User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Vanalı egzoz devam...

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki şöyle bir soru sorsam konu sahibinin affına sığınarak,
    Piyasada gördüğüm kadarıyla iki tip kumandalı egzoz var, biri son susturucu diğeri orta susturucu. Post #2'deki fotoğraftaki sistemi yaparsak son susturucunun bir önemi kalmıyor tahliye oradan olacağından, kapatınca da oem şekle dönecek. Örnek ben mesela HKS Hi-Power egzoz kullanmak istiyorum ama kumandalı sistem ile. Böyle bir imkan var mı?
    Yani özetle, warex'in mantığında bir orta susturucu var mı?
    ne affı dostum burda aydınlanmaya çalışıyor herkes sorun yok
    bildiğim kadarıyla istediğin son susturuculara vana takıyorlar ama senin warex'in mantığında bir orta susturucu olunca vana kapağı kapatınca gazı nereden çıkarmayı planlıyorsun

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brs852 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne affı dostum burda aydınlanmaya çalışıyor herkes sorun yok
    bildiğim kadarıyla istediğin son susturuculara vana takıyorlar ama senin warex'in mantığında bir orta susturucu olunca vana kapağı kapatınca gazı nereden çıkarmayı planlıyorsun
    Hocam gaz çıkışı aynı yerden olacak, sadece orta susturucunun içinde gezinip gezinmemesini ayarlıyorsun. Yani şöyle ki;

denizalpakinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki şöyle bir soru sorsam konu sahibinin affına sığınarak,
    Piyasada gördüğüm kadarıyla iki tip kumandalı egzoz var, biri son susturucu diğeri orta susturucu. Post #2'deki fotoğraftaki sistemi yaparsak son susturucunun bir önemi kalmıyor tahliye oradan olacağından, kapatınca da oem şekle dönecek. Örnek ben mesela HKS Hi-Power egzoz kullanmak istiyorum ama kumandalı sistem ile. Böyle bir imkan var mı?
    Yani özetle, warex'in mantığında bir orta susturucu var mı?
    2. Posttaki gibi bi uygulama yapılıp boş olan uca bi susturucu kaynatılabilir gibi geldi bana.Tabi orta susturucunun orda HKS yi saklıycak kadar bi alan varsa.Vana kapalıyken oem,vanayı açtığında HKS.

Lionfire spor son susturucunun yanına sessiz susturucu kaynatıp araya vana koyan görmüştüm,ama ne kadar sağlıklı ne kadar profsyonel bi işlem olur orası tartışılır.
    Astra H (Sold)e46 Compact (Wrecked)e46 Coupe (Sold)207Rc(Sold)Focus St(Sold)Astra Bertone(Sold)R56 CooperS(Sold)
    RCZ(Sold)A5(Sold)

Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söküp gelicem ben sadece donla geliceeem

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar ben bizzat bahsi geçen yere özel olarak yaptırdım ve aracımda çok memnun bi şekilde kullanmaktayım, fiyat/perf olarakta kesinlikle öneriyorum bilginize, ayrıca bahsi geçen esnaf arkadaşın esnaflığı çok çok iyi... memnun kalmadığın taktirde ve herhanibir sorunda kesinlikle geri idade alıyor malı(bi tanıdığım iade etmişti... aracı arıza ışığı yaktı söndüremediler araç rcz) eskişehirde kutsal'da tavsiyem üzerine aynı yerden egzos almış ve oda memmnun bi şekilde kullanmaktadır...

istenildiği taktirde bilgilerini paylaşırım...

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk posta cevaben yazıyım

1 seneye yakın bir süre lion fire vanalı son susturucu kullandım, 51lik Headers düz egzoz ile beraber.

400lira + 100 lira işçilik değer mi diyorsunuz ya 500 liraya hem istediğinizi gibi gazlayıp ses alıyorsunuz hemde başınız polisle derde girmiyor şimdi sizce değer mi?

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de böyle birşey düşünüyorum aracım için.

Hatta bu düşünceye sevk eden de @golfcu0101'in aracının fotolarını görmüştüm daha önce ve bu sebeple düşünmeye başladım bu sistemi.

