ben rodaj olaylarına, rodajı yapılmış bir aracın aynısının yapılmamışıyla kaldırsak, yapılmamış daha mı yavaş yürüycek?

Bence bu iş genel kullanım+bakım ile alakalı bir durum daha çok.

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BüLenT GöReN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki otomobil fabrikalarında bu motorlar toplandıktan sonra direk kasaya montaj yapıldığına da inanıyorsundur sen şimdi her motorun belirli devirlerde belirli hava sıcaklıklarında denemeleri olur hatta her motorlu taşıt üreten fabrikanın motor denemeleri diye bir bölümü vardır ve burada motorlar gerektiğinde 24 saat boyunca çalıştırılır ve denenir 1000 km yapmış olmasa da yarısından fazlasını kasaya montaj yapılmadan önce motor yapmış oluyor
    Bu bahsettiğin şeyi seri üretimi olan her otomobil için geçerli mi diyorsun sen ?
    Yani her ürettikleri motoru deniyorlar mı ?
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rodaj sıfır fabrikasyon motorlarda yapılmaz.... çünkü zaten motor üreticileri milimlik lazerlerle atom altı ölçümlerle topluyor o motorları ve tertemiz bir ortamda... bu durumda motorda ne boşluk nede çapaktır otdur boktur kalma riski kalmıyor yağını koyup çalıştırabiliyorsun... o denenen sıfır motorlar fabrikanın prosedür olarak her 100 veya 200 motorda bir (bu sayı motorun özelliğine ve üretim sayısına göre 10 da olabilir 10000 de olabilir) mecburen prosedür olarak motor sehpası üstünde test edilir.... hem bir prosedürdür bu hemde kalite politikasıdır...

gelelim asıl rodaj olayına.... sonradan fabrikasyon dışında toplanan her motor rektefiyeden sonra rodaj yapmak zorundadır çünkü toplanan hiçbir motor ne torklama olarak ne malzeme olarak nede toplanan ortamı fabrika ayarında olamaz.... bu durumda yapılan motorların alıştırılması gerekir.... kimisi buna rodaj der kimisi pistonu pişirmek der kim ne derse artık.... ama rodaj yapayım dedikleir motorlar 70 lerde 80 lerde kaldı.... kaba mühendislik bitti ince mühendislik var artık....
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı BüLenT GöReN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki otomobil fabrikalarında bu motorlar toplandıktan sonra direk kasaya montaj yapıldığına da inanıyorsundur sen şimdi her motorun belirli devirlerde belirli hava sıcaklıklarında denemeleri olur hatta her motorlu taşıt üreten fabrikanın motor denemeleri diye bir bölümü vardır ve burada motorlar gerektiğinde 24 saat boyunca çalıştırılır ve denenir 1000 km yapmış olmasa da yarısından fazlasını kasaya montaj yapılmadan önce motor yapmış oluyor
    Sen nerden biliyorsun? Otomobil fabrikasında mı çalışıyorsun Bursa'da, Fiat, Renault? Hangisi? Ben inanmıyorum, biliyorum direk. Timu benden önce açıklamış zaten. Bak;

Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rodaj sıfır fabrikasyon motorlarda yapılmaz.... çünkü zaten motor üreticileri milimlik lazerlerle atom altı ölçümlerle topluyor o motorları ve tertemiz bir ortamda... bu durumda motorda ne boşluk nede çapaktır otdur boktur kalma riski kalmıyor yağını koyup çalıştırabiliyorsun... o denenen sıfır motorlar fabrikanın prosedür olarak her 100 veya 200 motorda bir (bu sayı motorun özelliğine ve üretim sayısına göre 10 da olabilir 10000 de olabilir) mecburen prosedür olarak motor sehpası üstünde test edilir.... hem bir prosedürdür bu hemde kalite politikasıdır...
    Timu sağolsun benden önce yazmış zaten gerekeni

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen nerden biliyorsun? Otomobil fabrikasında mı çalışıyorsun Bursa'da, Fiat, Renault? Hangisi? Ben inanmıyorum, biliyorum direk. Timu benden önce açıklamış zaten. Bak;
    1 sene boyunca stajımı renaultta motor denemelerinin olduğu binada yaptım demem yeterli olabilirmi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)