Aracımda kat iptali yapmadan, orta susturucudan sonra aynı o fotodaki gibi susturucuyu kesip bir çıkış yapmak mı mantıklı, yoksa ortadan sonraki borudan bir çıkış yapmak mı?

Son susturucuyu görüntü sebebiyle takmak istemiyorum. Varex'in de oem tipli olanı var ama fiyatları *****. Aslında onu da düşünüyorum uzun zamandır almayı ama karar vermedim henüz.

Arabayı rahatlatır diye düşünüyorum. Çünkü ortadan sonra gaz tahliyesi yapılıyor, gazın çıkış süresi azalıyor araçtan.

Ayrıca kat iptali yapmaya gerek var mı? Herhalde yoktur diye düşünüyorum ama?

Niyetim mümkün mertebe orjinal egzos sistemini ortadan itibaren ya da ortadan sonra vanalı yapıp o şekilde kullanmak.

Bu fotoda gösterildiği gibi bir sistemin dezavantajı olur mu? Ses çok olursa varsın olsun, kapatınca nasılsa oem egzos sistemi çalışmaya devam edecek.

Şu fotodaki gibi?

Bostancı sanayide tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı bunun için?

Yoksa dediğim gibi Varex almak daha mı mantıklı? Ama Varex alınca da bir de ortayı da iptal etmek gerekiyor. Sonuçta aracımda header yok, kat iptal yapılmayacak ve Varex açıkken bile standart bir spor susturucu olduğu için az ses verecek tıpkı sadece sona takmış olduğum Otto gibi.

Evet, yorumlarınızı bekliyorum ben de.
    resimdeki araç ford focus mk1 sahibi siteye üye golfcu01 arkadaşımız kendisi daha önce buna benzer farlı bir sistem kullanmış memnun kalmamıştı, şuan resimde görülen sistemi kullanıyor. fiyat/performans konusunda daha detaylı bilgi verecektir.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bursadaki varex sesi kismada basarilimi acaba komple duz 76lik boru sona varex dusunuyorum ama gurultu konusunda tedirginim
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben diğer kapanan konuya detaylarını yazmıştım aracımdaki sistemle ilgili
    ama kesinlikle şu varki egzoz konusunda ucuza kaçmamak gerek ben kaçtım arabam sıkıla sıkıla canı çıktı ve şimdi qtp ve 1.6 atmosferik aracımda süper tok on numara 5 yıldız bir ses ve kapalı iken orjinalden bile sessiz
    video su yok sesin çekersem eklerim zaten
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben diğer kapanan konuya detaylarını yazmıştım aracımdaki sistemle ilgili
    ama kesinlikle şu varki egzoz konusunda ucuza kaçmamak gerek ben kaçtım arabam sıkıla sıkıla canı çıktı ve şimdi qtp ve 1.6 atmosferik aracımda süper tok on numara 5 yıldız bir ses ve kapalı iken orjinalden bile sessiz
    video su yok sesin çekersem eklerim zaten
    Zaten sizin fotoyu gördüm daha önce aklıma girmişti. Bu konu yeniden gündeme gelince benim de gündemime girdi; yaptırmayı düşünüyorum.

Siz Adana'da yaptırdınız bunu biliyorum.

Egzoscuya ne dediniz? Mesela orta susturucunuz değişti değil mi? Kumanda/vana sistemi nasıl?

Açıkçası ben de aracı sıkmasından çekiniyorum.

---------------

İstanbul'da Anadolu/Avrupa tavsiye edebileceğiniz usta var mı şu vanalı egzos için resimdeki gibi yapabilecek?

sde30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir önceki konuya yazmıştım kadosan da Demir egsoz var ayhan abi kendisiylede görüştüm forumdan arkadaşlar ararsa yardımcı ol diye oda elimden geleni yaparım dedi resimdeki sistemin aynısını yapıyor hatta elektrik bağlantısına kadar kendisi yapıyo bide elektrikçiye ücret ödemiyorsunuz numarasını tekrar yazayım arayıp bilgi alabilirsiniz 0542 838 91 01
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene....

delsolemrah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende varex görüntüsü yüzünden istemiyorum poli.s sıkıntı oluyo oyuzden bende orta susturucuya bir işlem yapıcam

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı delsolemrah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende varex görüntüsü yüzünden istemiyorum poli.s sıkıntı oluyo oyuzden bende orta susturucuya bir işlem yapıcam
    sök hocam ortayı koy varexi ortaya çıkışınıda uzat sona kadar bide uç kaynattır ucuna mis mis
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar turbolu araçlar'a vanalı yapmayın ben yaptım yapmaz olaydım, tabiki varex dışında sanayi işi olanlar için konuşuyorum. Benim taktırdığım egzoz bile sayılamaz sadece boru kesiliyo bi aparat geliyor, ama performansta kayıp hissedilir oluyor birde egzoz çıkışı ortadan olunca arabanın iç vibrasyonu fena şekilde artıyor ve yüksek hızlarda ses iğrençleşiyor...

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ben de aracıma el yapımı bu egsozu yaptırmıştım. orta susturucu yerine kondu. kapalıyken orjinal açıkken ise ses kişiye göre değişken tabiki ama baya yüksek. açıkçası performans adına aracımda birşey olmadığı için ara sıra açıp hevesim bitince kapatıyorum.

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten sizin fotoyu gördüm daha önce aklıma girmişti. Bu konu yeniden gündeme gelince benim de gündemime girdi; yaptırmayı düşünüyorum.

Egzoscuya ne dediniz? Mesela orta susturucunuz değişti değil mi? Kumanda/vana sistemi nasıl?

---------------

İstanbul'da Anadolu/Avrupa tavsiye edebileceğiniz usta var mı şu vanalı egzos için resimdeki gibi yapabilecek?
    şuayip egzozcu.
    orta susturucu yerinde bu var katın yerine ise tüp içi delikli olan uzun bi susturucu takıldı sıkıştırma olsun alt üst devirlerde araç geri düşmesin diye.
    sıkma mı asla +10 diyorum ben ama kesinlikle işin ehli esnaf birine denk gelmek gerek.elektirik tesisatına varana kadar kendileri yaptılar ayrıca çekilen tesisata sıcağa dayanıklı bi borunun içine geçirerek çektiler.uzaktan kumanda aç keyif ol kapa aile spec
    artık corc-i zamanı cdti

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

---------------

yakın bi zamanda bende yaptırcam ,bursada qtp işini yapan bikaç yer var bunların en iyisini araştırıyorum ve en iyisine yaptırcam yaptırınca video çeker sana atarım begenirsen sanada burdan göndeririz çok basit sadece montaj
    ben canlı şahit oldum sese dükkana bi tane vti geldi gayet sessiz orijin haliyle ,birden bi açtı kumandayı sanki gökgürültüsü yergök inledi vay anasını dedim
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

delsolemrah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meLaNchoLic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sök hocam ortayı koy varexi ortaya çıkışınıda uzat sona kadar bide uç kaynattır ucuna mis mis
    öyle olmaz ses ve güç kaybı yaşanır ve guzelim varex i orta sustrucu yaparsak kul hakına gireriz

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 1,6 gtc de orta susturucuyu kumandalı olarak kullanmıştım kapatınca ses nerdeyse tamamen gidiyor açıkken ses amerikan gibi çıkıyor ve vibrasyondan arabanın içinde durulmuyordu koltuklar masaj koltuğu gibi titriyordu
    - AOS-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ... işin ehli esnaf birine denk gelmek gerek.
    İşte ben de o işin ehlini arıyorum İstanbul'da. Herkes vanalı sistem yapabilir, bunda sıkıntı yok. Ama her vanalı sistem aracı sıkmaz diye de birşey yok. Bu sorunu yaşatmayacak bir egzoscu lazım bana.

@16EC813

Abi sağol. Sistem sağlıklı çalışırsa neden olmasın.
    -------------

Evet arkadaşlar. QTP sistemi yapabilecek, işinin ehli usta aranıyor İstanbul için.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)